. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Omáčka z kuracích pŕs s hubami *♥* (Petto di pollo) - RECEPT 24928

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0

OMÁČKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)


*♥*Omáčka z kuracích pŕs s hubami *♥* (Petto di pollo)


[ recept č. 24928 zo dňa  ]


*♥*Omáčka z kuracích pŕs s hubami *♥* (Petto di pollo)


POTREBNÉ PRÍSADY

2 x kuracie prsia, cibuľa, cesnak cca 3 strúčiky, 50 g šampiňónov, 30 g prerastenej slaniny, krémový syr (1/2 bambina al. 2-3 trojuholníkové), 180 g kyslej smotany, 100 g šľahačkovej smotany, mlieko alebo vývar ( na zriedenie podľa potreby), 2 lyž. hladkej múky, soľ, zmes talianskeho korenia, grilovacie korenie, mčk, olej,citrónová šťava, cukor, vňať jarnej cibuľky (al. pažítka, petržlen)

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia pokrájame a na doske okoreníme zo všetkých strán grilovacím korením a talianskymi bylinkami. Vložíme ich do misky,jemne pokvapkáme olejom a zalejeme kyslou smotanou. Všetko dobre premiešame a odložíme do chladničky do druhého dňa alebo aspoň na pár hodín.
Pokrájame cibuľu a slaninku a na kvapke oleja opečieme v panvici. Pridáme pokrájané šampiňóny, orestujeme, osolíme, okoreníme mčk a necháme chvíľu dusiť pod pokrievkou. Súbežne s tým na druhej panvici opečieme kuracie prsia a odstavíme nabok.
K uduseným šampiňónom pridáme krémový syr, premiešame a necháme roztaviť, podlejeme trocha vodou alebo mliekom a pripravíme zátrepku zo šľahačkovej smotany a hladkej múky (rozšľaháme metličkou). Vlejeme ju do vriacej hubovej zmesi, pomiešame a zriedime podľa potreby mliekom alebo vývarom a necháme zovrieť. Do omáčky pridáme opečené kuracie prsia, pretlačený cesnak a pridáme i zvyšok marinády, ak nám ostal v nádobe. Zmes chvíľku povaríme. Do odstavenej omáčky po čiastočnom vychladnutí pridáme podľa vlastnej úvahy dochucovadlá - soľ, cukor, citrón a nadrobno pokrájanú zelenú vňaťku.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Kuracie prsia v marináde z oleja, kyslej smotany a byliniek (neosolené)


Orestujeme cibuľu so slaninkou na malom množstve oleja


Pridáme šampiňóny, restujeme, osolíme, okoreníme mčk a pod pokrievkou chvíľu dusíme


Súbežne s tým, ako sa dusia huby opečieme kuracie prsia.


Do šampiňónovej zmesi pridáme krémový syr


a necháme ho v nej roztaviť, podlejeme vývarom alebo mliekom


pripravíme zátrepku zo šľahačky a hladkej múky a vlejeme do vriacej hubovej zmesi, zriedime buď vývarom alebo mliekom, povaríme


Pridáme opečené kuracie prsia, zvyšok marinády, cesnak, povaríme už len krátko a po odstavení dochutíme soľou, citr.šťavou a cukrom (s citrónom i cukrom opatrne - postupne a ochutnávame, aby sme to neprešvihli - omáčka nemá byť výrazne sladkokyslá!!)


Zmes na naložíme na uvarené cestoviny a už len papkáme a užívame si božskú chuť :))



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< *♥*Okienkový koláč*♥* | *♥*Omáčka z kuracích pŕs s hubami *♥* (Petto di pollo) | *♥*Makové ježe*♥* >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (21.1.2011, 19:24)
tento receptik ma zaujal,dakujem za inspiraciu,bude s ryzou,lebo priatel nema rad cestoviny.
ODPOVEDAŤ
Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (5.5.2010, 19:58)
Tak toto musi byt riadna mnamka!!!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (8.5.2010, 12:02)
Marti, máš pravdu :-) Je to dobré (pl) ale aj dosť kalorické teda, musím priznať. Chutí to deťom, dospelákom no a keby zostalo, havo by zjedol i s miskou ,-) ,-) ale to sa prosto nemôže stať :-D lebo do posledného hltu zjeme vždy :-D
ODPOVEDAŤ
alije k. (alka36) ID 79302 (26.3.2010, 18:47)
Tak nakoniec som urobila tuto skvelu omacku na veceru ,-) velmi sme si pochutili (pl) (pl) aj moj syn zjedol celu porciu (pl) (pl) veelmi mu chutilo,akurat on si k tomu vypytal ryzu.Masko som prvy krat davala do takejto marinady a velmi nam chutilo :-p Dakujem ,za skvely receptik (clamp) (clamp) (clamp) (L) http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=679409
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (5.5.2010, 19:36)
Ali, super (Y) teším sa, že vám to chutilo :-). Receptík mám z Talianska. Zatiaľ táto omáčka chutila úúúplne každému, vždy. Len to nemôžem robiť veľmi často, lebo by sme boli zanedlho ako gule :-D Tak teda si receptík užite, nech vám chutí (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
alije k. (alka36) ID 79302 (26.3.2010, 0:21)
Uz mam masko v marinade ,-) ,-) (hello) (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (26.3.2010, 12:13)
:-D ,-) no bude u vás parádny obed (Y) potom mi daj vedieť, či si bola spokojná (hello)
ODPOVEDAŤ
alije k. (alka36) ID 79302 (25.3.2010, 0:12)
Kristinka tato omacka musi byt skvelaaa (pl) (pl) (pl) (hello) (hello) (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (26.3.2010, 12:12)
alka, je fakt super... a dobré cestoviny k tomu, no hrče za ušami :-D čo mám viac povedať? ,-)
ODPOVEDAŤ
Martina O. (jody) ID 139136 (23.3.2010, 17:25)
Vyzerá to sakra dobre. Keď neľúbim hríby, čo tam mám namiesto nich dať, myslíš, že by mohla byť kukurica? (snehulak)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (23.3.2010, 19:17)
jody, v pohode aj kukuricu alebo kľudne napr. fazuľkové lusky alebo inú zeleninu... s kukuricou som to teda nerobila, lebo mne nechýba ale s fazuľkou som robila... (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu