Zobraziť přihlasovací formulár

Účesy, ktoré pridávajú roky

  • Publikované:
Účesy, ktoré pridávajú roky

Nie sú to len naša pleť a postava, ktoré prezrádzajú skutočný vek. Ženy si často samy na seba kladú pasce, do ktorých v dobrej viere padajú a vyzerajú staršie, než by sa im páčilo. Vedľa oblečenia a make-upu veľkú úlohu hrajú naše vlasy. A nemusí to byť ich farba, to, či nášmu výzoru prospieva, závisí na tom, či nám pristane, ale v účesoch a úprave vlasov môžeme pekne šliapnuť vedľa. Keď už pätnásť rokov slávime dvadsaťpäťku, čomu by sme sa mali vyhnúť?

Neznamená to, že vám nasledujúce účesy nepristanú alebo si v nich nepripadáte dobre. Oboje môže byť pravda, my ale hovoríme o efekte, kedy účes jednoducho pridá nejaký ten rok navyše. Tak nabudúce, až sa vydáte ku kaderníkovi alebo budete váhať, aký účes do práce alebo na ples, skúste si nasledujúce úpravy rozmyslieť. A pridáme pár tipov, ako ich nahradiť.

Supertuhé vlasy. Alebo pol fľaše laku na vlasy udrží všetko. Akonáhle sú vlasy natupírované, prelakované, strácajú (samozrejme) prirodzený pohyb, ktorý je symbolom zdravia vlasov. Ak zvažujete rozpustené vlasy, snažte sa používať také fixačné produkty, ktoré vlasy tak nezabetónujú. Fix: Je potrebné obmedziť lak na vlasy. Krok číslo jeden je vybrať ten správny pre váš typ vlasov, vyhnite sa tým najsilnejším. Potom stačia tri krátke streky ku korienkom na objem - na bokoch a spredu, následne z veľkej diaľky tri streky (čo najviac hmlové, nie zblízka) na fixáciu účesu - teda do dĺžok a ku končekom. Takáto fixácia stačí!

Francúzsky drdol. Tento nádherný, klasický a nadčasový účes je elegantný, avšak ak ho sčešeme dohladka a budeme pri korienkoch tupírovať, náš vzhľad bude trošku „matrónovitý“. Pretože budeme potrebovať veľa fixácie, aby účes držal, opäť vlasom vezmeme ich prirodzenú pružnosť, ktorá je znakom mladosti. Tuhé a hladké účesy nie sú tak úplne to pravé. Fix: Môžete si tento nádherný účes samozrejme dopriať, ale skúste ho málinko rozvoľniť. Predovšetkým dodajte vlasom textúru, skôr ako ich zamotáte do drdolu. Použite sprej na štruktúrovanie vlasov, natočte ich na veľké natáčky, účelom je ich čo najviac „rozpramienkovať. Nadvihnite ich pri korienkoch nie pomocou tupírovania, ale pomocou špeciálnych prípravkov na objem. Vlasy nesťahujte dozadu moc pevne, namiesto toho ich nechajte zviazané v drdolu voľnejšie a s pramienkami, ktoré sem tam utekajú, si nerobte starosti.

Rovné vlasy, rovnaká dĺžka. Aj keď je to v súčasnej dobe hit, vlasy ostrihané na jednu dĺžku a úzkostlivo rovné nielen, že moc nepristanú, ale zároveň tiež postaršují. Naviac svojou jednoliatosťou zdôraznia každú nedokonalosť, ktorú máme na tvári alebo v dekolte, a to bez ohľadu na vek. Fix: Vrstvy môžete nasimulovať aj správnym sušením. Pri fénovaní rozdeľte vlasy do troch sekcií, spodnú a pravú a ľavú hornú. Začnite s fénovaním tej spodnej, potom zvyšok. Toto nepravidelné sušenie dodá vlasom navrstvený efekt.

Cestička presne uprostred. Ako starneme, prestávame vzdorovať gravitácii, takže naše rysy tváre máličko „vädnú“. Cestička uprostred svojou súmernosťou na tento „pokles“ upozorňuje, respektíve od neho nijako neodvádza pozornosť. Fix: Samozrejme - cestička na bok. Vlasy sa môžu dlhšiu dobu vzpierať, predsa len, keď ich niečo naučíte, do zmien sa im nechce, ale v takom prípade stačí jednoducho vlasy zvykať drastickejšie, pinetkou.

Hladký pevný cop alebo drdol. Akonáhle si ulížete vlasy dozadu, vynikne na tvári proste úplne všetko. Nič ho nerámuje, nič neodvádza pozornosť, vyniknú všetky nedokonalosti, vrásky, tvar tváre vrátane povislejších kontúr. Naviac - ak bude drdol alebo cop moc riedky, viac vynikne veľkosť tváre. Fix: nedbalá elegancia. Nesnažte sa nič uhladiť, naopak - pridávať textúru, ako to len ide. Povoliť, rozpramienkovať, nechať voľnejšie, vzdušnejšie s väčším objemom.

Maximálny objem. Ak máte krátke alebo polodlhé vlasy, bude sa vás to týkať viac, ale aj dámy s dlhými vlasmi sem tam „uletia“. Áno, objem je dôležitý a lichotivý, ale všetkého veľa škodí. Ak vám vlasy nesplývajú, ale jednoducho trčia, je to zlé. Veľký objem môžete chcieť na dosiahnutie retro štýlu, ale musí sa tomu prispôsobiť aj make-up a oblečenie! Fix: Pri fénovaní požívajte veľkú okrúhlu kefu a približne z 90% suché vlasy natočte na veľké natáčky. Nechajte doschnúť a docielite presne taký objemu, aký vyzerá maximálne prirodzene.

Podtočené konce. Podtočené konce vlasov, zvlášť ak sú vlasy polodlhé alebo na mikádo, veľmi nelichotia tvári - opticky ju totiž rozširujú. Úplne potláčajú lícne kosti a naopak rozširujú bradu a spodnú čeľusť. Čo je presne to, čo nechceme. Fix: Snažte sa pritiahnuť pozornosť na hornú polovicu tváre. Objemom, peknými vlnami, nenechávajte na končekoch vlasov ten „najväčší“ efekt.



Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku