kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)
*♥*Omáčka na Penne di Perugia *♥* v mojej verzii
[ recept č. 18687 zo dňa 7.10.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Na 4 porcie : 1/2 balíčka cestovín Penne rigatte, oliv. olej, cibuľa, 2 ks kuracích pŕs (ale v prípade núdze stačí len 1 ks), 50 - 100 g šunky , cca 1/2 baklažánu, zopár šampiňónov, 1 zelená paprika, cca 2 paradajky, zopár olív na ozdobu (ja som na ne úplne zabudla, aj keď som si ich najprv nachystala), korenie talianska zmes alebo aké chcete (mčk + oregano+ bazalka+ grilovacie), soľ, práškový cukor, trocha citrónu, hrnček mlieka, 2 PL sladkej smotany, 100 g kyslej pochúťkovej smotany, 2 - 3 čL hladkej múky, mlieko na zriedenie (dľa úvahy)
POSTUP PRÍPRAVY
Pri poslednej fotke sú zjavné všetky zmeny - preto som dala poznámku v nadpise, že moja verzia. Ale inak postup je podľa receptu .
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Kuracie prsia nakrájame na kocky a posypeme zmesou korenia, pridáme niekoľko PL oliv. oleja, dobre premiešame a zakryté uschováme do chladničky.
Penne dáme variť do osolenej vody a pridáme 1 PL oleja. (Toto som nefotila). Uvaríme ich al dente. |
![]() |
Pripravíme si umytú zeleninu a šampiňóny. |
![]() |
Baklažán pokrájame na kocky, osolíme ho a necháme postáť 20 - 30 minút, aby sa zbavil horkosti. |
![]() |
Pokrájame papriku a šampiňóny |
![]() |
Nakrájame cibuľu, dáme ju restovať na malom množstve oleja. Pridáme k nej namarinované kuracie kocky, šampiňóny a orestujeme. |
![]() |
Medzitým opláchneme baklažánové kocky a necháme na sitku odkvapkať. |
![]() |
Pridáme odkvapkaný baklažán, na kúsky pokrájanú papriku, posolíme, môžeme pridať ešte mčk alebo grilovacie korenie, prikryjeme a chvíľu dusíme. Celé to trvá len chvíľu (cca 15 min), lebo namarinované mäsko zmäkne veľmi rýchlo. |
![]() |
Zmiešame smotany + múku, trocha zriedime mliekom a prilejeme k mäsu a zelenine. |
![]() |
Pomiešame, povaríme a dľa potreby ešte zriedime mliekom, prisolíme, dochutíme ešte obľúbeným korením a odstavíme. Pridáme cca 1 čL cukru a citrónovú šťavu. |
![]() |
Jedlo sa má posypať paradajkami pokrájanými na kocky. Mne krájal paradajky manžel a šupol ich do omáčky (iniciatívec a vtedy mi určite odložil aj olivy do chladničky...vŕŕ :-D ) Na tanieri porcie ozdobíme pokrájanou šunkou, paradajkami a olivou. Určite neublíži ani bazalka, ale ja som nemala. Ešte som mala podotknúť, že šunka by mala byť parmská, ale ja som nemala. Tak som dala takú, čo kúpil manžel...volá sa že Angelika. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Anna P. (Tibihanka) ID 118448 (20.10.2009, 13:44) |
Bože to vyzerá superne toto musím spraviť |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (21.10.2009, 11:02) |
Áno, je to chutné a navyše celkom rýchle  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva K. (evekei) ID 31604 (7.10.2009, 22:03) |
super vyzerajúca bašta, hneď by som si veru dala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (9.10.2009, 16:13) |
Evi, je to taká rýchlovka...za pol hodiny hotovka . Maximálne teda za 35 minút, ak sa ti aj dáke malé dieťa moce popod nohy, alebo keď manželík pomáha Ale mäsko som mala naložené od predch. dňa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (7.10.2009, 21:37) |
hmmmm, Kristínka veeeľmi zaujímavý receptík - uvažujem nad dooperovaním ďalšieho žalúdka prípadne aspoň dvoch - ja akosi absolútne nestíham variť - a ešte aj všetko zjesť . veď to musí chutiť fantasticky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (9.10.2009, 16:23) |
Martinka,ale viac mi to chutilo až na ďalší deň, lebo nám z toho ostalo. Nejako sa viac tie chute prepojili. Alebo v reštike to bolo super...aj tá parmská šunka urobí svoje Inak recept je to úplne nenáročný. Ja tiež nestíham variť všetky tie mňaminy, čo tu vídavam, ale čo už narobíme, veď ako vravíš, žalúdok máme len jeden a na Alfa sa nechceme podobať, nie?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |