Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
klíčenie munga plus pšenica
[ recept č. 13939 zo dňa 9.5.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
100 g mungo, 100 g pšenica potravinárska (prípadne sa môže použiť aj cícer, šošovica a iné)
POSTUP PRÍPRAVY
Mungo a pšenicu (alebo iné strukoviny) prepláchneme, jednu noc necháme namočené vo vode. Ráno prepláchneme a necháme vlhké na miske. Takto zmes prepláchneme aspoň 2x za deň - ráno a večer. Naklíčená zmes je hotová do cca 3-4 dní. Záleží od teploty v kuchyni alebo v izbe. Nenechávame na priamom slnku. |
 | Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (10.5.2009, 10:14) |
mungo fazuľku milujem, chutí ako mladý hrášok, mňam ja to nechávam v jednom hlbokom tanieri a prikrývam druhým hlbokým tanierom, aby na to nesvietilo slnko  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Anna J. (andulka2) ID 48309 (11.5.2009, 8:11) |
Tiež dávam klíčiť mungo, pridávam ho aj do zeleninových šalátov a cestovín, aj na chlieb s maslom, na praženicu atď. Dávam ho klíčiť do 7 dcl zaváracieho pohára, 1 sáčik munga výjde na 3 plné naklíčené poháre. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (10.5.2009, 9:52) |
jeeeeeeeeeee,dakujem za recept. Uz davno chcem skusit muhgo vyhonky.Urobim si,skusim pomalicky,lebo kojim,aby drobca nebolelo brusko. Este otazka....ake dlhe vyhonky sa konzumuju*musi sa to po nakliceni asi hned spotrebovat,vsak?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (10.5.2009, 11:36) |
ahoj Lubka, tie vyhonky (mungo) maju mat cca 0,5 cm. Psenica ich ma mensie a aj tensie. Po nakliceni je lepsie ich skonzumovat. (urcite sa daju nejak uskladnit, ale netusim, ze ako - v obchodoch predavaju tiez naklicene mungo, tak len preto viem, ze sa to da , ale neskusala som - asi pre istotu) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Anna J. (andulka2) ID 48309 (11.5.2009, 9:51) |
Výhonok môže byť až 1,5 - 2 cm, v podstate potom z celej fazuľky zostane len šupka. Keď šupku odstránite, odstránite plynatosť. Pohár s klíčkami v chladničke vydrží cca 2 dni. Preto treba odhadnúť spotrebu. Ja to robím tak, že sáčik munga rozdelím do 3 zaváracích pohárov, z ktorých jednu dávku začnem klíčiť, druhú o dva dni a tretiu o ďalšie dva dni. Takže keď začnej klíčiť tretí pohár, prvý už je vlastne spotrebovaný. Pri menšej spotrebe rozdeľte do 4 pohárov.Poháre rozoznáte ich podľa stavu klíčkov. Preplachujte aj keď ich dáte do chladničky. Keď hrozí, že by sa klíčky nespotrebovali, urobím šalát napr.: z čínskej kapusty a okrem inej zeleniny pridám všetky zvyšné klíčky . Keď chcete spomaliť klíčenie, tak ich prvý deň nenechávajte vo vode ale ich prepláchnite a nechajte ich bez vody, stačí že sú mokré, začnú aj tak klíčiť. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (11.5.2009, 10:30) |
super si to tu rozpisala. Ďakujeem. pomohla si maminkam-nemaminkam ktore ešte nenakličovali ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |