Zobraziť přihlasovací formulár

Kamufláž vrások krok za krokom

  • Publikované:
Kamufláž vrások krok za krokom

Hoci vyzretá krása a prijatie vlastného vzhľadu sú mantry súčasnej doby, rovnako by sme boli všetci radi, keby na nás starnutie nebolo vidieť. Kvalitu našej pleti aj jej starnutie ovplyvňuje genetika, vonkajšie vplyvy (hlavne vystavovanie pleti okolitému znečisteniu), strava, spánkový režim, pohyb, hydratácia... stop. Čo keď ale chceme schovať vrásky hneď teraz? Aké sú najlepšie make-up triky?

Prvý krok. Dobre, len jedno systémové opatrenie - hydratácia. Nezabudnite, že rozdiel medzi hroznovým vínom a hrozienkom spočíva práve v hydratácii. Vodu potrebujeme zvnútra, ale aj zvonku, s postupujúcim vekom ale už štandardná zvláčňujúca starostlivosť nestačí, je potrebné pridať sérum, ideálne s obsahom kyseliny hyalurónovej.

 

Podkladová báza so silikónom. Hoci to nemusí byť úplne najzdravšie, dostaneme sa časom do fázy, kedy nechceme vráskam len predchádzať, ale tie existujúce zakryť. A keď si predstavíme, že vráska je vlastne zlom, silikón ho vyplní. Ideálne je takúto bázu nanášať čistými prstami, štetec alebo hubka zbytočne veľa produktu vsiaknu (a vieme, že podkladové bázy sa nepredávajú po litroch a nestoja päť korún).

Odľahčiť textúre. Krycí make-up už by nemal byť možnosťou prvej voľby. Čím hustejšia textúra, tým viac vrásky zvýrazní. Len si uvedomte, ako vyzerá zliaty očný tieň na viečku, nechcete predsa takýto efekt docieliť na celej tvári. BB krémy alebo ľahučké tónovacie, nie krycie make-upy sú ideálne.

 

Marhuľová a žltá. Zdajú sa vám to čudné farby, keď hovoríme o make-upu? Nebojte sa ich, naopak. Spoločne s prirodzenou farbou pleti vytvoria veľmi mladistvý odtieň, hodia sa predovšetkým na začervenané miesta na lícach a na kruhy pod očami. Ak v obchode narazíte na korektor týchto farieb, vyskúšajte ho!

Zabudnite na púder. Púder je veľkým nepriateľom vrások, pretože sa v nich usadzuje a vyzerajú kvôli nemu o trošku hlbšie, ako sú v skutočnosti. Ak je to potrebné, voľte púder transparentný, ktorý slúži na prostú fixáciu a sám o sebe nemá žiadnu farbu (ale aj tak - veľmi jemne!)

 

Dajte si záležať na očiach. Hlavný a najdôležitejší bod - zabudnite na umelé mihalnice. Či už na nalepovacie, alebo na predĺženie. Výrazne umelé mihalnice len priťahujú pozornosť k vráskam okolo očí, ktoré vyzerajú ako ich prirodzené pokračovanie. Čo sa mihalníc týka - vystačíme si s ich natočením a dobrou maskarou. Dôležitá je očná linka, s vekom strácajú líca kontúry, tak je treba im ich dodať. Nevolíme však ostrú čiernu linku, ale skôr tmavo hnedú a prirodzene matnú (určite nie tekutú, ale v ceruzke). U očných tieňov vynecháme všetky, ktoré sú s perleťou alebo leskom, rovnako tak si dáme záležať na úprave tvaru a farby obočia.

 

Nechajte vyniknúť líca. Na lícnych kostiach bude koža vždy hladká - a presne na to miesto potrebujeme pritiahnuť pozornosť. Nebojte sa ľahunkého kontúrovania, naneste rozjasňovač na najvyššie miesta líc a máličko lícenky krémovej textúry (hodí sa ružová, marhuľová a koralová, všetko vo svetlých odtieňoch).

Pery. Podkladová báza (áno, aj na pery), kontúra okolo a farba - vyhladiť, orámovať, vyplniť. To sú tri základné kroky k mladistvo vyzerajúcim perám. Na perách ide totiž strata kontúr vidieť najviac, ich okraje sa s vekom rozpíjajú. Dať im opäť ostrosť znamená omladnúť o desať rokov!

Nezabudnite na krk! Krk býva Achillova päta líčenia zrelej pleti. Každopádne nesmieme zabudnúť naniesť make-up tiež pod hranicu spodnej čeľusti! Farba a tón tváre by mali plynule prechádzať, nie tvoriť ostrú hranicu.

 

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku