. .. .. .. .. .. .
. .

Cícerový guláš s hubami - RECEPT 23629

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

STRUKOVINY

ID 104195 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Cícerový guláš s hubami


[ recept č. 23629 zo dňa  ]


Cícerový guláš s hubami


POTREBNÉ PRÍSADY

500g uvareného cíceru, 1 malé lečo, 1 konzerva krájaných rajčín, 2 hrste sušených húb, 2 mladé cibuľky, 1 PL celozrnnej múky, olivový olej, trošku oregana, solčanka

POSTUP PRÍPRAVY

Včera som si namočila cícer s tým, že ho dnes uvarím a vyskúšam Evičkin falafel. Ale nedostatok času ma prinútil nájsť náhradné riešenie, tak som sa poobzerala po špajzi a zo surovín, ktoré mi padli do oka, som stvorila tento recept. Návod na varenie cícera: večer cícer poumývam, zalejem studenou vodou s troškou soli a nechám napučať, na druhý deň scedím, dám do tlakového hrnca, zalejem vriacou vodou, pridám cca 2 PL oleja a dám variť na plný plyn. Keď začne syčať, stíšim a nastavím si hodinky na 40 minút. Hrniec neotváram násilím, počkám, kým si to nerozmyslí a nevydá mi svoj obsah. Cícer môžem použiť na rôzne nátierky, polievky, guláše a podobne. Ja ho mám najradšej pokvapkaný olivovým olejom a zmiešaný s cesnakom, a k tomu mi úplne stačí chlebík, alebo pečivo.


CÍCER (česky cizrna) obsahuje takmer všetky vitamíny a minerálne látky, najviac železa, vápnika, horčíka a draslíka. Má vyšší obsah zdravých tukov,ktoré pôsobia ako prevencia rôznych chorôb, spevňuje cievy, udržuje jemnú a pevnú pokožku a pôsobí protizápalovo. Spolu s červenou šošovicou a fazuľkou adzuku patrí k najlepšie stráviteľným strukovinám. (Biokuchářka H. Zemanové)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Sušené huby zalejeme vriacou vodou, necháme cca 1/2 hodinku odstáť. Potom scedíme, vodu z húb nevylievame, huby dáme na rozpálený olej a osmažíme.
Zalejeme lečom a krájanými paradajkami, osolíme, pridáme trošku oregana a solčanky (vegeta, bosorka...) a podľa potreby vodu z húb. Dusíme cca 30 minút. Kto nemá rád kúsky leča, môže ho predtým pomixovať.
Potom pridáme uvarený cícer a necháme prevrieť. V troške vody si rozmiešame múku a vlejeme do gulášu, necháme chvíľku povariť.
Po odstavení pridáme nadrobno pokrájanú mladú cibuľku alebo pór.
Podávame s chlebíkom alebo pečivom. Dobrú chuť!
A toto je moje najobľúbenejšie jedlo z cícera - stačí troška olivového oleja, petržlenovej vňaťky a 2 strúčiky cesnaku pokrájaného na menšie kúsky a k tomu domáci chlebík alebo pečivo.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Ríbezľové muffiny s tvarohom | Cícerový guláš s hubami | Moja prvá slaná torta! >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (18.2.2010, 15:17)
no vyzera to, ze zajtra mame na obed pohanku s cicerom a vecera gulas.. nic sa neda robit. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (18.2.2010, 15:18)
Dúfam, Žanetka, že si pochutíš ako my, pre veľký úspech musím uvariť zas. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (19.2.2010, 20:52)
Darka.. hotovka (Y) (Y) (Y)
uno perfekto (clamp) (clamp) (clamp)
trošku som improvizovala.. lečo som robila také domácke, rajčinky v šťave som u nás nezohnala.. ale mňaaam. Aj polovčika.. aj naš havko si stále pýta ,-)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (19.2.2010, 20:55)
Juj, to ma veľmi teší, ja som ho tiež včera robila druhýkrát a lečo tiež dávam svoje domáce, rajčinky mávajú v Kauflande, som rada, že chutilo. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (20.2.2010, 9:43)
nevime ci sa dostaneme k ciceru s pohankou.. ked si nas "ucarovala" tymto :-)... Tie rajcinky sa mi marilo, ze v kaufku maju, ale ten mame od ruky a zasoby doma neboli.. tak jednota, lidl a bio obchod nemali.. ale aj bez nich je to mnamozne |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (17.2.2010, 16:31)
aaach milujem cíícer 8o| 8o| 8o| - vo všetkých podobách - mňam (pl) (pl) (pl) - juuj to im skúsim uvariť (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (17.2.2010, 16:36)
Skús, neostalo po ňom ani stopy, ešte že som si ho stihla nafotiť... (L) (L) (L) (K) (K) (K) (K) (K)
ODPOVEDAŤ
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (17.2.2010, 15:31)
Darinka, guláš cíceru je super nápad (Y) ja ho zvyknem len uvariť, ošmahnuť chvíľku na oleji, osoliť a ďobkať :-) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (17.2.2010, 16:04)
Ja ho tiež zbožňujem len tak zobkať, ale po guláši neostalo ani stopy, musím si ísť niečo urobiť, ešte mi našťastie nejaký uvarený cícer ostal... (smich) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (17.2.2010, 15:18)
Darinka,super papanicka to moze byt (Y) (Y) (Y)cicer ja velmo mozem (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (17.2.2010, 16:02)
Martinka, akurát som prišla z práce, že si ešte dám a nikde nič, hrniec prázdny a našťastie umytý... ešte že som si do roboty vzala, bola to mňamka... (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (17.2.2010, 14:46)
:-p nedraaaazdi...este furt som sa nedostala ku tomu tvojmu sampinonovemu gulasu :-p vyzera to super, urcite v najblizsich rokoch vyskusam ,-)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (17.2.2010, 16:01)
Tak to môžeš Janík pekne skĺbiť, daj aj šampiňóny aj cícer, myslím, že aj s čerstvými by to šlo. No vidíš, aspoň máš na pár rokov jedálniček stvorený... ,-) ,-) ,-) (L) (L) (L) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (17.2.2010, 14:38)
Cícer som v živote nevarila,ale gulášik vyzerá veľmi dobre a nátierky tiež môžu byť výborné.Darinka,určite oprobujem. (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (17.2.2010, 15:58)
Vyskúšaj Melanka, je to fakt výborná strukovina a skoro zabudnutá a neprávom a nie sú po nej také vetry... :-) :-) :-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (17.2.2010, 10:58)
cícer som kedysi často varila,no nejak som na neho pozabudla :-S,vďaka za pripomenutie (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (17.2.2010, 15:57)
Aj ja naň občas zabudnem, a pritom ho mám doma stále kúpený, ale na dnes som chcela niečo bezmäsité, akurát pred rokom som varila prvýkrát bulgur a už je udomácnený v našej kuchyni. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (16.2.2010, 21:37)
(Y) (Y) (Y) Darinka, gulasik ma hned zaujal a ako prve som isla skontrolovat, ci cicer mame doma ;-) ;-) ficim teraz na polievkach a kazda takato inspiracia ma velmi potesi, takze spravim hned ako si doplnim zasoby ciceru (Y) (Y) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (16.2.2010, 21:46)
Ahoj Evička, chcela som robiť Tvoj receptík, ale ten si nechám na víkend a tak som stvorila toto jedlo, zajtra je popolcová streda, takže úplne vhodné bezmäsité jedlo, ale veľmi sýte, beriem si aj do práce, pretože som si z ponuky nič nevybrala. (L) (L) (L) (K) (K) (K) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu