Zobraziť přihlasovací formulár

Ako na mladistvo vyzerajúce a zdravé vlasy

  • Publikované:
Ako na mladistvo vyzerajúce a zdravé vlasy

Aj na vlasoch je poznať náš vek, a to zďaleka nie len kvôli šedinám. Vlasy s postupom veku strácajú pružnosť, lesk a prirodzený pohyb, ktorý pôsobí dojmom zdravia a mladistvosti. Namiesto toho, aby sme hľadali lepšie a lepšie prostriedky na styling, možno by sme sa mali zamerať na miesta, ktoré sú o trochu vyššie. A to na vlasové korienky. Tie produkujú nevyhnutné prirodzené látky (oleje), ktoré vlasy chránia a vyživujú.

A tak ak trpíte na suchú, podráždenú alebo naopak extrémne sa mastiacu a šupinatú pokožku hlavy, vlasy asi nikdy nebudú úplne zdravé zvnútra, budú suchšie a menej poddajné. Skúste dodržiavať nasledujúcich niekoľko krokov a sledujte, ako vám porastú viditeľne zdravšie, lesklejšie a pevnejšie vlasy.

Jemne si vlasy každý deň kefujte. Prekefovať si vlasy každý večer predtým, než idete do sprchy, pomôže mechanicky z vlasov aj pokožky hlavy odstrániť odumreté bunky, vyčešete si vypadnuté vlasy, stimulujete krvný obeh v pokožke hlavy a rozotierate vyživujúce a ochranné oleje od korienkov do dĺžky vlasov. Ideálne sú ploché kefy z prírodných materiálov.

Neumývajte si hlavu príliš často. Úplne stačí každý druhý až tretí deň, rozhodne nie každý deň. Príliš časté umývanie a ešte za použitia nešetrných šampónov a kondicionérov vysušuje pokožku hlavy, ktorá potom nadmerne produkuje oleje, takže sa vlasy paradoxne rýchlejšie mastia pri korienkoch, naopak dĺžky a konce nezdravo vysychajú. Ak si umývate vlasy každý deň, nebojte sa - je treba len vydržať prvé zhruba dva týždne, kedy sa pri redšom umývaní budú vlasy mastiť ako divé, telo sa ale adaptuje a začne produkovať mazu menej.

Nanášajte kondicionér na pokožku hlavy. A toto je novinka. Napriek propagovanému názoru, že šampón patrí na korienky a kondicionér na konce, skúste sa na to pozerať inak - Každá pokožka, ktorú umyjeme, si zaslúži byť hydratovaná. A rovnako ako nanášame telové mlieko, slúži kondicionér ako hydratácia pre pokožku hlavy. Inak ju nechávame vysušenú.

Esenciálne oleje dvakrát týždenne. Prírodné esenciálne oleje sa skvele vstrebávajú a sú pre telo veľmi prirodzené. Skúste rozmarínový olej na rýchlejší rast vlasov a levanduľový pre jeho antiseptické účinky, ktoré oceníte zvlášť, ak trpíte lupinami. Zmiešajte pár kvapiek esenciálneho oleja s olivovým alebo jojobovým a vzniknutou zmesou si masírujte pokožku hlavy zhruba dve minúty. Choďte spať a ráno si hlavu umyte.

Aspoň raz mesačne vlasy poriadne očistite. S výberom správnej kozmetiky vám pomôže vaša kaderníčka alebo kaderník, avšak stále častejšie sa na trhu objavujú ultra čistiace hĺbkovo čistiace šampóny, ktoré vlasy zbavia aj tých najmenších zvyškov vlasových produktov.

  • Tip Mimibazara: Hĺbkové a dôkladné umývanie vlasov zaistíte tiež tak, že do svojho bežného šampónu pridáte jablčný ocot. Nechajte pôsobiť aspoň tri minúty, potom opláchnite. Ale pozor, taká kúra vymyje trošku farby, takže si ju skúste naplánovať pred ďalšou návštevou kaderníka.

Odstraňujte odumretú kožu. Áno, peeling pokožky hlavy je nielen možný, ale aj zdravý. Na peeling hlavy sa často používajú rozdrvené marhuľové kôstky, nájdete ich v mnohých prípravkoch. Iné prípravky obsahujú chemický peeling, ako napríklad kyselinu salicylovú. Ak si chcete pripraviť domáci peeling, zmiešajte niekoľko kvapiek pepermintového oleja s pár lyžičkami olivového, a buď namleté mandle, hnedý cukor alebo ovsené vločky. Touto zmesou urobte peeling, dôkladne umyte šampónom a opláchnite.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku