Zobraziť přihlasovací formulár

Umývanie vlasov naruby

  • Publikované:
Umývanie vlasov naruby

Budeme predpokladať, že umývanie vlasov robíme každá a každý rovnako. Umyjeme si raz alebo dvakrát vlasy šampónom, dáme kondicionér alebo masku, opláchneme, nanesieme záverečnú starostlivosť a je to. Ak však máte problém s rýchlo sa mastiacimi vlasmi, máte vlasy jemné a nie a nie im dodať objem, čo takto to skúsiť inak?

Reverzná metóda umývania vlasov nie je nič komplikované, nejde o nič náročné. Proste iba vymeníte poradie nanášania prípravkov na vlasy, konkrétne teda kondicionéru (masky) a šampónu.

Ako a prečo to funguje?

Táto metóda je ideálna pre ženy, ktoré bojujú s riedkymi vlasmi, s vlasmi jemnými, ľahko elektrizujúcimi alebo rýchlo sa mastiacimi. Riziko nanášania hutnejšej starostlivosti na vlasy, ako je maska a kondicionér, ako posledné, spočíva v tom, že v prevažnej väčšine prípadov ich dosť dobre nezmyjeme. Balzamy potom na vlasoch zostávajú, vlasy oťažievajú a rýchlejšie sa mastia, pretože sa chcú cudzej látky „zbaviť“.

A ak si nanášate vlasové balzamy až k hlave, tj. k vlasovým korienkom (čo je jedna z najčastejších chýb starostlivosť o vlasy), máte pri nedostatočnom opláchnutí zaručene mastné vlasy už deň po umytí.

Skúste to naopak!

Krok 1: Namočte si vlasy, prepláchnite ich teplou vodou a ako prvý naneste kondicionér alebo masku. Podľa návodu ich nechajte niekoľko minút pôsobiť. Ale POZOR! Vlasové balzamy nanášame zhruba na dolné dve tretiny vlasov, vyššie nie!

Krok 2: Potom vlasy dôkladne opláchnite a naneste šampón. Ten, na rozdiel od balzamov, nanášame ku korienkom vlasov, masírujeme pokožku hlavy a na dĺžku vlasov necháme šampón ztiecť len pri oplachovaní.

Krok 3: Vlasy opláchnite a vysušte, ako ste zvyknutí. Vďaka tomu, že nanášame šampón ako posledný, si zaistíme, že nám pri korienkoch ani na dĺžke vlasov nezostanú zvyšky vlasovej starostlivosti, ktoré by vlasy zaťažovali.

Skúsenosti žien, ktoré túto metódu vyskúšali, sú úžasné. Už po pár týždňoch majú vlasy viditeľne lesklejšie, nemajú taký problém s ich elektrizováním a hlavne - vlasy sa zďaleka tak rýchlo nemastia.

Vyskúšali ste už niekedy reverznú metódu umývania vlasov? Alebo ju ešte len máte v pláne vyskúšať? Nezabudnite sa podeliť o svoje skúsenosti s ostatnými na Mimibazari!

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku

Maria 75 13. 2. 2016, 13:29
Aj my vyskúšame :-$
katarina53 23. 11. 2015, 20:51
Určite túto metódu vyskúšam.
Andrea T. 22. 11. 2015, 21:04
Vyskusala som. V mojom pripade to takto funguje lepsie!
kulka 21. 11. 2015, 14:34
rozhodne to vyskúšame, ja aj dcéra (Y) lebo presne tieto problémy máme (zurim) :-$ ,-)
lela6661 19. 11. 2015, 19:42
(Y)