Zobraziť přihlasovací formulár

Vlasy vyfúkané ako zo salónu

  • Publikované:
Vlasy vyfúkané ako zo salónu

Škoda, že sa mi nikdy nepodarí upraviť vlasy tak, ako to vie môj kaderník...“ Väčšinou si povieme, že majú prax, sú skúsení a proste to vedia. Lenže často spočíva um v znalostiach, a práve tie vám prinášame. Pretože vytvoriť si krásny, hladký, prirodzený a profesionálny účes pomocou fénu a kefy totiž nemusí byť výsadou len zručných kaderníkov, zvládneme to doma! Len je treba vedieť, ako na to.

Lesklé vlasy plné života, hladký účes, ktorý vyzerá úplne prirodzene - tak by mala vyzerať správna „fúkaná“. Keď budeme dodržiavať nasledujúce zásady, nebude nám už povestný „frizz“ robiť žiadne problémy.

 

Kúpeľňa. Asi sme si už všimli, že frizz spôsobuje vlhkosť. Takže keď si budeme fénovať hlavu v kúpeľni, kde sme si ju predtým umývali, robíme ľahko zbytočnú prácu. Presuňte sa s fénom do spálne, na chodbu... proste kamkoľvek, kde je suchý vzduch.

Uterák. Sú dve veci, ktoré uterákom nerobíme. Je to vysúšanie trením (spôsobuje frizz) a zmotania vlasov do turbanu (zľahnú korienky). Namiesto toho si vlasy uterákom niekoľkokrát vytlačíme (sledujte nabudúce svojho kaderníka alebo kaderníčku) a necháme byť.

 

Ochrana. Nikdy by sme si nemali fénovať vlasy, bez toho aby sme na ne predtým nenaniesli prípravok slúžiaci ako ochrana pred teplom. Hľadajte „heat protection“, vďaka ktorému si vlasy ponechajú potrebnú vlhkosť a nebudú sa toľko vysúšať.

Fén. Už ste asi zaznamenali diskusiu o ionizačných fénoch. Sú dobré, pretože zaceľujú vrchnú vrstvu vlasov a uzamykajú v nich tak vlahu. Nie sú zas tak dobré, pretože vlasy majú menší objem. Takže? Rozhodnite sa podľa stavu svojich vlasov, tvaru tváre a strihu, ktorý nosíte.

 

Strih. Keď už sme o strihu hovorili - nie pre každý sa hodí úprava do hladka. Ak máte vlasy všetky v jednej dĺžke, je hladký účes to pravé. Ak však máte vrstvy, nie je od veci nechať ich vyniknúť, často je potom lepšie fúkania doguľata alebo nechať vlasy len tak voľne uschnúť.

 

Korienky ako prvé. A sú na to dva dôvody - tým prvým je, že pri korienkoch sú vlasy najzdravšie, takže im nebude toľko vadiť ďalšie sušenie. Tým druhým je potom fakt, že po umytí sa veľmi ponáhľame, aby naše vlasy neboli zľahnuté - musíme korienky vysušiť smerom do objemu. Preto by sme si ako prvé mali fénovať korienky vlasov v predklone.

 

Teplo a chlad. Lepšie povedané teplo a menšie teplo. Každý prameň vysúšajte horúcim vzduchom cca päť sekúnd a „dofénujte“ vzduchom chladnejším (stlačte tlačidlo pre chladný vzduch).

Sekcie a trenie. Bohužiaľ, na fénovanie dohladka treba trpezlivosť. Vlasy by sme mali fénovať po prameňoch o nie viac ako cca piatich centimetroch, ktoré sú pevne navinuté na kefu. Tým veľmi pomaly schádzame dolu a trysku fénu máme namierenú zhora nadol (kaderníci sú vo výhode, nás pri tom bude asi trošku bolieť ruka).

 

Nespúšťajte fén z očí. Tryska fénu by mala byť namierená vždy smerom nadol a nie bližšie ako cca desať centimetrov od vlasov. Jedine tak si vlasy neuvaríme zaživa.

Ak máte hrubé vlasy, pracujte rýchlo. Ak máte hrubé, silné alebo nepoddajne vlnité vlasy, je potrebné pridať tempo. Alebo každý prameň skôr, než ho začneme vysúšať a uhládzať, ľahko nasprejovať vodou z rozprašovača. Silné a nepoddajné vlasy sú totiž viac pórovité, rýchlejšie schnú a suché sa dajú horšie uhladiť.

 

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku