. .. .. .. .. .. .
. .

Škorisové osie hniezda s tekvicovým pyré - RECEPT 59002

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 159902 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Škorisové osie hniezda s tekvicovým pyré


[ recept č. 59002 zo dňa  ]


Škorisové osie hniezda s tekvicovým pyré


POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 25 g droždia, 60 ml vlažného mlieka, pol vrchovatej ČL kryšt. cukru, 3 a pol mierne vrchovatého h hladkej múky, 1 zarovnaná ČL soli, 1 mierne navŕšená ČL perníkového korenia, polovica h tekvicového pyré, 1 vanilínový cukor, 1 vajce, pol kelímku smotany 33 %, 60 g rozpusteného masla PLNKA: 9 PL rozpusteného masla (7+2), 3/4 h trstinového cukru, 1/4 h kryšt. cukru, 2 vrchovaté PL mletej škorice POLEVA: 60 g krémového syra (lučina, philadelphia,...), 1 mierne navŕšený h preosiateho práškového cukru, 50 ml mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

1. Do vlažného mlieka primiešame cukor, pokým sa nerozpustí, ďalej rozmrvené droždie a necháme vzísť kvások za pár minút. Preosiatu múku zatiaľ zmiešame so soľou, korením, pyré, van. cukrom a s tekutými prísadami. Nakoniec prilejeme kvások a vypracujeme poddajné, nelepivé cesto (u mňa toto urobil za cca 9 min robot+1 min ručného miesenia - výsledkom bolo cestíčko podobné mäkkej plastelíne). Misku jemne naolejujeme, vložíme do nej vypracované cesto, jemne ho naolejujeme aj zvrchu, prikryjeme a dáme na teplé miesto kysnúť 90-100 minút.
2. Na jemne pomúčenej, nelepivej podložke (neodporúčam drevenú dosku) ho následne vyvaľkáme na rozmery cca 50x35 cm. Cesto následne potrieme 7 PL rozpusteného masla, naň rovnomerne nasypeme zmes trstinového a kryšt. cukru zmiešanú so škoricou (nebojte sa to tam dať všetko, aj keď toho vyzerá byť dosť) a na záver pokvapkáme zvyšnými 2 PL rozpusteného masla. Cesto následne natesno zvinieme za pomoci podložky do tvaru štrúdle, ktorú pokrájame (vrelo odporúčam rezať ceso za pomoci nite ako pri knedlách) na asi 15-17 valčekov (u mňa 16) o hrúbke 2,5-3 cm. Tie podávame na menší pekáč vystlaný pečiacim papierom, jemne ich zvrchu zatlačíme dlaňou, pekáčik prikryjeme utierkou, a znovu necháme kysnúť na teplom mieste zhruba 30-40 min.
3. Trúbu zohrejeme na teplotu 190°C , vložíme do nej nezakrytý pekáč, a ďalej pečieme cca 30-35 min (test špajdľou). Polevu si pripravíme rozmixovaním uvedených prísad do hustej masy, ktorú lyžicou lejeme na upečené slimáky IHNEĎ po vybratí z rúry. Necháme vychladnúť.

- rozmer pekáčika: 34x24x6 cm
- na druhý, príp. tretí deň ich odporúčam ohrievať na pár sekúnd v mikrovlnke, a to tesne pred podávaním
DOBRÚ CHUŤ :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

keďže boli moc natesno, musela som ich od seba oddeľovať krájaním, ale nič im to na vzhľade a chuti neubralo - sú extra mäkké a voňavé a spolu s čajom alebo mliekom vybornou voľbou pre deti aj dospelých


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Nalev na hlavkovy salat | Škorisové osie hniezda s tekvicovým pyré | Osobný erb k 50-tinám >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Andrea J. (mandusa) ID 24820 (25.10.2015, 21:19)
vyzeraju vyyyborneeee (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu