Zobraziť přihlasovací formulár

Ako sa doma zbaviť negatívnej energie

  • Publikované:
Ako sa doma zbaviť negatívnej energie

Veľa z nás neverí na geopatogénne zóny, negatívnu energiu, na vplyv ľudí, ktorí žijú okolo nás alebo žili na miestach pred nami, na energie, ktoré po sebe nechávajú návštevy, na ulpievanie cudzieho nešťastia a smútku. Ale možno niektorí z tej spústy si všimli, že zďaleka nie všade v domoch, bytoch alebo chalupách sa spí dobre, sedí a vykladá dobre alebo len je dobre osamote. Mnoho z nás to ani neanalyzuje, len sa zdvihne a ide preč. Čo odporúčajú stáročia pozorovania negatívnych energií? Ako sa ich zbaviť?

Aj ten najzarytejší skeptik niekedy v živote zažil nepríjemný pocit spojený s miestom. Keď nemôžete zaspať, cítite sa mizerne, prepadajú vás nevysvetliteľné pocity ako smútok, panika, úzkosť... niekedy stačí, keď si sadnete alebo ľahnete inam. A keď nie je iná možnosť? Ako si môžete pomôcť?

Sledujte zvieratá. Ak si zariaďujete nový byt, skúste doň najskôr vypustiť svojich domácich miláčikov. Všeobecne platí, že kam si ľahne pes, tam sa vám bude dobre spať, ale kam mačka, tak tomu miestu sa oblúkom vyhnite a skúste ho nechať nevyužité. Alebo ako miesto na spanie pre mačku.

Kúpte si rastliny. Čistia vzduch, sú pekné, zútulnia váš domov a k tomu všetkému nielen, že sú zdrojom pozitívnej energie (aj keby to malo byť „len“ tým, že vám robia radosť), ale tiež vstrebávajú tú negatívnu. Je to ako s kyslíkom a oxidom uhličitým. Ľudia a rastliny sa potrebujú navzájom.

Soľ. Soľ je oddávna neoddeliteľnou súčasťou Feng-šuej, ale aj diskutabilných, ale pozitívnych, rituálov iných vyznaní. Pridajte pár lyžičiek morskej soli do vedra s vodou, a vytrite podlahy. Misku so soľou môžete dať do juhozápadných a severovýchodných rohov miestností, len ju každé zhruba dva mesiace meňte.

Šalvia. Tejto bylinke je oddávna prisudzovaná moc vypudzovať zlú energiu. Pálenie vetvičky suchej šalvie je vynikajúci spôsob, ako od negatívnej energie očistiť ako osoby, tak priestory. Keď už nič iné, krásne vonia. Ak si myslíte, že v sebe zbytočne nosíte až moc zlosti, skúste sa poobzerať, kde vo vašom okolí robia saunové rituály. Pálenie byliniek a vyparovanie esenciálnych olejov je súčasťou krásne odpočinkového zážitku, ktorý zrelaxuje ako telo, tak myseľ.

Zbavte sa neporiadku. Zbytočných vecí, neusporiadaných šuplíkov, hromád riadu alebo bielizne. Poriadok v byte vie urobiť poriadok v duši, je to skvelý relaxačný a meditačný rituál, veľa z nás upratuje z hnevu - a to nie je náhoda.

Sviečky. Rovnako ako soľ, tak i sviečky zapálené v rohoch čistia energiu priestoru. Len si dajte pozor, aby ste sviečky nezapalovali pred oknom - sviečky za oknom sú vodidlom pre duše mŕtvych, v minulosti sa v izbe zosnulého otvorilo okno a v ňom sa zapálila sviečka, aby duša vedela, kadiaľ opustiť príbytok zosnulého. Rovnako tak fungujú slávne halloweenske tekvice, respektíve takzvané Jack-O'-lantern.

Zrkadlá. Aj keď sú to krásne dekoračné prvky, nemajú na človeka zrkadlá práve najlepší vplyv. Rozhodne by sme ich nemali mať na čele postele, napríklad na skriniach, nemali by odrážať dvere ani okná. Všeobecne platí, že čím menej zrkadiel, tým lepšie.

  • Tip na záver. Premiestnenie nábytku, presťahovanie ani nič z vyššie uvedeného nevyrieši smútok, ktorý si nesieme sami v sebe. Niekedy nie sú negatívne energie spojené s miestom, ale s nami. V takom prípade môžeme zvoliť akýkoľvek rituál, ktorému veríme, ktorý máme vyskúšaný, alebo ktorý nám odporučí niekto, komu veríme. Ale tiež nie je zlé skúsiť svoje problémy prijať, spoznať a začať riešiť.

 

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku