Zobraziť přihlasovací formulár

Keď sa nechce alebo 3 spôsoby, ako zvýšiť svoje libido

  • Publikované:
Keď sa nechce alebo 3 spôsoby, ako zvýšiť svoje libido

Zo všetkých strán počujeme (a sami to moc dobre vieme), že stres jednoducho nie je pre náš život dobrý. Narušuje vlastne všetky jeho oblasti, a to vrátane nášho sexuálneho apetítu. A každý z nás už si neraz na vlastnej koži vyskúšal, že keď sa nechce, nerobí to so vzťahom nič dobré. Narastá napätie a aj keď by sme si povedali, že sex je vec natoľko prízemná, že náš vzťah ovplyvniť nemôže, opak je isteistou pravdou. Ak takýto deficit cítime a vieme, že sme to my, komu sa nechce, môžeme svoje libido podporiť tromi úplne nevinnými spôsobmi.

 

Vysoká hladina stresu nemusí byť viditeľná na prvý pohľad. Môžeme si myslieť, že sa stretávame s úplne bežnými každodennosťami, ktoré predsa zvláda každý. Rodina, nákupy, deti, práca, chystanie, starostlivosť o ostatných členov rodiny, oslavy, dovolenky... to je predsa všetko normálne, no nie? A pritom záleží na toľkých veciach! Okrem iného nie je každá osobnosť rovnaká, rovnako adaptovaná a pripravená na vyrovnávanie sa so stresom. Každý znášame dobre len istú úroveň psychického nepohodlia a to, že iní toho údajne zvládajú viac, nie je meradlo.

 

Úplnou iróniou je, že jeden z najlepších rozpúšťačov stresu, máme vlastne po ruke a sami si ho kvôli stresu odopierame. Sex a orgazmus sú najprirodzenejšie protistresové aktivity, akonáhle ich vyskúšame znovu, spomenieme si, ako zázračne fungujú.

Zacvičte si. Okrem toho, že cvičenie a telesná námaha sú samy o sebe skvelým protistresovým aktom, dokážu tiež poriadne rozprúdiť krv po našom tele. A to nemyslíme obrazne, ale doslova. A zvýšené prekrvenie celého tela znamená tiež väčšiu citlivosť istých partií. U mužov stimuluje cvičenie produkciu testosterónu, hormónu, ktorý môže za chtíč, ženy sú zase vďaka cvičeniu citlivejšie, zvyšuje sa sexuálna túžba.

 

Povedzte si o masáž. Aj keď práve nie sme „v nálade“, kontakt koža na kožu uvoľňuje stres tak ako tak. Nevinná masáž chrbta často môže prebudiť aj iné pocity, zvlášť u ľudí v strednom veku, ktorí nie sú už toľko poháňaní hormónmi. Zďaleka neplatí, že erotické vzrušenie nie je podmienené psychikou, naopak. Vnímanie kontaktu, hoci nevinného, ktorý so sebou nesie partnerovu blízkosť, pomoc a úľavu, so sebou často prinesie aj túžbu iného typu.

 

Dajte si sex do kalendára. Môže vám to pripadať ako jedna z najmenej romantických vecí na svete, veď sex by sa nemal plánovať, mal by sa jednoducho diať. Ale dať si sami záväzok (alebo sa dokonca dohovoriť s partnerom), že jednoducho „zajtra večer to bude“, zvýši pravdepodobnosť, že to zajtra večer bude pomerne dosť. Ide opäť o spoluprácu hlavy a tela. To, že si dáme sex ako úlohu znamená, že sa podvedome aj vedome budeme snažiť ho splniť. Vyhradíme si čas, vezmeme si peknú bielizeň, pripravíme sa, skrášlime... a celkovo sa teda budeme cítiť lepšie, aj keď sa nám nutne chcieť nemusí. Ale ono to príde.

 

Ak váš vzťah prechádza obdobím sucha, najdôležitejšie (ako u všetkého) je opäť začať. Už po prvom kontakte tohto typu po dlhej dobe vám bude jasné, že bola chyba odstaviť sex na druhú koľaj, hoci to bolo kvôli stresu a kvôli tomu, že „toho bolo moc“. Únava, stres a nepokoj, aj to sú veci, proti ktorým sa dá bojovať sexom. A nezabudnite, pri sexe sa u žien vyplavuje oxytocín, hormón, ktorý upevňuje naše psychické väzby k druhému. Čím viac sexu, tým viac sme zamilované!

 

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku

Fretka4 3. 8. 2020, 14:53
my sme mali hrozne dlho stereotyp a potom sme zacali po pozreti 50 shades citelne odvaznejsie experimentov a testov vselijake eroticke hracky a gely zo superlove a skutocne si myslim že cesta takehoto hraveho sexu je na stres to najlepsie