Zobraziť přihlasovací formulár

5 znamení, že nemáte správnu podprsenku

  • Publikované:
5 znamení, že nemáte správnu podprsenku

Nosíte už roky rovnakú veľkosť podprsenky? Tak ju pravdepodobne nenosíte správnu. Prsia, rovnako ako všetky časti tela, prechádzajú počas rokov zmenami, ktoré treba sledovať - pretože správne zvolená podprsenka môže mať nielen vplyv na to, ako vyzeráme, ako sa cítime a koľko kíl môžeme opticky zhodiť, ale aj na naše zdravie. Ako spoznáme, že naše podprsenky nepreukazujú takú službu, ako by mali?

Aj menej obdarené dámy môžu so svojím výzorom pomocou podprsenky kúzliť. A čo potom tie, ku ktorým bola príroda v tomto smere štedrejšia (poprípade zlomyselnejšia, rozhodnite sami). Pripomeňme si základné pravidlá fungovania podprsenky (viac o nich sme toho napísali
v jednom z minulých článkov).

  • Prsia zostávajú v podprsenke, aj keď sa predkloníme, poskočíte alebo inak hýbeme. Nevytekajú spodkom, nekypia vrchom, jednoducho sú vo vnútri košíčkov.

  • Keď sa na seba pozrieme do zrkadla, vidíme, že prsia nepresahujú líniu hrudníka, neodbiehají do strán (a to je presne ten trik, vďaka ktorému v správnej podprsenke vyzeráme o niekoľko kíl ľahšie).

  • Podprsenka je na chrbte veľmi pevná, po jej odložení môžeme vidieť otlaky - prsia totiž nevisia na ramienkach, ale sú zapreté o hrudník.

5 impulzov k obstaraniu novej podprsenky

Máme v košíčku miesto navyše. Podprsenka nie sú tepláky, preto v nej miesto navyše nie je žiaduce. Nepotrebujeme nikde vôľu ani miesto na výrast. Potrebujeme, aby držala a pasovala. Takže ak máme v košíčkoch miesto navyše, je nám podprsenka jednoducho veľká. Alebo nemáme správny strih, niektoré tzv. „full cover“ podprsenky sú veľmi vysoké. V takom prípade sa dajú vyskúšať podprsenky napríklad balkónového strihu, ktoré sú nižšie.

Prsia nám prekypujú vrchom. Prsia by v podprsenke rozhodne nemali byť polené - v takom prípade je podprsenka s najväčšou pravdepodobnosťou malá (alebo potrebujeme „full cover“, pozri vyššie). Skúste najprv manuálne umiestniť prsia tak, aby sedeli dokonale nad kosticami, ak aj v tomto prípade prekypujú, bude treba poobzerať sa po inej veľkosti.

Ramienka sú voľné a padajú. Podprsenky, hoci šité zo sebekvalitnejších materiálov, časom povoľujú (aj preto si pri skúšaní zapíname podprsenky na úplne posledný háčik - aby sme mali možnosť ich časom doťahovať). Neznamená to, že keď si raz nastavíte ramienka na zodpovedajúcu dĺžku, už ich nebudete nikdy musieť doťahovať. Akonáhle sa dostanete na koniec pásikov, má to podprsenka ľudovo povedané za sebou. Môžete si ale zaobstarať špeciálne klipy na skrátenie ramienok alebo si ich nechať skrátiť.

Mostík neprilieha. Vpredu medzi košíčkami je mostík, pruh látky, ktorá košíčky spája. Verte, alebo nie, tento mostík by mal ležať priamo na tele. Akonáhle neleží a je napnutý medzi prsiami, máte s najväčšou pravdepodobnosťou malú veľkosť košíčkov podprsenky a veľký obvod, prípadne nesprávne zvolený strih - bola by potrebná hlbšia.

Zapínanie lieta hore, dole. Zadný diel podprsenky, respektíve celý jej spodný lem, by mal byť vždy celý vodorovný. Akonáhle nám zadná časť so zapínaním lezie hore, nie je to dobre, máme moc veľký obvod a potrebujeme menší. Taká podprsenka nemá šancu nič moc udržať a necháva všetku váhu pŕs na ramienkach, čo môže sakramentsky bolieť. Veľmi pravdepodobne vám v takom prípade ani neprilieha na telo mostík.

  • Tip Mimibazara: Podprseniek existuje nepreberné množstvo tvarov, strihov a rôznych šírok ramienok, zapínania a všetkého, čo si len dokážete predstaviť. V špecializovaných predajniach, kde robia tzv. bra fitting, vám vyberú, čo je pre vás najvhodnejšie. Ale pripravte sa na to, že hľadanie správnej podprsenky môže chvíľku trvať.

  • Tip Mimibazara: Rovnako, ako je to s číslovaním topánok, oblečenia atď., každá značka to má „trošku inak“. Než začnete bezhlavo nakupovať na internete, nie je od veci si podprsenky zvolených značiek vyskúšať naživo.

  • Tip Mimibazara: podprsenky robia „faldy“ (ak majú z čoho). A je to dobre. Správna podprsenka drží po obvode, a keď má čo držať, potrebuje tiež mať sa o čo oprieť. A otlaky po zložení podprsenky (mierne!) tiež nie sú na škodu. Pretože bez nich by to často poriadne pevne nešlo.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku