Zobraziť přihlasovací formulár

Módnou rebelkou po štyridsiatke

  • Publikované:
Módnou rebelkou po štyridsiatke

Je pomaly na čase vytĺcť si z hlavy poučky našich mamičiek a babičiek, že „od určitého veku“ by sme sa mali začať obliekať „slušnejšie“. Čo presne to znamená, to nikto nevie, ale rozhodne v sebe máme zakorenenú predstavu, že oblečenie, outfity a štýl, ktoré by sme označili ako „sexi“ už sa nejako prestávajú hodiť. To je ale hlúposť. Formulovali sme pár pravidiel, ktoré, keď si ich prečítate hlasom svojej babičky alebo puritánskejšej mamičky, určite už vo vašom okolí zazneli. Poďme ich porušiť!

# 1 Vlasy si treba ostrihať nakrátko. Je to ako nejaké kúzlo - nad štyridsať rokov ako by vlasy jednoducho museli byť nakrátko. Ale prečo? Kým sú zdravé, noste vlasy, ako dlhé len chcete. A hlavne - ako dlhé vám pristanú! Nie je nikde napísané, že po štyridsiatke musíte vlasy skrátiť, pretože „už sa to nehodí“. Ale hodí, a ako! Chcete mikádo, vrkoč, ofinu, blond, tmavé? Čokoľvek! Len nezanedbávajte starostlivosť a úpravu, ale to platí bez ohľadu na vek.

# 2 Preboha, zakryte si nohy! (Brucho, výstrih) Tu nejde o apel na vek, ale na súdnosť a objektivitu. Ak máte krásne nohy, prečo ich neukázať? A ak pekné nie sú, je jedno, či je vám dvadsať alebo štyridsať. Len si spomeňte na hrdinky seriálu Sex v meste, boli krásne a rozhodne nie úplne zahalené, a to im tiahlo na päťdesiat. A pohoršovať nás mohlo maximálne ich správanie, nie estetický dojem.

# 3 Hlavne žiadne výrazné farby. Toto pravidlo vlastne hovorí - hlavne na seba neupútavajte pozornosť, to prenechajte mladším. Opäť, chyba lávky. Vôbec nejde o to, či sa nejaké farba hodí alebo nie, ale či vám pristane alebo nie. A potom samozrejme adekvátnosť príležitosti, kam si také farby vezmete, ale toto je opäť úplne nezávislé od veku.

# 4 Bez rukávov? Zabudnite! Nezostáva, než sa pousmiať. Nezáleží na veku, ale na tom, ako sa cítite, ako vaše ruky vyzerajú a či sa top bez rukávov hodí k vášmu štýlu. Tričká bez rukávov nie sú nič, čo by ste si „nemohli dovoliť“.

  • Tip Mimibazara: Ak predsa len zápasíte s tým, ako vaše paže vyzerajú (hoci sa tento zápas odohráva len vo vašej hlave), súčasné trendy vám nahrávajú. Veľkým trendom sú tričká, ale aj svetre s dlhými rukávmi, ale s prestrihmi na ramenách. Tento strih vyzerá veľmi efektne a extrémne lichotí silnejším pažiam!

# 5 Oblečenie je treba minimálne o číslo väčšie. Hlavne nič obopnuté! A my sa pýtame - prečo? Ak vaše bruško alebo boky nevyzerajú ako v šestnástich, je to len prirodzené. A presne preto ľudia vymysleli sťahovaciu bielizeň. Aj keď aj bez toho sa môžeme zaobísť, ak nie je náš blok príliš veľký. Voľné strihy možno sú pohodlné, ale máloktorej postave prospejú. Ak chcete voľnými strihmi zakryť kilá navyše, verte, že na ne skôr upozorníte a ešte ich pár pridáte. Nenechajte sa vmanipulovať do presvedčenia, že po magickej štyridsiatke je nutné vyzerať „usadlo“.

# 6 Zabudnite na roztrhané džínsy, čižmy nad kolená alebo koženú bundu. Navyše, to sa predsa nehodí nikdy, je to vulgárne a neslušné. Ak máte v hlave toto presvedčenie, asi tieto kúsky neboli nikdy súčasťou vášho šatníka. Ak ale boli, neexistuje jediný dôvod, prečo ich s pribúdajúcim vekom prestať nosiť. Dobre nakombinované z vás urobia šik ženu v každom veku!

# 7 Kupovať si novú bielizeň? Na čo? Keď opomenieme, že aj naše prsia doznávajú istých zmien a ocenia inú podporu než predtým, nie je treba rezignovať ani na bielizeň „pre zábavu“. Myslíte si, že už na tom aj tak nezáleží, deti máte, pre koho by ste si asi tak ako mala kupovať peknú bielizeň? Keď opomenieme partnera, rozhodne by sme nemali ignorovať ten dobrý pocit, ktorý zo seba žena má, keď má kvalitnú, dobre padnúcu a peknú bielizeň. Prečo sa toho vzdávať?

# 8 Jednodielne plavky! Vždy! Chodiť v bikinách po deťoch? Neexistuje! A tak sa na pláži, na kúpalisku alebo pri rybníku trápime v jednodielnych plavkách. Chyba lávky. Rozhliadnite sa okolo a zistíte, že vysoké percento žien, ktoré by podľa našich merítok „bikiny nosiť nemali“ ich nosia, pristanú im a je im srdečne jedno, či si niekto myslí niečo iné. Šťastné to ženy. Ak si predsa len chcete dopriať komfort zahaleného bruška, využite módne trendy vysokých pásov u plaviek, plavkových tielok (hľadajte „tankini“) alebo napríklad spodných dielov sa sukničkami. Nebojte sa, v súčasnej dobe popularity plus size modeliek a celkového rozvoľnenia štýlov, nájdete pre svoju postavu ideálne nielen plavky, ale takmer všetko!

Celý koncept „toto už sa v mojom veku nehodí“ je spoločenský konštrukt, ktorý, ako dúfame, už postupne mizne. Spoločenský tlak je veľakrát ale menší, než naša vlastná rezignácia. Veľa žien má pocit, že už nie je potrebné vymýšľať, čo im pristane, už nie je sila a energia sa stále starať, aby oblečenie a vizáž bola dokonalá alebo aspon padnúca. Či už chýba motivácia alebo energia, nebojte sa! Radosť z prekonania stereotypov vtlčených nám do hlavy, z toho, ako nám to pristane a ako vyzeráme lepšie, vždy dobije dvakrát toľko energie, než koľko vezme!

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku

kendzo 28. 5. 2017, 12:08
(Y) (Y) (Y)