Zobraziť přihlasovací formulár

4 ingrediencie pre zdravie, silu a chudnutie

  • Publikované:
4 ingrediencie pre zdravie, silu a chudnutie

Všetci sa snažíme o to, udržať si zdravie, kondíciu a figúru čo najjednoduchšou cestou. Veľa z nás to po čase vzdá (alebo v snažení viditeľne poľaví) len preto, že pre seba neobjavia tú magickú formulu, trik, ktorý by fungoval. A preto je treba vedieť o čo najviac metódach, ako svoje telo udržiavať vo forme fyzickej i psychickej, podporovať a vylepšovať prirodzené funkcie a zdravo povzbudiť spaľovanie, keď chceme nejaké to kilo dole.

Presne preto je tu recept na optimálnu kombináciu ingrediencií, ktoré vo vašom smoothie makeru alebo mixéri vykúzlia ideálne raňajky alebo večeru.

Prečo raňajky alebo večeru? Koktejl z nižšie popísaných ingrediencií má vynikajúci účinok, udrží nás zdravo sýtych pomerne dlhú dobu, aktivizuje v tele spaľovanie tukov, upokojuje žalúdok (ale pritom podporuje trávenie), dodáva nám veľa vitamínov, minerálov a vlákniny, ktorú je vhodné konzumovať ako cez deň, tak na noc.

Ingrediencie

2 jablká

2 cm čerstvého koreňa zázvoru

2 lyžice ovsených vločiek

Šťava z polovice citróna

0,5 l vody

Poznáte anglické príslovie o tom, že jedno jablko denne od nás drží doktora ďalej? A čo potom dve? Jablká sú plné vitamínov, ale čo je dôležitejšie - pre človeka v úplne pohodlne a ľahko stráviteľnej forme. V našich podmienkach je konzumácia jabĺk historicky podmienená a naše trávenie je mu prispôsobené, rovnako tak metabolizmus. Zázvor je jednou z najzdravších potravín, ktoré sú človeku známe. Má pre naše zdravie neuveriteľné benefity, či už ide o pozitívny vplyv na naše trávenie, alebo o jeho antiseptické účinky (vie nás napríklad zbaviť bolestí hrdla). Ovsené vločky sú skvelým a nenáročným zdrojom vlákniny a bielkovín. Vzhľadom na nízky glykemický index nás zasýtia na dlhú dobu veľmi zdravým spôsobom. Citrónová šťava je zdrojom predovšetkým vitamínu C, ale poznáme tiež jeden trik, ktorý z citróna urobí naozajstnú bombu pre naše zdravie. Viete, prečo by sme mali citróny mraziť? Ak nie, dozviete sa to v našom ďalšom článku.

  • Tip Mimibazara I. Rovnako, ako môžeme využiť mrazený citrón, môžeme využiť mrazené i ostatné ingrediencie. Mráz nezničí vitamíny a iné látky v potravinách (ako tepelná úprava), iba naruší textúru a konzistenciu. Opätovným zmrazením by došlo k poškodeniu obsahu, avšak ak ovocie a zeleninu zamrazíme iba raz, môžeme čerpať všetky ich pozitívne účinky, ako by boli čerstvé.
  • Tip Mimibazara II. Ak máte jablká z bio poľnohospodárstva alebo vlastné, môžete ich len zbaviť jadrovníkov a šupky na nich nechať. Najväčšie množstvo vitamínov a vlákniny sa totiž ukrýva práve v nich. Rovnako tak sa v nich ale drží najväčšie množstvo pesticídov a iných chemických látok, takže ak si nie ste istí, radšej jablká šupiek zbavte.

Všetky ingrediencie rozmixujte dohromady a vypite buď miesto raňajok, alebo ako večeru. Nebojte sa obsahu cukru na večer, ostatné nutrenty a vláknina vysoko vykompenzujú ako jednoduché, tak komplexné cukry.

Dôležitá je vytrvalosť. Ako u všetkého - je potrebné, aby sme si zo všetkého, čo je pre nás zdravé, vytvorili rutinu (ako je napríklad čistenie zubov). Ak nájdeme čokoľvek, čo funguje a my si to užívame, je potrebné vydržať aspoň mesiac! Potom už sa z metódy stane zvyk a, ako vieme, ten je železná košeľa.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku