. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Šampiňónová omáčka*♥* - RECEPT 15314

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0

OMÁČKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)


*♥*Šampiňónová omáčka*♥*


[ recept č. 15314 zo dňa  ]


*♥*Šampiňónová omáčka*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

veľká cibuľa, 30 - 40 dg šampiňónov, olej, soľ, rasca, mčk, vegeta, 200 ml smotany na varenie, 3 navŕšené čL hladkej múky, citrónová šťava (cca 1/2 citróna) podľa chuti, podľa potreby mlieko na zriedenie

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji speníme cibuľu. Popražíme ju do sklovita a pridáme pokrájané šampiňóny. Restujeme, osolíme, prihodíme mčk i rascu. Trocha podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou, kým huby zmäknú (cca 10 min).
Zatiaľ si pripravíme zátrepku z trochy studenej vody a hladkej múky, rozšľaháme tak, aby neobsahovala hrudky. K šampiňónom prilejeme smotanu, necháme povariť a prilejeme zátrepku. Stále miešame, aby sa nám to nepripaľovalo. Podľa toho, akú hustú chceme mať omáčku, pridáme (alebo nie) ďalšiu smotanu alebo mlieko. Povaríme asi 2 min, pričom ešte môžeme ochutiť trochou vegety. Keď omáčku odstavíme, dochutíme ju do finálnej podoby citrónovou šťavou (neprešvihnúť :-) )


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Na oleji speníme cibuľu.


pridáme pokrájané šampiňóny. Restujeme, osolíme, prihodíme mčk i rascu.


K šampiňónom prilejeme trocha smotany na varenie a mlieko. Necháme zovrieť a potom prilejeme zátrepku (múku rozšľaháme v studenej vode alebo mlieku pomocou habarky či metličky, nesmú byť hrčky)


Zátrepka sa môže ľahko pripaľovať, takže poriadne miešame. Omáčka zhustla, takže u môžme zriediť (mliekom, príp. vodou). Po zriedení prevaríme. A dochutíme citrónom, soľou, mčk podľa vlastných chuťových buniek.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< *♥*Koláče s tvarohom alebo makom / a makové rožteky*♥* | *♥*Šampiňónová omáčka*♥* | *♥*FOFR ovocný KOLÁČ *♥* - bublanina ako sa patrí :-) a keď je málo času >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
veronika s. (veris) ID 65444 (16.3.2014, 10:31)
:-p
ODPOVEDAŤ
jarmila b. (tepánek) ID 182316 (21.7.2012, 10:46)
paráda ,,,idem na to :-) použijem ju na diviačie závitky ,,,vďaka vyzerá fantastycky :-)) dám si potom recept do mojich ale uvediem že omáčka ja tvoje dielo :-))
ODPOVEDAŤ
zuzana krajcovicova (truetka) ID 57113, mimibazar.sk/truetka (18.11.2009, 17:31)
(Y) (Y) (Y)joooooooooooj toto ja veeeeeeeeelmi lubim (jidlo) (jidlo) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (18.11.2009, 18:02)
Ahojky :-) ja som to dnes akurát varila. Tiež to máme radi, dobrota velikánska (pl) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu