Zobraziť přihlasovací formulár

Pivo šesťkrát inak

  • Publikované:
Pivo šesťkrát inak

Náš národ pivárov sa väčšinou obmedzuje pri pive iba na pitie. A to je škoda! Pivo má okrem skvelej chuti, zloženia, ktoré v menšom množstve prospieva nášmu zdraviu, a istým omamným účinkom tiež veľa využití v domácnosti. Chcete vedieť akých?

V jednom z minulých článkov sme vám poradili, ako môže pivo zosvetliť vlasy. Tým však využitie tohto lahodného moku zďaleka nekončí. Prinášame vám ďalších 6 spôsobov využitia piva, ktoré vám môžu uľahčiť život. A okrem toho - pivo je ekologické, teda veľmi priateľské k životnému prostrediu. Prečo nenahradiť trochu chémie v domácnosti práve pivom?


Pivo ako kondicionér

Pivo má na vlasy celkovo pozitívne účinky. Ak chcete lesklé a pružné vlasy, skúste ešte pred sprchovaním rozmiešať v hrnčeku vody tri lyžice zvetraného piva. Umyte si vlasy šampónom a po opláchnutí si do vlasov vtrite roztok vody a piva. Nechajte aspoň 5 minút pôsobiť a dôkladne opláchnite. A potom už len vysvetľujte návštevám, prečo máte v kúpeľni otvorenú fľašu piva.

Naložte tuhé mäso

Hoci existujú špeciálne prášky práve do marinád na lacnejšie tuhé mäsá, elegantne sa použitiu chemických prostriedkov môžete vyhnúť. Rovnako (a možno dokonca lepšie) vám poslúži fľaša piva. Než sa pustíte do varenia, pečenia alebo grilovania, nechajte mäso aspoň hodinu naložené v pive (ideálne cez noc) v chladničke. A ak ste mäso už začali napríklad dusiť, môžete pivo pridať aj v priebehu - mäso aj tak krásne zmäkne.

Pivo vyleští zlato

Ale pozor - používajte iba na šperky bez drahých kameňov. Svojim retiazkám, náramkom a prstienkom vrátite krásny lesk, keď si na jemnú handričku nalejete trošku svetlého piva a predmet vyleštíte. Inou handričkou ho osušte a váš klenot bude zase ako nový!

Vyčistí drevený nábytok



Ak vám zostalo stáť svetlé pivo, nezúfajte. Využite zvetrané pivo k starostlivosti o drevený nábytok. Pretrite drevo handrou namočenou v pive a inou handrou povrch osušte. Látky obsiahnuté v pive sa starajú o drevo ako materiál, ale aj o jeho farbu. Ideálne pre použitie na vonkajšom nábytku!


Bojuje proti škodcom

Konkrétne proti slimákom. Ak s nimi na záhrade bojujete, s pomocou piva môžete nachystať jednoduchú pascu. Zahrabte do zeme na miesto, kde býva slimákov najviac, nejakú nádobu (napríklad odrežte spodnú časť plastového kanistra). Na dno nalejte steplalé pivo a nechajte cez noc. Ráno nájdete v nádržke s pivom veľa slimákov, vôňa piva ich bude lákať oveľa viac než vaša zelenina.


Preč so škvrnami od kávy a čaju

Tieto odolné škvrny môžete z kobercov doslova vypeniť. Nalejte na škvrny na koberci trochu piva a zľahka vtrite. U húževnatých škvŕn možno budete musieť postup párkrát zopakovať, ale na rozdiel od chemických prípravkov, pivo váš koberec nevybieli a ani si nemusíte brať ochranné rukavice.

 

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku