Zobraziť přihlasovací formulár

Desať lekcií krásy dospelej ženy

  • Publikované:
Desať lekcií krásy dospelej ženy

V živote každej ženy dôjde k momentu, kedy sa zrazu vydesí, čo sa stalo s jej zrkadlom. Možno je to chvíľa, kedy si prvýkrát všimne drobné vrásky okolo očí, možno zistí, že jej vlasy majú viac rozštiepených končekov než tých nerozštiepených, možno zrazu vidí viac nedokonalostí, než včera. Toto precitnutie čaká každú z nás, chvíľu, keď si uvedomíme, že nebudeme mladé nastálo. A tak je treba vziať svoju krásu pevne do rúk. Nad čím už by žiadna dospelá žena nemala mávnuť rukou?

Mladá pleť odpustí kde čo. Ale nemá s nami trpezlivosť večne. Časom prehrešky, ktorých sme sa v -nástich dopúšťali takmer na dennej báze, majú až katastrofické následky. Takže je potrebné sa vzchopiť a niektoré veci už brať ako automatiku. Napríklad.

Poriadne si umyť tvár. Každý večer. Možno sa nad tým pousmejete, ale zďaleka nie všetci tento zvyk majú. Ak ste sa od mladosti potýkali napríklad s akné, je možné, že ste si zažili starostlivosť o pleť viac, než tí, ktorí ju mali bezchybnú. Čas ale tieto rozdiely zmaže a naozaj od „určitého veku“ neexistuje ísť si ľahnúť neodlíčená, s neumytou tvárou a krkom. Umyť si tvár, vyčistiť zuby - o tom sa večer nediskutuje. Aj jedna noc s nečistotami nachytanými na celodenný make-up pôsobiacimi na našu tvár môže zdevastovať to, na čom sme týždne poctivo pracovali.

Mať ten správny odtieň červeného rúžu. Toto je možno trochu rozmar a nie nutnosť, ale červený rúž je základným vybavením pre zvodnosť každej ženy. A nepotrebujeme len rúž kvalitný, ktorý sa nemaže a vydrží dlhšie ako desať minút (áno, bude treba trošku investovať), ale efekt je na nezaplatenie. Navyše väčšinou prichádza so službou aj poradenstvo - nie je totiž červená ako červená. Ladiť farby k tónu pleti a podľa toho, či pristanú/nepristanú (nie len či sa páčia/nepáčia) patrí ku každej dospelej žene.

Komplexná starostlivosť o pleť. Bohužiaľ - starostlivosť o pleť a pokožku celého tela nezačína a nekončí pri nanesení pleťovej masky alebo telového mlieka. Naša koža je orgán, o ktorý sa treba starať systémovo. A medzi takú starostlivosť patrí spánkový režim, správne jedlo, čo najmenej alkoholu atď.

Starostlivosť o účes. Keď opomenieme správny strih a farbu, treba si vedieť vlasy aj náležite upraviť. Nemusíte zrovna ovládať všetky tutoriály a vedieť zložité účesy, úplne postačí ovládnuť zručnosť vedieť si vlasy vyfúkať/vysušiť/upraviť do požadovaného tvaru, textúry a efektu v čo najkratšom čase, čo najšetrnejšie a s čo najlepším výsledkom. Úprava vlasov zahŕňa starostlivosť o ne, už by sme mali vedieť, že maximálne horúce fénovanie, žehlenie vlhkých vlasov a podobne síce možno krátkodobo vzhľad spravia, ale dlhodobo je to katastrofa.

Mať vôňu. Doba bezhlavého striedania parfumov už by tiež mala byť pomaly za nami. Už nepotrebujeme skúmať a skúšať, čo nám svedčí, už by sme to mali vedieť. A tak by sa náš výber parfumov mohol zmenšiť na tri až štyri vône, ktoré používame nielen s ohľadom na to, ako sa nám páčia, ale aj na to, na akú príležitosti a do akého počasia ich nosíme (leto/zima, bežné nosenie/večerný parfum).

Dobrá kozmetička je na nezaplatenie. Nikdy ste nechodili na kozmetiku? Možno bude pomaly na čase začať. Je to vec, ktorá sa dá vypustiť, ak je domáca starostlivosť o pleť precízna a samotná pleť bezproblémová, ale odborná starostlivosť je odborná starostlivosť. Možno to bude stáť pár mesiacov a o trošku viac peňazí, ale akonáhle nájdete kozmetičku, ktorej postupy a prípravky vám vyhovujú, je na čase byť lojálni.

Profesionálna úprava obočia. Uvidíte ten rozdiel. Pretože také to domáce vytrhávanie je síce dobrá vec, ale farba, tvarovanie a prípadná modelácia obočia vie urobiť s tvárou také divy, až vám bude ľúto, že sa to nestalo skôr. Obočie a pery patria k miestam na tvári, ktoré definujú výraz tváre a predstavujú hlavné kontúry. Čím lepšie ich máme zvládnuté, tým lepšie vyzeráme. A správna farba a úprava obočia vie ubrať pekných pár rokov.

Zastrihávať končeky - pravidelne. Máločo pôsobí na vlasoch tak nepekne, ako rozštiepené končeky. A tak - aj keď sa trebárs farbíte doma alebo nefarbíme vôbec, aspoň raz za dva mesiace je potrebné navštíviť kaderníka a nechať si končeky málinko oživiť.

Posila ochrany proti slnku. Už okolo tridsiateho roku veku môžeme začať pomaly vidieť účinky, ktoré na našej pleti spôsobilo slnečné žiarenie. To totiž vedie k vzniku voľných radikálov a rozpadu látok, ktoré zaisťujú elasticitu a pevnosť pleti. Takže k rutine v starostlivosti o pleť by mal patriť krém (alebo aspoň make-up) s SPF aspoň 30 a obsahom antioxidantov.

Je na čase začať si natáčať mihalnice. Že by vás to ani nenapadlo? Klieštiky na mihalnice patria v našich mysliach skôr k veku tesne pred pubertou, niekedy okolo dúhových legín a konca hrania sa s bábikami. Pravdou ale je, že „otvoriť oči“ pomocou natočenia mihalníc urobí nebývalý efekt. Okrem toho, že budú oči pôsobiť väčšie, budú pod ne tiež mihalnice menej vrhať tieň - čo znamená menší efekt kruhov pod očami.  

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku