Zobraziť přihlasovací formulár

Týždenná kúra pre žiarivé vlasy

  • Publikované:
Týždenná kúra pre žiarivé vlasy

Svoje vlasy vystavujeme negatívnym vplyvom okolia každý deň, často aj každú noc. Na kvalitu našich vlasov má vplyv to, aký používame šampón, aký kondicionér, z akého materiálu sú naše obliečky, ako často ich meníme, či sme v strese, ako sme na tom s výživou, či nám nechýbajú nejaké vitamíny alebo minerály, aké používame prípravky na styling a úpravu, ako často a akým spôsobom si hlavu umývame a sušíme, aký máme typ pleti... stop. Predsa nejde mať to všetko pod kontrolou. A pritom by sme chceli zdravé, krásne a pevné vlasy všetci. Ako na to?

Niekedy sú tie najjednoduchšie cesty tie najefektívnejšie. Naše vlasy sú vystavené rovnakému množstvu vonkajších vplyvov ako naša pokožka. Ale zatiaľ čo sa o pokožku staráme a chránime ju, vlasy väčšinou ešte sami poškodzujeme nešetrným vysúšaním, farbením a inou úpravou.

Čo vlasy potrebujú?

Vlastne sa tomu porovnaniu s pokožkou nevyhneme - vlasy potrebujú výživu, hydratáciu, ochranu a odpočinok. Ak sa niečoho z toho našim vlasom nedostáva, tak matnejú, strácajú lesk a pružnosť a my kvôli tomu vyzeráme staršie, než koľko hovorí naša občianka.

Nutnosť sa o vlasy starať sa však netýka len ich dĺžok, ale najmä pokožky hlavy a vlasových korienkov. Tam to totiž všetko začína, odtiaľ sa vlasy vyživujú. Povrchom každého vlasu môžeme vstrebať, čo potrebujeme, ale v menšej miere, než keď vlasom doprajeme výživu z miest, odkiaľ rastú.

Ingrediencie

  • 100 ml olivového oleja

  • 1 lyžička mletej škorice

  • 1 lyžička medu

Postup

  • Zahrejte olivový olej na horáku, akonáhle bude teplý (nie horúci), pridajte do neho ostatné ingrediencie. Odstavte a miešajte, kým sa všetky nespoja do jednoliatej štruktúry.

  • Suché vlasy rozdeľte do sekcií (ako keď si nechávate hlavu farbiť) a aplikujte masku na pokožku hlavy. Dôkladne vmasírujte a plastovým hrebeňom prečešte vlasy tak, aby sa maska dostala tiež do ich dĺžok.

  • Nechajte na vlasoch pôsobiť zhruba 15 minút.

  • Spláchnite a umyte si vlasy šampónom, potom naneste kondicionér - ako ste zvyknutí.

  • Opakujte každý deň po dobu jedného týždňa.

Vďaka tomuto postupu a ingredienciám vyživíte vlasy tak, ako by sa nám nepodarilo ani s použitím najdrahšej kozmetiky. Dôležitá je aj teplota masky - teplo roztvára póry a látky sa tak budú lepšie vstrebávať. S tým nám pomôže tiež olivový olej, ktorý je svojou štruktúrou veľmi podobný nášmu prirodzenému mazu, preto ho veľmi dobre vstrebávame. Škorica zase pokožku prekrví, takže sa vstrebanie nielen zlepší, ale aj urýchli.

Všetky ingrediencie sú doslova plné vitamínov, minerálov a antioxidantov, ktoré vlasy uchránia pred predčasným starnutím, zlepšia ich hydratáciu a tým celkový vzhľad. Skúste túto týždennú kúru a uvidíte, že zlepšenie sa dostaví a bude skutočne vidieť. Väčšinou stačí, keď si túto vlasovú „terapiu“ urobíte raz za 4 mesiace, samozrejme v závislosti na tom, aká je ďalšia starostlivosť.
  

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku