Zobraziť přihlasovací formulár

8 znakov muža, ktorý vás neprestane milovať

  • Publikované:
8 znakov muža, ktorý vás neprestane milovať

Muž, ktorý našiel ženu, s ktorou chce zostať až do konca svojho života, si je vedomý, že sa tak nestane, ak nevyvinie tiež nejakú aktivitu. Pretože uvedomenie, že to je „to ono“, prichádza až s nejakými skúsenosťami, keď bolo jasné, že toto „to ono“ rozhodne nie je. A keďže sa chybami človek nielen učí, ale chyby ho tiež učia vážiť si toho dobrého, existuje pár znamení, podľa ktorých spoznáte, že muž po vašom boku je pevne odhodlaný byť s vami do skonania vekov.

Pán Dokonalý, ako ho poznáme z filmov, seriálov, kníh a podobne asi neexistuje (a ak ho máte, gratulujeme, ale nikomu to nehovorte!). Existujú ale takí, ktorí majú za sebou dosť skúseností a v hlave to majú zrovnané natoľko, že sú pre spoločnú cestu životom poklad. V skratke sa dá povedať, že sú vyrovnaní sami so sebou a veľmi dobre vedia, čo vo vás majú. Sledujte partnera pozorne. Ak nasledujúce spĺňa, už ho nepustite.

Je vám aj vzťahu s vami plne oddaný. Čo to znamená? Nie, nemusí vyložene sedieť doma a čakať, až sa vrátite z pochôdzok, alebo nemať na práci nič iné, než vás zbožňovať. Ale ide o to, čo sa sľubuje pri vstupe do manželstva - v dobrom aj v zlom. Pretože v zlom sa funguje o dosť horšie a, priznajme si, zvlášť, keď prídu deti, majú muži oveľa väčší manévrovací priestor na to, aby... neboli vzťahu plne oddaní.

Nevyhýba sa problémom. Nemôžeme sa problém snažiť vyriešiť tým, že budeme predstierať, že nie je. A my, ženy, moc dobre vieme (keď si siahneme do svedomia), že často proste a jednoducho o veciach, ktoré sú zle, nehovoríme. A tu nastupuje na scénu muž. Tým veľmi často naše mlčanie o problémoch vyhovuje, pretože sa nechcú hádať. Ale problém automaticky neznamená hádku - ten, ktorého by ste si mali nechať po svojom boku, s problémom veľmi šetrne vyrukuje sám, nevyhýba sa konfrontácii a nie je mu zaťažko do jeho riešenia vložiť energiu.

Všíma si maličkosti. Tento bod by sa dal rozdeliť na dva prúdy. Ak vám zasvietili očká, že by partner mal vedieť, akú vôňu sviečok máte najradšej, to zase úplne nie. Ale keď žil sám, pravdepodobne sa jeho byt podobal viac vlčiemu brlohu, nezáležalo mu na tom, či má vynesený kôš, pohodené oblečenie alebo neuprataný riad. Teraz, keď už nemáte brloh, ale hniezdo, asi vie, že vás také veci rozčuľujú. A tak ich nerobí. Ak vám niečo naozaj vadí, hoci by to bolo sebanepochopitelnejšie, a je to maličkosť, nerobí z toho žiaden problém. A ten hrnček jednoducho dá do umývačky alebo ustelie posteľ. Možno sa s vami nepozrie na obľúbený film, ale všimne si, že nemáte čas na nákup, tak ho urobí sám. A bez výčitiek, bez predhadzovania, jednoducho automaticky.

Je múdry. Nesmejte sa, je to tak. Muža máte po svojom boku nie preto, aby vám citoval dáta z histórie alebo sypal z rukáva ekonomické poučky, encyklopedické znalosti môžu imponovať, ale málokedy sú indikátorom dobrého vzťahu. Muž by ale mal byť schopný poradiť. Dať vám radu v akejkoľvek situácii, ktorej čelíte, poskytnúť názor, ktorý pre vás bude mať hodnotu. A... odkážeme na prvý bod, na tie problémy nebudete nikdy sama.

Chce, aby ste mali dobrý pocit zo seba sama. Myslia si o vás, že ste krásna. To je jasné, že? Zároveň ale chce, aby ste to vedela (myslela si o sebe) aj vy. Vidieť sama seba jeho očami, bola by ste najúžasnejšia bytosť na svete. Zlomyseľná kritika z jeho strany neprichádza, ale zase nie je zaslepený úplne. Ak počas tehotenstva priberieme tridsať kíl a po pôrode nám rokmi dvadsaťpäť zostane, určite sa nebude vyhýbať o tom hovoriť... z obavy o naše zdravie.

Vie, ktorým našim chybám sa zasmiať, a ktoré brať vážne. Ale zase nie moc. Partner tu nie je od toho, aby stav vecí dramatizoval, ale aby ho pomáhal riešiť. Poprípade nám otvoril oči, keď si robíme hlavu s niečím, čo nie je zase až tak treba.

Svoje omyly ale berie vážne. Nemávne rukou nad niečím, čo povedal alebo urobil, a nám to ublížilo. Neodbije nás slovami „robím si srandu“. Naše pocity sú pre neho niekedy možno síce nepochopiteľné, to ale neznamená, že ich bagatelizuje alebo neberie vážne.

Berie naše problémy za svoje. Ak to vyložene tak nechceme, málokedy o niečom nechce počuť, pretože je to „naša vec“. Čo trápi nás, trápi jeho (aj keď trošku sprostredkovane). Hovoríme o problémoch s kolegami v práci, s chorými rodičmi, so zlým strihom od kaderníka aj s naším prechladnutím. A vie nám pekne postaviť späť do laty perspektívu, keď máme sklon lámať si hlavu s maličkosťami, ale spozná, čo je naozaj vážne.

Ak takého partnera nad zlato chceme, možno je na mieste si položiť tiež otázku: A sme my samy dobrými partnerkami?

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku