Elena Š. (*ela*) ID 4972 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)
Malinovo-šľahačkovo-želatínová torta s ovocím
[ recept č. 1619 zo dňa 16.6.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
KORPUS: 3 vajcia * 3 kopcovité PL práškového cukru * 3 kopcovité PL polohrubej múky * tuk a polohrubá múka na vymastenie a vysypanie dna tortovej formy * PLNKA: 20 g práškovej želatíny * 250 ml vody * 120 g kryštálového cukru * 2 šľahačky á 250 ml * 200 g malín * ovocie na ozdobu
POSTUP PRÍPRAVY
Tip na letnú ovocnú tortu, viac v obrázkovom postupe
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
1. Do misy dáme 3 žĺtka a 2 kopcovité PL práškového cukru a šľaháme pár minút do peny, ... |
![]() |
2. ... pridáme 3 kopcovité PL polohrubej múky, zamiešame a ... |
![]() |
3. ... nakoniec ľahko vmiešame sneh z 3 bielkov a 1 kopcovitej PL práškového cukru. |
![]() |
4. Dno tortovej formy vymastíme a vysypeme polohrubou múkou a vlejeme cesto, ... |
![]() |
5. ... rovnomerne rozotrieme a ... |
![]() |
6. ... upečieme vo vyhriatej rúre cca 15-20 minút pri 180°C a necháme vychladnúť. |
![]() |
7. Do pohára nalejeme 125 ml vody, vsypeme 20 g práškovej želatíny ... |
![]() |
8. ... a necháme ju nabobtnať. |
![]() |
9. Medzitým vyšľaháme obe šľahačky. |
![]() |
10. Do menšieho hrnca nasypeme 120 g kryštálového cukru a nalejeme 125 ml vody a zohrievame a miešame, až sa všetok cukor rozpustí. |
![]() |
11. Pridáme nabobtnanú želatínu a miešame a zohrievame len chvíľku, až bude tekutá. POZOR, NESMIE VRIEŤ! |
![]() |
12. Potom želatínovú tekutú zmes rozdelíme na polovicu do 2 pohárov a stále miešame až kým bude vlažná. POZOR, musí ostať len vlažná. Ak by bola teplejšia, šľahačka (do ktorej ju budeme liať) by sa zrazila. |
![]() |
13. Maliny, či už čerstvé alebo rozmrazené, popučíme vidličkou na tanieri a ... |
![]() |
14. ... vmiešame ich do jednej šľahačky. |
![]() |
15. Potom prilejeme 1 pohár pripravenej vlažnej želatíny, dobre vymiešame a ... |
![]() |
16. ... vylejeme na pripravený vychladnutý korpus. |
![]() |
17. Druhý pohár vlažnej želatíny prilejeme do druhej vyšľahanej šľahačky, opäť dobre vymiešame a ... |
![]() |
18. ... vylejeme na malinovú vrstvu. |
![]() |
19. Povrch uhladíme, môžeme urobiť vidličkou dookola alebo aj po celej ploche "brázdy" a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 8 hodín. |
![]() |
20. Ozdobíme ovocím podľa fantázie, ja som mala nektarinky, kiwi, mandarinky. |
![]() |
21. A servírujeme. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
katarina p. (katka40) ID 166623 (20.7.2013, 14:42) |
mam otazocku....ked som tu vlaznu zelatinu vyliala do tej slajacky zostalo mi to tekute cele,a tu bielu slahacku na vrch tiez v tekutom stave som liala a ono sa mi to cele pomiesalo preco?kde som urobila chybu zelatina bola vychladnuta len vlazna |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana P. (Ika) ID 2154, mimibazar.sk/ika (26.11.2011, 18:22) |
Včera som piekla naše Katke na meniny, je výýýborná  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (31.12.2011, 15:54) |
To je fajn, že chutila. Je ľahučká a s obľúbeným ovocím, jedným slovom - mňam!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (8.6.2009, 15:33) |
Eli to je tá tortička? Vyskúšam s jahodami. / tie mám doma. /  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (11.6.2009, 18:02) |
Áno, Zlati. Túto tortičku som robila naposledy s jahodami, s malou obmenou. Až budem mať viac času, nahodím ju...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (18.10.2007, 12:36) |
to je krásna tortička, už sa mi na ňu zbiehajú slinky.. určite chutí báječne |
ODPOVEDAŤnahlásiť |