Zobraziť přihlasovací formulár

Partnerský sex očami muža

  • Publikované:
Partnerský sex očami muža

So svojimi priateľmi sme často schopní veľmi otvorene hovoriť o svojich skúsenostiach, zážitkoch, často i fantáziách. Ale keď dôjde na podobný rozhovor s partnerom, občas nám nejako schádzajú slová. Keď hovoríme o dlhodobom, milujúcom a tom životnom partnerovi (ideálne v jednej osobe), málokedy sa dozvieme jeho uhol pohľadu.

Veľmi často neoprávnene spoliehame na domnelú skutočnosť, že sex je prirodzenou vecou, ktorá medzi dvoma ľuďmi funguje tak nejako sama. Ale nie je to tak úplne stopercentne. Za tie roky, čo zbierame sexuálne skúsenosti, už sa nám trošku vycibrili preferencie - a teraz pred nami stoja dve úlohy, pekne ich formulovať a povedať ich nahlas.

Keď máme krátkodobú známosť (od jednej noci do pár mesiacov), asi na tom toľko nezáleží. Ale keď má muž o svoju ženu záujem, rád by, aby žena vedela pár vecí. Lenže ich nikdy nepovie nahlas. Tak si ich môžeme aspoň prečítať.

Chce ženu potešiť aj uspokojiť. Väčšina partnerov chce, aby jeho žena mala zo sexu s ním potešenie. A tak čaká, či niečo navrhne. Ak nie, žije v oprávnenom domnení, že je všetko v poriadku. Ak máme nejaké pozmeňovacie návrhy, týkajúce hygieny, rozprávania, pozícií, načasovania... čohokoľvek, proste treba to povedať. A niekedy aj párkrát zopakovať. Ak to zle neformulujeme alebo ak nie je druhá strana precitlivelá, nikto nič ako kritiku chápať nebude.

Dotyky, dotyky, dotyky. Ženy vnímajú dotyky inak, každé partnerovo pohladenie si mnoho z nás pletie s potenciálnym detektorom našich chýb. Pohladí vás po chrbte? Čo keď ucíti, ako sa vám zarezáva podprsenka do chrbta? Po tvári? Bože, čo ten rašiaci pupienok? Capne po zadku? To chce ako naznačiť, že je veľký? Nie. Nič z toho. Pre mužov sú dotyky veľmi dôležité, dalo by sa povedať, že sú súčasťou sexu. Ak žene nevadia (zvykne si na ne alebo ich má dokonca rada), tak nie je potrebné sa obmedzovať. Dotýkať sa a nechať ženu, nech sa ho dotýka tiež - to je jeden z nevyslovených požiadaviek snáď každého muža.

Sex je viac než len sex. Akonáhle chlapci dospejú v mužov a tí vyspelejšími v partnerov, začne sa im emocionálny záväzok pri sexu páčiť. Veľa mužov sa potom pri sexe rado bozkáva a objíma a prejavuje náklonnosť aj inú než len tú čisto fyzickú. Ak potom chceme takého muža potešiť, neznamená to automaticky, že by žena mala na naplnenie tradičnej definície slova sex ponáhľať.

Radi by odpovedali na otázky žien. A tiež sa opýtali. Viete navzájom, čo má ten druhý rád? A... možno dôležitejšia otázka, vieme to sami o sebe? Každý muž by nám skôr alebo neskôr rád porozprával o svojich fantáziách a niektoré z nich si napríklad aj splnil. Často sa o tom ale hanbí/bojí začať hovoriť ako prvý. Nie je prečo nechať túto tému ako tabu. Partner by mal vedieť, že s nami môže hovoriť o všetkom, o čom by chcel, že sa mu ani nevysmejeme, ani ho nebudeme považovať za boh vie akého nemravníka.

Možno by rád, aby ho žena uhryzla. Zaujímavá vec je, že ľudská vzrušivosť je sprevádzaná túžbou po hryzení. A keď sa to nepreženie a netečie krv, je to niečo, čo by sme nemali potláčať ani z jednej strany. Nie je to výraz akéhokoľvek disrešpektu, je to prirodzená túžba.

...a bonusový na záver - zhasnuté, alebo rozsvietené? Rozsvietené. Jednoznačne.





Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku