Zobraziť přihlasovací formulár

Čo robí muž, keď naozaj miluje

  • Publikované:
Čo robí muž, keď naozaj miluje

To, že počujete slová lásky, ešte často neznamená, že im nutne musíte aj veriť. Pretože, ako sme sa už bohužiaľ mnohokrát presvedčili, slová často nič neznamenajú, za muža hovoria činy. A správanie všeobecne. A naviac ešte nemusí byť každý nutne natoľko výrečný, aby nás zahŕňal doslovnými opismi svojich citov k nám. Ako teda poznáme, že muž, ktorý je po našom boku, nás naozaj miluje?

Na začiatok je potrebné si uvedomiť niekoľko veľmi podstatných vecí.

  • Naše definície a skúsenosti s láskou a vzťahmi sú vždy iné, rovnaké veci pre nás teda nutne nemusia mať ten istý význam.
  • Naše očakávania sa tak zďaleka nemusia stretávať s realitou.
  • Naše neistoty a rany, ktoré si nesieme z predchádzajúcich vzťahov, nám často znemožňujú vidieť veci jasne.
  • Ak sú slová, správanie a činy v kontraste, vždy budeme o partnerových citoch pochybovať.
  • Ak vám ktokoľvek povie, že vás miluje, veľmi skoro, nie je dobré tomu veriť. Pretože vás nepozná. Láska na prvý pohľad, chémia, očarenie, to všetko môže hrať svoju rolu, ale osobnosť poznávame dlhšie.
  • Je to jednoduché - keď nám muž nepovie, že nás miluje, ani sa tak k nám nespráva, s najväčšou pravdepodobnosťou k nám cit nedrží. Keď nám to povie, ale nespráva sa podľa toho, je pravdepodobnosť jeho citov len o málinko väčšia. Ale čo keď to nepovie, ale chová sa k nám tak? To už je iná pesnička.

Ste priorita. Je to jednoduché (ak to nezneužívame. V takom prípade to nemôžeme brať ako meradlo). Jednoducho ste jeho človekom prvej voľby. Keď ide do tuhého, nebude na prvom mieste ani práca, ani kamaráti. Ale vy. S jeho rodinou je to remíza, ale aj v takom prípade by mal stáť po vašom boku.

Testuje vás. Ak je do nás muž zamilovaný, musí si byť istý, že my do neho tiež. A preto potrebuje rôznymi spôsobmi zisťovať, ako reagujeme na neštandardné situácie, či s ním v živote počítame. Trebárs s nami preberie domnelú (alebo možno reálnu) ponuku práce do zahraničia. Alebo iné veľké rozhodnutie, ktoré pred ním je. A proste bude analyzovať našu reakciu.

Ste jeho pýcha. Nie, že by si rovno musel vyvesiť na sociálne siete vaše spoločné fotky. Ale ten pocit poznáte veľmi jednoducho. Je pyšný na to, že ste jeho. Zoznámi vás s priateľmi, neskôr (alebo možno aj celkom rýchlo) s rodinou, chce sa s vami ukazovať na verejnosti. Pre mužov je žena trofej. Rovnako tak ale muž pre ženu, na to pozor. Hrdosť by mala byť vzájomná.

Vzťah k vám má integritu. Je vzťahu oddaný. Neklame, neskrýva, netají. Robí to, čo povie, a keď nemôže, informuje vás o tom. Vie, že sa do cesty sem tam postavia problémy či už s minulosťou, prítomnosťou alebo budúcnosťou, ale bude na nich chcieť pracovať, vyriešiť ich. Chce byť lepším človekom, než bol, a ide mu to samo.

Chce pre vás to najlepšie. Sú to maličkosti, ako želanie dobrého rána, dobrej noci, vety ako „Choď opatrne.“, poskytnutie vlastného saka, keď je nám zima, uvarenie večere, keď máte dlhý deň. Milujúci muž vyhľadáva (alebo si aspoň všíma) príležitosti, ako urobiť náš život krajší, príjemnejší alebo jednoduchší.

  • Tento bod je veľmi sporný. Vzťahy sú reaktívne a na každú akciu musí byť nutne adekvátna reakcia. Mužove snahy totiž môžeme sabotovať napríklad nedostatočným (alebo žiadnym) ocenením, zľahčovaním, možno niekedy odmietnutím. A ješitnosť muža (ale ani ženy!) netreba podceňovať.

Vie sa nahnevať aj ospravedlniť. Bude sa hnevať, keď mu nezdvihnete telefón alebo neodpoviete na správu. Ospravedlní sa, aj keď napríklad mal pravdu. Dá na chvíľu bokom svoje ego v náš prospech a v prospech nášho vzťahu. A to nie je málo.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku