Zobraziť přihlasovací formulár

11 znamení, že nosíme make-upu až príliš

  • Publikované:
11 znamení, že nosíme make-upu až príliš

Väčšina rád a odporúčaní sa zameriava na to, ako vylepšiť našu skrášľovaciu procedúru, aké produkty sú ešte nutne potrebné na to, aby sme boli ešte krajšie, ako sa starať o vlasy, pleť, mihalnice, pery, obočie... A ako ich zdokonaľovať. Je to pasca. Pretože ľahko stratíme prehľad o tom, ako vlastne vyzeráme „v skutočnosti“ a akonáhle nám nevadí vstávať o hodinu (dve, tri...) skôr, len aby sme sa stihli pripraviť do prevádzkového módu, môžeme sa hrdo vyhlásiť za členov „Ažmocmakeup klubu“.

Žena sa chce páčiť, to je dané, s tým nič neurobíme a ani s tým nič robiť nechceme. Niekedy to ale málinko (a niekedy dosť) prekračuje pomyselnú hranicu bežných štandardov. Je u vás bežné, že keď otvoríte skrinku, šuplík alebo priehradku, nájdete v každej aspoň gumičku, sponku alebo zatúlaný rúž? Aj keď márnivosť je vlastne v určitej miere odporučeniahodná, niekedy je jej moc.

Ak viete, že to, ako vyzeráte, stojí naozaj veľké a každodenné úsilie, prečítajte si nasledujúcich 11 bodov, podľa ktorých spoznáte, že by možno nebolo zlé trošku ubrať. Ale možno nemáme na sebe make-upu príliš v zmysle vrstiev, len sme naň moc fixované...

Radšej neskoro ako nenamaľovaná. Typickým príkladom je zaspanie do práce. Namiesto hodiny máte 10 minút. Čo vynecháte? Ak vynecháte raňajky a čistenie zubov a radšej si vyžehlíte vlasy a nanesiete basic make-up, s ktorým dorazíte neskoro zhruba len o hodinu... No, prísť včas alebo so 100% vizážou a neskoro? Čo by ste volili?

Potrebujete aspoň štyri odtiene a textúry make-upov. A korektorov a rozjasňovačov... Niečo, čo zjednotí farbu pleti, niečo na kontúrovanie, ďalší na kruhy pod očami, iný na pupienky, niečo prípadne na krk a dekolt... a zoznam pokračuje.

Make-up vás stojí viac než jedlo. Málokto by za mesačnú cenu jedla pre štvorčlennú rodinu obstarával make-up, ale sú určite aj takí. Avšak ak vaše osobné skrášľovanie stojí viac než výživa (len vaša), možno si naša rutina zaslúži revíziu.

Je to zbierka. Do ktorej neustále niečo prikupujeme. Nie preto, že by to bolo potrebné alebo vám to napríklad práve došlo, ale pretože je jednoducho super mať 30 lakov na nechty v podobnej ružovej farbe, rúže alebo napríklad rôzne korektory na rôzne stupne opálenia... Poznáte to?

Škvrny od make-upu všade. Jasne, ak nosíme biele košele, asi sa s trochou make-upu na golieri počíta. Ale kde sa vzal na nohaviciach, komode, kuchynskej linke, uterákoch alebo napríklad na zrkadle?

  • Tip Mimibazara: Pozor na vodeodolný makeup alebo korektor. Ak ho nanášate prstami, pravdepodobne vám nepôjde umyť. A indikátor? Neuveriteľne zašpinené poháre.

Neustále si musíte leštiť telefón. Po každom hovore vám zostane na displeji rozkošná makeupovitá kašička. A tú utierate o tričko, nohavice... že by sme odhalili príčinu škvŕn?

Ľudia nepoznajú vašu prirodzenú farbu kože. Či už je to vrstvou, voľbou make-upu alebo kontúrovaním, vaša farba medzi ľuďmi je podstatne odlišná od tej, ktorú ukazujete doma po odlíčení.

Micelárne vody a odličovače spotrebovávate po litroch. Viete, ako dlho vydrží 200 ml micelárnej vody, ak si ňou čistíme pleť každý večer? Zhruba 2 mesiace. Prekvapenie? Ak je naša spotreba zhruba pol litra odličovača, micelárnej vody a pod. mesačne, dávame svojej koži pravdepodobne dosť zabrať.

Dvojité čistenie nie je dosť. Odlíčiť. Odlíčiť znova. Vyčistiť - a tampóny na sebe majú stále make-up? Možno je ho na tvári proste moc. Určite by sme sa nemali odličovať na viac ako dva, maximálne tri kroky, a to do dokonalej čistoty.

A vôbec, odličovanie je fuška. Do ktorej sa vám často nechce, pretože viete, že ním strávite veľmi nudné minúty (až ich desiatky). Ale je to treba.

Vaše okolie vás bez make-upu nespozná. No dobre, spozná, ale nebude veriť svojim očiam. Make-up je najväčšia lož, ktorú ženy kričia do sveta. A vieme, že lož má krátke nohy. Pretože sa nájdu ľudia (partner, priatelia, rodina), ktorí vás bez make-upu proste vídať budú a vy sa pred nimi nesmiete hanbiť.

  • Počúvate niekedy, že vám to bez make-upu (s len drobnými úpravami) pristane viac než s ním? Počúvajte tieto hlasy! Väčšinou majú pravdu. A vám sa uľaví.

Myslím, že som bola na make-upu závislá. K jeho drastickej redukcii ma prinútili tri veci. Tou prvou bolo cestovanie. Ťahať všade so sebou plný arzenál vecí ma teda rozhodne štvalo, ale radšej by som si nevzala uterák a pyžamo než make-up. A to všetok. Dve plné kozmetické taštičky, žehličku, lak na vlasy, kulmu (čo keby) atď. A rôzne oleje, kilá vatových tampónov a tak ďalej. Druhou vecou bol môj šéf v práci. Mala som veľmi zlé obdobie po rozchode s priateľom, tak som na seba trošku viac kašľala. Dala som si napríklad len make-up, linky a maskaru a išla som (čo bolo na moje pomery naozaj málo). Šéf za moju prišiel a hovoril: „Čo s tebou je? Vyzeráš, akoby si bola o desať rokov mladšia...A tomu hovorím argument. No a posledná bol môj nový priateľ. Je to tramp, s ktorým často a strašne rada trávim čas v prírode. Nielen pod stanom, ale pokojne aj pod širákom, s batohom... Dokážete si predstaviť, že by som so sebou nosila svoja staré vybavenie? A že by priateľ zažíval tak dramatické rozdiely, ako sú medzi ránom pod širákom a pracovnou vizážou cez týždeň? Nienie, musela som sa svojej závislosti zbaviť. „Veľkú večernú“ už si naozaj nechávam len na špeciálne príležitosti a svoje zásoby som zredukovala na najnutnejšie minimum, s ktorým som schopná fyzicky aj psychicky existovať. Je to samozrejme čistenie, používam ružovú vodu (alebo studenú z potoka), ako podkladovú bázu koncentrát z aloe vera (hodí sa aj na prípadné popáleniny alebo uštipnutia hmyzom, no a potom make-up a svetlý korektor na kruhy pod očami, transparentný púder ( ale ten nemusí byť), vodeodolné linky vo fixe, maskaru a ceruzku na obočie. Áno, to je všetko. A vojde sa mi to krásne aj do malinkej taštičky.

Bára, 29



Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku