Zobraziť přihlasovací formulár

Ako prinútiť vlasy rýchlejšie rásť

  • Publikované:
Ako prinútiť vlasy rýchlejšie rásť

Snáď každá žena (a koniec koncov aj muž) sa potýka s nejakým problémom ohľadom svojich vlasov. Padajú, trápia nás lupiny, nedostatok objemu, štiepajúce sa končeky alebo sa napríklad rýchlo mastia. A keď sa tieto problémy pokúšame riešiť, často sú výsledky nepatrné alebo takmer žiadne, len to zaťažuje našu peňaženku a berie nám čas. Pritom existuje riešenie.

Väčšina problémov s vlasmi pramení logicky z toho, že sú nezdravé. Na kvalitu našich vlasov má vplyv veľké množstvo vonkajších i vnútorných činiteľov, všeobecne ale platí, že čím je vlas dlhší, tým je oslabenejší. Je to preto, že je dlhší čas vystavený okolitým podmienkam. A vzhľadom k tomu, že móda si veľmi často žiada dlhé vlasy, je skĺbenie ich požadovanej dĺžky a zdravia občas problém.

Čo pomôže?

Je to jednoduché, čím rýchlejšie vlasy narastú, tým menej času majú na to, aby sa poškodili. Rýchlosť, akou vlasy rastú, ovplyvňuje genetika, strava, čistota vzduchu, kvalita vlasovej pokožky... A čím menej chémie, tým kvalitnejšie vlasy si vypestujeme. Máme pre vás tip na úžasne jednoduchý trik, ktorý využívajú hollywoodské hviezdy už desiatky rokov.

Cibuľa!

Cibuľa extrémne podporuje rast vlasov a v celých 87% prípadoch zabraňuje ich vypadávaniu. Cibuľa obsahuje pre vlasy úplne zázračnú síru, ďalej potom ale aj veľa vitamínov (C, B1, B2 a B6, E, provitamín A), minerálov a ďalších látok (karotén, niacín, draslík, horčík...). To všetko je nevyhnutné pre ozdravenie vlasovej pokožky, ale aj vyživenie vlasu po celej jeho dĺžke.

Jednoduchý recept

Budete potrebovať:

  • 2 - 4 červené cibule

  • 1 lyžičku medu

Áno, to je všetko. Cibuľu nakrájajte na čo najmenšie kúsočky, rozmixujte ju v mixéri alebo použite odšťavovač. Pokúste sa získať čo najviac cibuľovej šťavy. Do tej primiešajte lyžičku medu a zmes vmasírujte do pokožky hlavy, zvyšok do vlasov po celej ich dĺžke. Nechajte pôsobiť aspoň 30 minút. Ak sa neponáhľate, pokojne nechajte masku na hlave jednu hodinu. Po procedúre umyte vlasy obvyklým spôsobom.

Jediné, čo je na tejto efektívnej a lacnej metóde na ozdravenie a rýchly rast vlasov nepríjemné, je zápach cibule, ktorý musíte počas skrášľovacej kúry vydržať. Ak to vydržíte a postup budete opakovať 2 x - 3 x do mesiaca, dostavia sa naozaj nečakane dobré výsledky.

Vyskúšate náš recept? Už ste počuli o zázračných účinkoch cibuľovej šťavy na vlasy? Používate prírodné látky ako náhradu drahej a mnohokrát nie úplne kvalitnej kozmetiky? Podeľte sa o svoje skúsenosti s ostatnými na Mimibazari!

 

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku

33HENIKA33 24. 9. 2015, 19:59
vyskúšam (Y)
KIMI 23. 9. 2015, 18:29
Chcem sa opýtať, po umytí pokožka a vlasy viac nepáchnu? *-)
kralik 23. 9. 2015, 12:37
vyskusam :-$
denis13 19. 9. 2015, 11:57
(Y)