. .. .. .. .. .. .
. .

Smotanovo-ovocná želé torta - RECEPT 12208

Elena Š. (*ela*) ID 4972
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 16.7.2006
Naposledy: 14.2.2024 19:08
Aktualizácia: 8.7.2023 18:53
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 21
RODINNÉ FOTOGRAFIE 42
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 52
NÁVODY 1

TORTY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Smotanovo-ovocná želé torta


[ recept č. 12208 zo dňa  ]


Smotanovo-ovocná želé torta


POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS: 2 vajcia * 100 g kryštálového cukru * 50 ml oleja * 50 ml vody * 100 g polohrubej múky * 1 KL prášku do pečiva *** PLNKA: 125 ml smotany na šľahanie * 1/2 stužovača šľahačky * 250 ml kyslej smotany * 1 vanilínový cukor alebo 1 kopcovitá PL vanilkového cukru * ovocie *** ŽELÉ: 500 ml vody * 100 g kryštálového cukru * 1 Zlatý klas alebo 40 g kukuričného škrobu * 1 šumienka *** NA OZDOBENIE: 125 ml smotany na šľahanie * 1/2 stužovača šľahačky * ovocie

POSTUP PRÍPRAVY

Táto želé torta je variantom známeho želé koláča. Ak by ste chceli urobiť koláč na plech, len zdvojnásobte množstvo surovín.
Recept venujem Lucke Š. z Prešova. :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


1. Bielka s cukrom vyšľaháme dotuha. Používam kryštálový cukor, úplne sa rozpustí.


2. Do snehu zašľaháme žĺtka ...


3. ... a postupne za stáleho šľahania prilievame vodu s olejom.


4. Nakoniec postupne vmiešame múku s práškom do pečiva ...


5. ... a cesto vylejeme do tortovej formy (buď dno vysteliem papierom na pečenie alebo dno vymastím a vysypem hrubou múkou, boky sú suché!). Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 20-30 minút. Test so špáradlom čas upresní.


6. Polovicu smotany na šľahanie (125 ml) vyšľaháme s polovicou stužovača šľahačky, pridáme vanilkový cukor a kyslú smotanu a všetko spolu premiešame. Druhú 1/2 šľahačky spolu s druhou 1/2 stužovača odložíme na ozdobenie.


7. Vanilínový cukor v malých sáčkoch už nekupujem. Vanilkový cukor si robím doma sama. Do vyššej nádoby dám práškový cukor a zapichnem doň 2-3 vanilkové struky. Tie práškový cukor dokonale prevoňajú. Keď zostane vanilkového cukru už len málinko, vysypem ho a odložím nabok, doplním nádobu obyčajným práškovým cukrom a navrch dosypem "starý" vanilkový cukor. Keď už nie je vanilkový cukor dosť vanilkový, len vymením struky za nové a hotovo.


8. Smotanovú plnku vylejeme na vychladnutý korpus, uhladíme ju a tortu dáme do chladu na uležanie a stuhnutie.


9. Na želé potrebujeme zmiešať vodu, kryštálový cukor a kukuričný škrob alebo Zlatý klas. Za stáleho miešania ho varíme ...


10. ... 1-2 minúty po zovretí.


11. Hneď po odstavení zo sporáka doň nasypeme šumienku a zamiešame.


12. Poriadne to zašumí, tak ju treba sypať opatrne, nech nám obsah nevykypí. Šumienku treba vybrať podľa toho, akú chceme farbu želé (malinová-ružová, citrónová-žltá, tropik-žltozelená...).


13. Za občasného miešania necháme želé chladnúť v studenom vodnom kúpeli.


14. Medzitým na smotanovú plnku rozložíme ovocie. V podstate je jedno ako ho uložíme, cez želé ho takmer nebude vidieť. Je to skôr kvôli lepšiemu krájaniu torty.


15. Keď už želé nie je teplé, ale je ešte tekuté, nalejeme ho na tortu ...


16. ... a naklonením formy do strán sa rovnomerne rozleje po celej ploche. Tortu dáme znovu do chladu na stuhnutie.


17. Pred podávaním už len tortu dozdobíme šľahačkou (zostala nám 1/2 šľahačky a 1/2 stužovača, tak ich spolu vyšľaháme) a ovocím ...


18. ... a rozkrájame. Mňam.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< SILVESTROVSKÁ KAPUSTNICA super de luxe špeciál :-) | Smotanovo-ovocná želé torta | Syrová nátierka s cesnakom a orechami >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana S. (Popka) ID 40159 (upravené 24.3.2009, 19:18)
Eli, (^) je lákavá. Mamina robieva podobný recept.
A kde je Lucka Š. z Prešova??? *-) *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (27.3.2009, 10:12)
Jani, tento recept sme doniesli s maminou - každá zo svojej roboty v jeden deň. ;-) ;-) ;-) Ja som si recept potom upravila na (^).
ODPOVEDAŤ
Gabriela K. (Kubaláčka) ID 54261 (22.3.2009, 19:44)
Ahojky Elenka :-) tak tuto dobrotu (Y)robievam na plechu ako rez (jidlo)a len sa zalizuju ^o)je to osviežujuca mňamka (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (23.3.2009, 12:49)
Gabika, ďakujem. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (20.3.2009, 16:43)
Elenka, :^),... že Ti pribudol nový receptík. So šumienkou som to ešte neskúšala. ;-) ;-) ;-) Zase to máš perfektne nafotené. (clamp)
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (23.3.2009, 12:49)
Zlati, ďakujem. Vyskúšaj, ako píše Gabika, je to osviežujúca mňamka. Všetci budú :-p taniere. ;-)
(L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu