
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 11 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
OMÁČKY |
![]() *♥*Talianska paradajková omáčka*♥* inšpirácia z Apetit...POTREBNÉ PRÍSADY Na 4 porcie: 1 mrkva, kúsok zeleru, 3 stonky sedana (stopkový zeler), menšia cibuľa, 1 strúčik cesnaku, konzerva paradajok, paradajkový pretlak, soľ, cukor, mčk, oregano sušené, 2 čL múky, trocha oleja POSTUP PRÍPRAVY 1) Na troche oleja speníme cibuľu pokrájanú nadrobno 2) Postrúhame (alebo pokrájame, ja som strúhala) mrkvu, zeler, sedano pokrájame na prúžky 3) Zeleninu šupneme k cibuli a trocha orestujeme. Pridáme soľ, mčk, oregano, cukor (neprehnať množstvá, dochutí sa vo finiši) Prikryjeme a len chvíľu dusíme. 4) Po chvíli pridáme pokrájané konzervované paradajky (ja som dala len 1/2 konzervy) a malý pretlak a ďalej dusíme pod pokrievkou. Môžeme doliať menšie množstvo vody. 5) Keď je zelenina dosť mäkká (čo je za chvíľu), pridáme zátrepku (asi pol deci vody + 2 čL múky- rozmiešame) 6) Povaríme 3 min. bez pokrievky (na stíšenom plyne). 7) Odstavenú omáčku dochutíme pretlačeným cesnakom, prípadne dosolíme alebo docukrujeme a čerstvo mleté čierne korenie. Môžeme pridať aj čerstvú posekanú bazalku. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (7) posledné: 11.4.2013, 10:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
![]() *♥*Baklažánovo-šampiňónová omáčka*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 1 stredná cibuľa, 1 malý baklažán, 150 g šampiňónov, 2 - 3 strúčiky cesnaku, 50 g oravskej slaniny, 1/3 čL drvenej rasce, 1/2 čL mčk, 1/2 čL soli, 1/2 hovädz.bujónkocky, 1 PL octu, 1/3 čL prášk.cukru, petržlenová vňať, 2 PL oleja, 2 PL kyslej smotany, 2 PL šľahačkovej smotany, 1 hrnček mlieka, 3 čL hladkej múky **************************************************************************************************************Nemyslela som, že dnes budem niečo fotiť, lebo som išla variť iba obyčajnú šampiňónovú omáčku, ktorú mám už dávno v receptoch. Ale akosi som začala improvizovať a vznikla mi veľmi zaujímavá, pikantná omáčka. A pritom to nie je "ktoviečo" zložité. Ale poviem len, že môj muž aj tanier vylízal :-D POSTUP PRÍPRAVY Baklažán ošúpeme, pokrájame na kolieska, osolíme a necháme vypotiť cca 20 min. Potom ich osušíme servítkou a pokrájame na klátiky 1 x 2 cm, alebo ako chcete, z toho sa nestrieľa. Slaninu pokrájame nadrobno, hodíme ju do panvice s 2 PL oleja, opečieme ju a prihodíme pokrájanú cibuľu. Restujeme chvíľu a potom pridáme pokrájané šampiňóny spolu s baklažánom. Pridáme soľ, rascu, mčk, zase trocha porestujeme a podlejeme asi 1dl vody. Pridáme ešte pol kocky bujónu, prikryjeme a necháme asi 10 min. dusiť. Občas zamiešame. Pripravíme si zátrepku zo smotán, mlieka a múky, vyšľaháme ju, aby sme nemali hrudky a vlejeme do vriacej zeleniny. Povaríme pár minút a odstavíme. Do hotovej pridáme ocot, cukor, vňať a prelisovaný cesnak. Podávame najlepšie s cestovinou, ale dala sa použiť aj knedľa. Mne totiž zostala od včera. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (19) posledné: 18.5.2012, 21:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
![]() *♥*Omáčka z kuracích pŕs s hubami *♥* (Petto di pollo)POTREBNÉ PRÍSADY 2 x kuracie prsia, cibuľa, cesnak cca 3 strúčiky, 50 g šampiňónov, 30 g prerastenej slaniny, krémový syr (1/2 bambina al. 2-3 trojuholníkové), 180 g kyslej smotany, 100 g šľahačkovej smotany, mlieko alebo vývar ( na zriedenie podľa potreby), 2 lyž. hladkej múky, soľ, zmes talianskeho korenia, grilovacie korenie, mčk, olej,citrónová šťava, cukor, vňať jarnej cibuľky (al. pažítka, petržlen) POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia pokrájame a na doske okoreníme zo všetkých strán grilovacím korením a talianskymi bylinkami. Vložíme ich do misky,jemne pokvapkáme olejom a zalejeme kyslou smotanou. Všetko dobre premiešame a odložíme do chladničky do druhého dňa alebo aspoň na pár hodín. Pokrájame cibuľu a slaninku a na kvapke oleja opečieme v panvici. Pridáme pokrájané šampiňóny, orestujeme, osolíme, okoreníme mčk a necháme chvíľu dusiť pod pokrievkou. Súbežne s tým na druhej panvici opečieme kuracie prsia a odstavíme nabok. K uduseným šampiňónom pridáme krémový syr, premiešame a necháme roztaviť, podlejeme trocha vodou alebo mliekom a pripravíme zátrepku zo šľahačkovej smotany a hladkej múky (rozšľaháme metličkou). Vlejeme ju do vriacej hubovej zmesi, pomiešame a zriedime podľa potreby mliekom alebo vývarom a necháme zovrieť. Do omáčky pridáme opečené kuracie prsia, pretlačený cesnak a pridáme i zvyšok marinády, ak nám ostal v nádobe. Zmes chvíľku povaríme. Do odstavenej omáčky po čiastočnom vychladnutí pridáme podľa vlastnej úvahy dochucovadlá - soľ, cukor, citrón a nadrobno pokrájanú zelenú vňaťku. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 21.1.2011, 19:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
![]() *♥*Omáčka na Penne di Perugia *♥* v mojej verziiPOTREBNÉ PRÍSADY Na 4 porcie : 1/2 balíčka cestovín Penne rigatte, oliv. olej, cibuľa, 2 ks kuracích pŕs (ale v prípade núdze stačí len 1 ks), 50 - 100 g šunky , cca 1/2 baklažánu, zopár šampiňónov, 1 zelená paprika, cca 2 paradajky, zopár olív na ozdobu (ja som na ne úplne zabudla, aj keď som si ich najprv nachystala), korenie talianska zmes alebo aké chcete (mčk + oregano+ bazalka+ grilovacie), soľ, práškový cukor, trocha citrónu, hrnček mlieka, 2 PL sladkej smotany, 100 g kyslej pochúťkovej smotany, 2 - 3 čL hladkej múky, mlieko na zriedenie (dľa úvahy) POSTUP PRÍPRAVY Pri poslednej fotke sú zjavné všetky zmeny - preto som dala poznámku v nadpise, že moja verzia. Ale inak postup je podľa receptu . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 5.12.2009, 15:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
![]() *♥*Syrovo-smotanová omáčka so šampiňónmi*♥* (vhodná na cestovinu alebo gnocchi)POTREBNÉ PRÍSADY kúsok masla, cibuľa, oravská slanina, šampiňóny, tavený krémový syr (napr. bambino), 1,5 dl šľahačkovej smotany, mlieko na zriedenie, soľ, mčk, trocha drvenej rasce, vegeta, cesnak, citrónová šťava, zelená cibuľová vňať (alebo iná zelená) POSTUP PRÍPRAVY xxx recept na prípravu domácich ňokov: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14068&user=32120 OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 24.1.2010, 14:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
![]() *♥*Paradajková kapusta*♥*POTREBNÉ PRÍSADY polovica stredne veľkej bielej kapusty (najlepšie mladučkej, aká je teraz v predaji), 1 cibuľa, 500 ml paradajkového pyré alebo veľký pretlak, soľ, mčk, troška drvenej rasce, práškový cukor, vegeta, olej, hladká múka POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 65 návštěvníkov) KOMENTÁRE (66) posledné: 2.1.2019, 11:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
![]() *♥*Fazuľová omáčka s údeným mäsom*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 250 g suchej fazule, 4 ks bobkových listov, soľ, biele mleté korenie, trocha saturejky, 4 strúčiky cesnaku, 250 ml smotany na varenie (10%), 250 ml mlieka, 2 PL hladkej múky, ocot, vegeta POSTUP PRÍPRAVY Fazulu preberieme, opláchneme na site pod tečúcou vodou a švacneme ju do misy, pridáme vodu, aby bola asi 2 cm nad fazuľou a necháme ju napučať do ďalšieho dňa. Do tlakového hrnca vysypeme fazuľu z misy a pridáme vodu, aby bola opäť asi 2 cm nad fazuľou, osolíme, pridáme bobkový list a saturejku. Uzavrieme tlakáč a dáme variť. Necháme variť cca 15 minút. Potom fazuľu i s tekutinou vylejeme do normálneho kastróla, zistíme, či je fazulisko hotové, alebo či ešte potrebuje chvíľu variť. Zatiaľ pripravíme zátrepku. V hrnčeku rozšľaháme smotanu a múku, snažíme sa zlikvidovať všetky možné hrčky a vlejeme ju do vriacej fazule. Hneď potom pridáme i mlieko a poriadne zamiešame a kontrolujeme, aby to neprihorelo, keď začne bublať. Varením omáčka hustne. Upravíme si ju na želanú hustotu, (keby bola málo hustá, pridáme trocha múky roztrepanej v mlieku alebo vode) povaríme asi 5 minút a medzitým ochutíme ešte korením a vegetou. Nakoniec dokyslíme octom. S octom opatrne, lebo vraj nie je extra zdravý. No a na úplný záver pridáme prelisovaný cesnak. Ale aj keď máme cesnak radi, nedajme ho priveľa, v tomto jedle nemá byť dominantná chuť cesnaku, ale len tak "přiměřene" :)). K omáčke sa najlepšie varené údené mäso, ale dá sa aj s klobásou, či párkom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 2.4.2022, 17:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
![]() *♥*Špenát, ktorý miluje celá naša rodina*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 60 - 70 dg čerstvého listového špenátu, 5 PL oleja, 3 PL hladkej múky, soľ, mčk, 5 - 6 strúčikov cesnaku , 3/4 l mlieka, vajco (alebo zvyšné bielky z nejakého pečenia) POSTUP PRÍPRAVY Špenátové listy zbavíme koreňovej časti a dobre ich umyjeme a ešte raz prepláchneme pod tečúcou vodou. Potom ich otrasieme a vložíme do hrnca s vodou. Vody nedáme veľa, stačí asi 1,5 cm vrstva na dne. Prikryjeme a varíme asi 5 minút. Necháme trocha vychladnúť a potom špenát vyberieme do sitka, necháme odkvapkať. Špenát na doske ručne posekáme nožom nadrobno. (Môže sa i pomixovať, ale my nechceme pretlak, chutí viac kúskový.) Urobíme bledohnedú zápražku a zalejeme ju mliekom, pridáme posekaný špenát a miešame. Pridáme soľ a mčk. Keď špenát začne vrieť, už je dosť hustý, preto pridáme časť vody z varenia špenátu. Súčasne pridáme roztrepané vajco / vajcia - počet podľa chuti / a povaríme na minimálnom stupni. Po odstavení prelisujeme do špenátu cesnak v množstve podľa chuti. Môžeme ešte dosoliť a prikoreniť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 15.4.2013, 18:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
![]() *♥*Tekvicový prívarok (omáčka)*♥*POTREBNÉ PRÍSADY tekvica strednej veľkosti, cibuľa, olej, rasca, smotana na varenie (alebo kyslá pochúťková), kôpor, soľ, cukor, ocot POSTUP PRÍPRAVY Tekvicu prepolíme a lyžicou vydlabeme jadierka a nepoužiteľný stred. Potom škrabkou na zemiaky očistíme vrchnú šupu. Z mladej tekvičky to ide jedna radosť. Potom tekvicu pokrájame na menšie časti a buď ju pokrájame alebo postrúhame nahrubo. My strúhame strúhadlom na hranolky, nechceme mať totiž tekvicovú kašu. Na oleji orestujeme cibuľu pokrájanú nadrobno a pridáme tekvicu. Osolíme pre začiatok len 1 čL soli a pridáme trocha celej rasce (asi tak 1/4 čL) , pomiešame, chvíľu restujeme (3 - 5 min), vidíme, že tekvica púšťa šťavu. Budeme ju dusiť, takže potrebujeme ju podliať. Pridáme len toľko vody, aby tekvica nebola celá ponorená. Zamiešame a prikryjeme. Pri mladej tekvičke stačí úplne 10 minút (ak máme staršiu, napichneme, okúsime). Kým sa dusí, pripravíme si zátrepku zo smotany a hladkej múky. Pre toto množstvo asi tak 1/4 l smotany a 2 PL múky rozhabarkujeme, aby neboli hrčky a nalejeme k tekvici, pričom ju miešame. Samozrejme že v tejto chvíli poriadne zhustne. Preto pridáme potrebné množstvo vody alebo ak chcete, môžete i mlieko. Opäť miešame, aby omáčka neprihorela. Necháme ju povrieť asi 2 minúty, nezabúdame miešať. Odstavenú omáčku dochutíme. Môžeme jej chvíľu dať pauzu, aby trocha vychladla a nepopálila nám jazyk pri ochutnávaní :-) . Omáčku dosolíme podľa chuti, pridáme cukor a ocot tiež podľa toho, ako máte radi. (Ja osobne som dala okrem tej prvej 1 čL soli ešte asi 1,5 ďalšej + 1,5 čLprášk.cukru + 3 PL octu) A na záver pridáme kôpor - čerstvý, mrazený, akýkoľvek. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov) KOMENTÁRE (35) posledné: 5.9.2017, 15:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
![]() *♥*Šampiňónová omáčka*♥*POTREBNÉ PRÍSADY veľká cibuľa, 30 - 40 dg šampiňónov, olej, soľ, rasca, mčk, vegeta, 200 ml smotany na varenie, 3 navŕšené čL hladkej múky, citrónová šťava (cca 1/2 citróna) podľa chuti, podľa potreby mlieko na zriedenie POSTUP PRÍPRAVY Na oleji speníme cibuľu. Popražíme ju do sklovita a pridáme pokrájané šampiňóny. Restujeme, osolíme, prihodíme mčk i rascu. Trocha podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou, kým huby zmäknú (cca 10 min). Zatiaľ si pripravíme zátrepku z trochy studenej vody a hladkej múky, rozšľaháme tak, aby neobsahovala hrudky. K šampiňónom prilejeme smotanu, necháme povariť a prilejeme zátrepku. Stále miešame, aby sa nám to nepripaľovalo. Podľa toho, akú hustú chceme mať omáčku, pridáme (alebo nie) ďalšiu smotanu alebo mlieko. Povaríme asi 2 min, pričom ešte môžeme ochutiť trochou vegety. Keď omáčku odstavíme, dochutíme ju do finálnej podoby citrónovou šťavou (neprešvihnúť :-) ) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 16.3.2014, 10:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 11 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |