Zobraziť přihlasovací formulár

8 smoothie receptov na očistu tela

  • Publikované:
8 smoothie receptov na očistu tela

Hoci je detoxikácia teraz veľmi preberanou témou a jej vhodnosť hania aj obhajujú rôzne celebrity aj odborníci, pravdou zostáva, že rôzne látky pôsobia v tele rôznym spôsobom a môžu nám pomôcť na prečistenie celého zažívacieho traktu. Takmer všetka imunita tela a schopnosť vstrebávať vitamíny a minerály je uložená v našich črevách. Preto je potrebné podporovať, aby boli krásne funkčné, plné užitočnej mikroflóry a hlavne - zbavené všetkých prichytených zvyškov.

Súčasný trend smoothie veľmi praje dostatočnej konzumácii ovocia a zeleniny, tým pádom aj vlákniny a vitamínov. Nevýhodou smoothies je, že ich väčšinou vypijeme naraz a rýchlo, väčší efekt by sme mali zo sústavného pocucávania, aby telo malo čas všetko vstrebávať. Aj keď nie sú smoothies úplne najvhodnejšie, keď sa snažíte zhadzovať váhu (väčšinou obsahujú o trošku viac cukru, než by sme potrebovali. A na zeleninových smoothies si pochutí naozaj málokto.), ak nám ide o to, dostať do tela čo najviac vitamínov v čo najprirodzenejšie forme, sú smoothies ideálnym prostriedkom.

Jedným z úplne úžasných účinkov dobre zložených kokteilov môže byť tiež to, že krásne prečistia celý zažívací trakt.

  • Tip Mimibazara: Ak chcete, aby smoothies účinne odstraňovali prichytené zvyšky jedla aj zo žalúdočných stien, pite ich teplé - alebo aspoň nie studené. Ak pridávate zmrazené ovocie alebo zeleninu, vypite predtým malý pohár teplej vody. Teplo rozpustí tuk, ktorý sa prípadne na steny nášho tráviaceho traktu nalepí a ľahšie ho odstráni.

Smootihe recepty na očistu tráviaceho traktu

Repa, avokádo, jahody, zeler, citrón, kokosový olej. Táto kombinácia nielen detoxikuje telo, napomáha práci čriev a pôsobí diureticky, zároveň tiež čistí pečeň, krv a koriguje krvný tlak. Ingrediencie pôsobia protizápalovo, antibakteriálne a tiež proti plesniam a vírusom.

Papája (mango), špenát, kel, banán, jablko, mandľové mlieko, chia semienka. Táto kombinácia je vhodná na detoxikáciu tela, respektíve na očistu čriev. Podporuje tak imunitu, pôsobí proti rakovine a protizápalovo. Navyše banány vďaka obsahu horčíka a draslíka podporujú dobrý spánok a dobrú náladu, rovnako tak regulujú hladinu cholesterolu a krvný tlak. Zelené ingrediencie zase obsahujú vápnik, železo, meď, vlákninu a antioxidanty.

Uhorka, jahody, jablko, špenát, citrónová šťava, mandle, ľanové semienka. Tieto ingrediencie vytvárajú veľmi dobré chuťové spojenia. Kombinácia je veľmi výživná, znižuje cholesterol, bojuje s infekciami a normalizuje hladinu krvného cukru.

Zelený čaj. Dobre, toto nie je zrovna smoothie, ale pitie zeleného čaju má neuveriteľne veľa zdravotných benefitov. Zelený čaj môžete používať namiesto vody na riedenie smoothie, prípadne ho vo forme prášku (matcha čaj) pridávať do akéhokoľvek smoothie.

Špenát, rímsky šalát, citrón, zeler, banán, hruška, jablko. Tu sa dostávame k naozaj silnej kombinácii. Okrem neuveriteľného účinku na črevá má tento recept tiež výhodu vysokého obsahu „zeleného“. A Zelené smoothie sú najväčší detoxikačný hit - predovšetkým preto, že akonáhle listovú zeleninu rozmixujeme, vstrebáme z nej oveľa viac živín, ako keď ju konzumujeme vcelku.

Papája (mango), jablko, hruška, „bobule“ (maliny, čučoriedky, brusnice - ideálne zmrazené), pomaranč, mandle, varené ovsené vločky a biely jogurt. Ak vás niečo udrží vyživené, detoxikované a črevá pekne v pohybe, toto je tá správna kombinácia. Sýtosť vydrží tak pol dňa (aj keď to samozrejme nie je účel), ale predovšetkým neuveriteľne nakopne metabolizmus a trávenie - obsahuje vysoký podiel vlákniny a probiotík.

Špenát, zeler, kapusta, limetka, zhruba jedno deci čaju z listu senny. Už ste počuli o čaji senna? Je to prírodné laxatívum a to pomerne silné. Jeho užívanie by malo byť regulované rovnako, ako užívanie laxatív dostupných v lekárni, takže nepiť príliš často! Tento recept je vyložene na pomerne rýchlu a poctivú očistu tela, veľa vlákniny, vitamínov a naozaj laxatívne účinky.

Jablko, morská soľ, zázvor, citrón. Kombinácia je veľmi pikantná, ale tiež veľmi účinná. Vitamíny, minerály a ďalšie látky v tomto kokteile obsiahnuté majú najväčší efekt, keď ich vypijeme teplé (ale neprevarené) a ideálne ráno na prázdny žalúdok.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku