Zobraziť přihlasovací formulár

Poriadok v kuchyni? Nápadité kuchynské nádoby.

  • Publikované:
Poriadok v kuchyni? Nápadité kuchynské nádoby.

Kto by nechcel mať v kuchyni prehľad, poriadok a zároveň mať suroviny pekne poruke? Rôzne krabičky, sáčky a farebné obaly však nie sú príliš estetické, ani praktické. Z otvorených obalov sa sype ryža, múka, fazuľa, kakao ... proste všetko.

Môžete používať najrôznejšie plastové svorky na vrecká alebo obyčajné štipce na prádlo, ktoré pomôžu udržať obsah sáčkov tam kde má byť. Alebo obsah presýpať do plastových škatuliek a dóz, ktoré sú uzatvoritelné. Takto uskladnené potraviny uskladňujete vo veľkej kuchynskej skrini alebo v špajze.

Ale ak nechcete pre každú vec odbiehať a zložito ju vyťahovať zo skrine, nechajte sa inšpirovať a použite zaujímavo popísané poháre.

sklenice

Môžete si kúpiť uzatvárateľné poháre rovnakej veľkosti a budete tak mať všetko vyladené do posledného detailu, alebo môžete použiť poháre od všetkého, čo doma nájdete. Praktickú veľkosť a pekný tvar majú napríklad poháre od zavarených uhoriek. Hodia sa ale aj poháre od rozpustnej kávy, olív alebo akékoľvek iné, ktoré majú skrutkovacie viečko. Vôbec nevadí, keď niektoré budú väčšie a iné menšie. Na domáci vanilkový cukor stačí menší pohárik než na zásobu ryže.

A ako popísať čo sa v pohároch skrýva? Máte niekoľko možností. Rýchla a lacná varianta je hrubá permanentná fixka čiernej farby, ktorou na každý pohár jednoducho napíšete názov suroviny. Fixka sa z pohára nestiera. Keď zmeníte obsah, drôtenkou a vodu nápis z pohára ľahko odstránite.

Ešte krajšie než čierna fixka, vyzerá biela "kriedová" fixka. Môžete ňou písať taktiež rovno na pohár, nápis sa nezotrie a umyť ide podobne ako fixka čierna, dokonca bez drôtenky. Najkrajšou variantou sú ceduľky zo samolepiacej tabuľovej fólie. Tie môžete popísať klasickou kriedou. Tento spôsob je ale trochu nepraktický, pretože musíte dávať pozor, aby sa nápis pri manipulácii s pohárom nezotrel. Viac odolné sú kriedové pastelky.

Najlepšou variantou je popísanie tabuľovej fólie už vyššie spomínanou kriedovou fixkou. Nápis rukou nezotriete, nie je preto nutné dávať pozor na to, ako pohár uchopíte. Na odstránenie nápisu musíte použiť vodu a ideálne nejaký čistiaci prostriedok.

 

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku