. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Talianska paradajková omáčka*♥* inšpirácia z Apetit... - RECEPT 52882

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0

OMÁČKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


*♥*Talianska paradajková omáčka*♥* inšpirácia z Apetit...


[ recept č. 52882 zo dňa  ]


*♥*Talianska paradajková omáčka*♥* inšpirácia z Apetit...


POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4 porcie: 1 mrkva, kúsok zeleru, 3 stonky sedana (stopkový zeler), menšia cibuľa, 1 strúčik cesnaku, konzerva paradajok, paradajkový pretlak, soľ, cukor, mčk, oregano sušené, 2 čL múky, trocha oleja

POSTUP PRÍPRAVY

1) Na troche oleja speníme cibuľu pokrájanú nadrobno
2) Postrúhame (alebo pokrájame, ja som strúhala) mrkvu, zeler, sedano pokrájame na prúžky
3) Zeleninu šupneme k cibuli a trocha orestujeme. Pridáme soľ, mčk, oregano, cukor (neprehnať množstvá, dochutí sa vo finiši) Prikryjeme a len chvíľu dusíme.
4) Po chvíli pridáme pokrájané konzervované paradajky (ja som dala len 1/2 konzervy) a malý pretlak a ďalej dusíme pod pokrievkou. Môžeme doliať menšie množstvo vody.
5) Keď je zelenina dosť mäkká (čo je za chvíľu), pridáme zátrepku (asi pol deci vody + 2 čL múky- rozmiešame)
6) Povaríme 3 min. bez pokrievky (na stíšenom plyne).
7) Odstavenú omáčku dochutíme pretlačeným cesnakom, prípadne dosolíme alebo docukrujeme a čerstvo mleté čierne korenie. Môžeme pridať aj čerstvú posekanú bazalku.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Omáčka je pikantná, takže výborne sa hodila k obyčajnému varenému mäsu



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< *♥*Kokosové buchtičky s úžasným kokosovým krémom*♥* | *♥*Talianska paradajková omáčka*♥* inšpirácia z Apetit... | *♥*Vianočka*♥* bombová >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Petra J. (Petraja) ID 274339 (10.4.2013, 23:00)
Ďakujem (Y) (Y) ja som to podla vas robila a som to aj takto servírovala s mäskom a varenými zemiakmi ako na vašej fotke :-) a svokrovci ma tááák vychválili (flower) a muž (pusa) že aká som |:o)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (11.4.2013, 10:05)
Nie je za čo :-) teším sa i ja (Y)
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (20.3.2013, 15:12)
(Y) (Y) (Y)....vyzerá super. (L) Treba skúšať nové chute. :-)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (21.3.2013, 10:39)
Ďakujem, Zlatka (L) Presne to som si myslela i ja, a preto som omáčku skúsila, aj keď môj (cinky) frfľal... nakoniec chutila aj jemu :-)
(L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Mária S. (atsi) ID 264015 (20.3.2013, 14:22)
mňááááááám tekéto fajnovučké masíčko máme radi s všeliakými omáčkami a k tomu knedlík (jidlo) uplne najlepšejšie ,-) Pekne si dala tie zemáky , takto je to docela dietné (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (19.3.2013, 16:07)
(pl) (B)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (upravené 20.3.2013, 9:44)
:-) veru, pravdu máš... k tomuto jedlu sa pivo výborne hodí ,-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu