
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Škorisové osie hniezda s tekvicovým pyréPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 25 g droždia, 60 ml vlažného mlieka, pol vrchovatej ČL kryšt. cukru, 3 a pol mierne vrchovatého h hladkej múky, 1 zarovnaná ČL soli, 1 mierne navŕšená ČL perníkového korenia, polovica h tekvicového pyré, 1 vanilínový cukor, 1 vajce, pol kelímku smotany 33 %, 60 g rozpusteného masla PLNKA: 9 PL rozpusteného masla (7+2), 3/4 h trstinového cukru, 1/4 h kryšt. cukru, 2 vrchovaté PL mletej škorice POLEVA: 60 g krémového syra (lučina, philadelphia,...), 1 mierne navŕšený h preosiateho práškového cukru, 50 ml mlieka POSTUP PRÍPRAVY 1. Do vlažného mlieka primiešame cukor, pokým sa nerozpustí, ďalej rozmrvené droždie a necháme vzísť kvások za pár minút. Preosiatu múku zatiaľ zmiešame so soľou, korením, pyré, van. cukrom a s tekutými prísadami. Nakoniec prilejeme kvások a vypracujeme poddajné, nelepivé cesto (u mňa toto urobil za cca 9 min robot+1 min ručného miesenia - výsledkom bolo cestíčko podobné mäkkej plastelíne). Misku jemne naolejujeme, vložíme do nej vypracované cesto, jemne ho naolejujeme aj zvrchu, prikryjeme a dáme na teplé miesto kysnúť 90-100 minút. 2. Na jemne pomúčenej, nelepivej podložke (neodporúčam drevenú dosku) ho následne vyvaľkáme na rozmery cca 50x35 cm. Cesto následne potrieme 7 PL rozpusteného masla, naň rovnomerne nasypeme zmes trstinového a kryšt. cukru zmiešanú so škoricou (nebojte sa to tam dať všetko, aj keď toho vyzerá byť dosť) a na záver pokvapkáme zvyšnými 2 PL rozpusteného masla. Cesto následne natesno zvinieme za pomoci podložky do tvaru štrúdle, ktorú pokrájame (vrelo odporúčam rezať ceso za pomoci nite ako pri knedlách) na asi 15-17 valčekov (u mňa 16) o hrúbke 2,5-3 cm. Tie podávame na menší pekáč vystlaný pečiacim papierom, jemne ich zvrchu zatlačíme dlaňou, pekáčik prikryjeme utierkou, a znovu necháme kysnúť na teplom mieste zhruba 30-40 min. 3. Trúbu zohrejeme na teplotu 190°C , vložíme do nej nezakrytý pekáč, a ďalej pečieme cca 30-35 min (test špajdľou). Polevu si pripravíme rozmixovaním uvedených prísad do hustej masy, ktorú lyžicou lejeme na upečené slimáky IHNEĎ po vybratí z rúry. Necháme vychladnúť. - rozmer pekáčika: 34x24x6 cm - na druhý, príp. tretí deň ich odporúčam ohrievať na pár sekúnd v mikrovlnke, a to tesne pred podávaním DOBRÚ CHUŤ :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 25.10.2015, 21:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Palacinková tortaPOTREBNÉ PRÍSADY PALACINKY: 650 g hl. múky, 900 ml vlažného mlieka, 450 ml minerálky, 110 g masla, 165 g prášk. cukru, 4 menšie vajcia, pol ČL soli Torta: 200 g horkej čokolády, 50 g zmäknutého masla, 200 g lieskových orieškov, 800 ml šľahačky 33%-tnej, 1 stužovač, 1 van. cukor, 2a1/2 vrchovatej PL prášk. cukru, 450 g kyslého džemu (má byť trochu hustejší - napr. višňový) TORTA: 200 g horkej čokolády, 50 g zmäknutého masla, 200 g lieskových orieškov, 800 ml šľahačky 33%-tnej, 1 stužovač šľahačky, 1 van. cukor, 2a1/2 vrchovatej PL prášk. cukru, 450 g kyslého džemu (má byť trochu hustejší - napr. višňový) POSTUP PRÍPRAVY Palacinky: 1. Do vlažného mlieka pridáme minerálku, zmäknuté maslo, vajcia a premiešame. Ďalej prisypeme preosiatu múku s cukrom a soľou. Všetko šľaháme asi 1 minútu. 2. Nehorľavú panvicu o priemere 20 cm pomastíme 1,5 PL oleja a rozpálime ho. Veľkou naberačkou nalejeme cesto, panvicu pritom obraciame vo vzduchu do strán, aby sa cesto rovnomerne a rýchlo rozdelilo po celej ploche, a na mierne zvýšenom plameni opekáme do bledohneda z oboch strán. Na každú ďalšiu palacinku dávame na panvicu už len asi 1 ČL oleja. Palacinky necháme prikryté obrúskom úplne vychladnúť (napr. cez noc). - z dávky vyjde cca 24 ks, pričom prvé dve-tri sa nemusia podariť, ale po očistení panvice obrúskom ďalšie už idú výborne Torta: 1. Oriešky opražíme za častého miešania na suchej panvici, pokiaľ im nezačne praskať vrchná šupka. Potom ich dáme do vlhkej utierky, spojíme všetky cípy a akoby drhnutím utierky zošúchame z nich šupu nadol. Následne ich v hrubšom igelitovom vrecku roztlčieme na malé kúsky. 2. Vo vodnom kúpeli roztopíme spolu nalámanú čokoládu s maslom a štipkou soli. Do roztopenej čokomasy potom pridáme 200 ml tekutej šľahačky a tri vrchovaté hrste roztlčených lieskovcov. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (12) posledné: 13.7.2013, 14:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Pečené vejáriky z krehkého cestaPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 600 g hl. múky, 6 PL kyslej smotany, 1 ČL soli, 2 PL mlieka, 200 g zmäknutej Hery pokrájanej na pláty, 300 g tuhej bravčovej masti + plnka: džem, ochutený tvaroh, orechová či maková zmes POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín vypracujeme v miske jemné cesto, ktoré ešte na doske pomúčenej hladkou múkou ďalej miesime cca 2-3 minúty. Cesto potom zabalíme do mikroténu a dáme do mrazničky na 25-30 minút. Vyberieme ho a znova premiesime na hl. múkou pomúčenej doske. Rozdelíme ho na 3-4 časti, a každú z nich rozvaľkáme na hrúbku 5 mm. Povykrajujeme kolieska s priemerom 5-6 cm, naplníme plnkou (cca pol ČL) a formičkou na perky vytvoríme stlačením vejárik. Dáme na plech, ktorý sme si len dobre vymastili, každý vejárik jemne potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri 180°C asi 18-20 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 7.11.2011, 19:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Jablková žemľovka s tvarohomPOTREBNÉ PRÍSADY 8 tvrdších rohlíkov, 800 ml mlieka, 2 vajcia (ž+b), 320 g hrudkovitého tvarohu, postrúhaná kôra z 1 citróna, 1,5 PL škoricového cukru, 120 g prášk. cukru (80+40), 14 malých nastrúhaných jabĺk POSTUP PRÍPRAVY 1. Rohlíky si nakrájame na 1 cm hrubé kolieska, ktoré na pár sekúnd namočíme do mlieka, jemne rukami vytlačíme prebytočné mlieko a polovicu masy uložíme na maslom vymastený a strúhankou posypaný pekáčik alebo jánsku misu. 2. Tvaroh si vymiešame so žĺtkami, citr. kôrou, 80 g prášk. cukru a škoricovým cukrom. Navrstvíme na rožkovú masu. 3. Z nastrúhaných jabĺk si zlejeme šťavu (nemusíme ju ale vyhodiť) , a taktiež ich jemne rukami utlačíme na tvaroh. Navrstvíme druhú polovicu namočených rohlíkov, jemne utlačíme prstami a dáme piecť pri 200°C na 30 minút. 4. Bielky si vyšľaháme so 40 g prášk, cukru dotuha. Po vybratí pekáča z rúry ho môžme pokvapkať jablčnou šťavou, ďalej na žemľovku ihneď natrieme bielkový sneh a dáme naspäť do rúry na ešte asi 6-8 minút, pokiaľ povrch nezhnedne. Necháme vychladnúť 3-4 hodiny, resp. pár hodín ešte aj v chladničke, aby sa žemľovka nerozpadávala pri krájaní. Pred servírovaním ju môžeme ešte raz poliať jablčnou šťavou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 1.5.2013, 10:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Raffaello kockaPOTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: 7 bielkov, 7 PL prášk. cukru, 1 pdp, 150 g kokosu, 4 PL hl. múky + 1 malý pohár pikantného džemu (260g), PLNKA: 7 žĺtkov, 6 PL kryšt. cukru, 1 van. cukor, pár kvapiek vanilk. arómy, 350 ml plnotučného mlieka, 3 PL hl. múky, 250 g zmäknutého masla, TOPPING: 3 bielky, 4 PL prášk. cukru, 3,5 PL kokosu POSTUP PRÍPRAVY Deň vopred : 1. KORPUS: Vo vysokej nádobe vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, pridáme cukor a ďalej šľaháme do lesklej masy. Pridáme preosiatu múku po lyžiciach, k tomu pdp a nakoniec aj kokos a už len varechou všetko jemne premiešame. Natrieme na hlboký plech vystlaný papierom na pečenie a varechou zarovnáme povrch. Pečieme pri 180°C do zlatohneda (u mňa asi 18 minút). Hneď po vybratí ho polejeme vlažným mliekom, ktoré sme dochutili trochou vanilínového cukru. Po vychladnutí stiahneme z korpusu pečiaci papier a korpus vrátime na plech a potrieme džemom. 2. PLNKA: Vyšľaháme žĺtky dohusta a po lyžiciach začneme prišľahávať cukor až vznikne bledožltá hustá pena. Pridáme múku a znova krátko prešľaháme. Do hrnca na sporáku si potom nalejeme mlieko s arómou a tiež aj žĺtkovú masu. Za stáleho a dôkladného miešania na nízkom ohni sa po pár minútach zmes zmení na hustú kašu, vtedy ju odstavíme zo sporáka a necháme úplne vychladnúť. Zvlášť vyšľaháme maslo s van. cukrom a po častiach začneme pridávať už vychladnuté žĺtky. Plnku hneď natrieme na korpus a zarovnáme. Dáme na noc do chladničky. Na druhý deň: 3. TOPPING: Dotuha vyšľaháme bielka a pridáme cukor s kokosom až vznikne hustá masa, ktorú rovnomerne navrstvíme na plnku a celý zákusok dáme ešte na polhodinu do chladničky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (28) posledné: 13.8.2011, 11:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() ŽELÉ REZY - moja verziaPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 4 vajcia (ž + b), 200 g cukru krupica, 10 PL oleja, 10 PL vriacej vody, 200 g polohr. múky, 7 g pdp PLNKA: 1 tmavomodrá prášk. šľahačka Dr.Oetker + 150 ml mlieka, 500 g kyslej smotany Rajo, 1 ricotta, 1 vanilínový cukor (nemusí byť), 1 veľká konzerva broskyňového kompótu (820 ml) - šťavu nezahadzovať !!! , 1 želatínový stužovač Dr.Oetker + 1 dcl kompótovej šťavy ŽELÉ: zvyšok kompót. šťavy + voda = 1 liter tekutiny, 4 PL cukru kryštál al. krupica, 2 cukrárenské želé ŽLTÉ POSTUP PRÍPRAVY v obr. postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 15.5.2011, 18:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Vyprážané hviezdičkyPOTREBNÉ PRÍSADY (sem som použila zvyšné žĺtky z môjho predošlého Bielkového múčnika) 75 g vlašských orechov, 45 g sušených hrozienok, 4,5 PL rumu, 380 ml mlieka (190+190), 1 droždie, 1,5 ČL kryšt. cukru, 750 g hl. múky, väčšia štipka soli, 75 g zmäknutého masla, 90 g prášk. cukru, 1,5 balíka vanilínového cukru, 6 žĺtkov, 1 zarovnaná ČL sódy bicarbóny POSTUP PRÍPRAVY 1. Orechy si najemno pomelieme a hrozienka zalejeme alkoholom. Do polovice vlažného mlieka pridáme kryšt. cukor a rozdrobíme droždie. Necháme nakysnúť. 2. Múku si zatiaľ preosejeme a posolíme. Primiešame pomleté orechy a hrozienka s alkoholom. 3. Zmäknuté maslo vyšľaháme s prášk. a vanil. cukrom a postupne pridávame žĺtky. Šľaháme , pokiaľ nevznikne hladká masa. 4. Do ochutenej múky ďalej pridáme vykysnutý kvások, sódu bic., zvyšnú polovicu mlieka a vymiešanú maslovú hmotu. Spracujeme všetko na hladké cesto, ktoré necháme v teple prikryté kysnúť asi 35-40 minút. Potom z ceta vyvaľkáme plát o hrúbke 1,5 cm, z ktorého vykrajujeme kolieska s dákou ozdobou v strede (hviezda, srdce či len kruh). Necháme ich ešte asi 10-15 minút podkysnúť. Potom ich smažíme na dostatočnom množstve oleja po oboch stranách (trvá to len pár sekúnd). Necháme ich potom odkvapkať na servítke a poloteplé posypeme práškovým cukrom. - na druhý deń, keď už sú stuhnuté, ich možno prihrievať na pár sekúnd v MW - chuťovo sú niečo medzi fánkami, šiškami a vianočkou OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 8.4.2011, 14:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Bielkový múčnikPOTREBNÉ PRÍSADY 7 bielkov, 160 g prášk. cukru, 80 g rozpusteného masla, 60 g hladkej múky, 100 g polohr. múky, pol balíčka pdp, 50 g čokolády (ja som mala mliečnu Milku s pomarančovou chuťou), veľká hrsť mletých orechov, veľká hrsť hrozienok namočených vo vode POSTUP PRÍPRAVY 1. Bielka vyšľaháme dotuha, prisypeme cukor a za stáleho šľahania pridávame striedavo vychladnuté tekuté maslo, obe múky s pdp a zvyšok (na kúsky nasekaná čokina, hrozienka bez vody, najemno pomleté orechy). 2. Cesto zľahka premiešame metličkou a vylejeme do menšej vymastenej a pomúčenej formy ( ja som mala jánsku misu o priemere 20cm a výška koláča bola asi 5cm po upečení). 3. Pečieme prvých 10 minút pri 200°C, potom znížime teplotu na 150°C a ďalej pečieme 30 minút. Vo forme ho necháme do úplného vychladnutia, až potom ho vyberáme von - a keďže je dosť sladký, odporúčam ho naplniť pikantným džemom, resp. poliať ho šťavou z dákeho kyslejšieho, trpkého ovocia. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |