Zobraziť přihlasovací formulár

Sušenie vlasov bez fénu

  • Publikované:
Sušenie vlasov bez fénu

Je to asi jediná možnosť, ako dať vlasom na chvíľu od „tepelnej úpravy“ pokoj. Lenže mnoho z nás to skoro nerobí, pretože nemáme čas, ale väčšinou preto, že naše vlasy potom jednoducho nevyzerajú nič moc. Možno je to tým, že aj na obyčajné sušenie vlasov, kedy ich necháte len tak byť, sa musí chytro a je potrebné sa vyvarovať štyrom základným chybám.

Za tie roky, čo sa prehrabujeme nekonečnými radami o tom, čo a ako robiť alebo nerobiť, sme si vyselektovali pár takých, ktoré sa opakujú - a teda budú najskôr pravda. Napríklad v zime by sme si nemali dopriavať dlhé a horúce sprchy alebo vane, pretože tak narušíme prirodzenú tukovú vrstvu na pokožke, ktorá nás chráni pred vonkajšími vplyvmi. Na suchú a šupinatú pokožku by sme nemali nanášať make-up, bez toho aby sme ju predtým ochránili a hydratovali. Nesmieme si žehliť vlhké vlasy. A rozhodne, rozhodne by sme nemali ladiť očné tiene s oblečením.

Vysúšanie vlasov je stále ešte na okraji záujmu, hoci je to veľmi podstatný proces, ktorý prispieva k zdraviu našich vlasov. Keď už si chceme nechať vlasy voľne uschnúť a zároveň nechceme, aby vyzerali ako raždie? Už nemusíme voliť medzi zdravím a krásou.

Zabudnite na uterák. Určite už ste počuli, že k vlasom a pokožke tváre sú najpriateľskejšie saténové obliečky. Je ale úplne jedno, aké máte obliečky, keď obdeň drhne svoje vlasy hrubým uterákom v momente, keď sú najzraniteľnejšie. Ak chcete vhodnejší variant, sušte vlasy starým bavlneným tričkom, ktoré je oveľa jemnejšie a dostatočne savé. Vlasy iba jemne vyžmýkajte, rozhodne nedrhnite, a určite si nerobte na hlave turban - v takýchto prípadoch sa vlasy lámu, štiepia a vzniká toľko nechcený „frizz“.

Vlasová kozmetika. To, že si nechávame vlasy len tak voľne preschnúť, neznamená, že by sme do nich nemali aplikovať žiadne produkty. Ideálne sú špeciálne oleje alebo gély, ktorými, keď nimi prečešeme mokré vlasy, vytvoríme na tých suchých prirodzenú textúru a zaistíme lesk a jemnosť.

Skúsme sa s vlasmi nehrať. Moc ich nečesať, ani na ne moc nesiahať. Rozčesať by sme mali vlasy pri zmývaní kondicionéru, potom už len vymačkať do bavlneného trička, naniesť potrebný produkt a nechať byť. Mechanická manipulácia s vlasmi v momente, keď sú mokré a teda čiastočne zbavené ochrannej vrstvy (hoci vyživené kondicionérom), spôsobuje štiepenie a matný vzhľad.

Zabúdame na styling. Keď si nechávame vlasy preschnúť len tak na vzduchu, neznamená to, že musíme rezignovať na akýkoľvek styling. Môžeme si napríklad upliesť vrkoče z vlhkých vlasov a nechať ich schnúť takto (ideálne sú tri vrkoče z troch sekcií, jedna hore a dve po stranách dole). Vrkoče rozpletieme ešte predtým, než vlasy úplne doschnú. Ak pred zapletením použijeme vlasovú kozmetiku, ktorá vlasy uhladzuje a vyrovnáva, vytvoríme tak krásne prirodzené vlny (nebojte sa, po rozpletení vlny povolia!).

Sprchujeme sa pred spaním. Nemusíme si nutne umývať hlavu, ale ak sa sprchujeme tesne predtým, než ideme do postele, vlasy navlhnú a budú oveľa viac náchylné mechanickému poškodeniu. Je teda lepšie, keď majú vlasy čas naozaj preschnúť a zaľahnúť na vankúš obalený do kvalitného materiálu - ideálne satén, po ktorom vlasy skĺznu a toľko sa nelámu.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku