Zobraziť přihlasovací formulár

Mamička, kúpiš mi nejaké zvieratko?

  • Publikované:
Mamička, kúpiš mi nejaké zvieratko?

Nudíte sa? Kúpte si medvedíka mývala!“
Tak znie známa rada z obľúbeného českého filmu Postřižiny. Dobre, medvedík mýval asi nebude úplne najvhodnejší maznáčik v našej zemepisnej šírke, ale našťastie máme veľa iných možností, ako našim deťom (a hlavne nám) spestriť domáci život obstaraním zvieratka.

Podľahli ste prosíkaniam svojho potomstva, alebo túžite sami po novom kamarátovi?

Obstarajte si psíka!
Pes je skvelá voľba. Oddaný kámoš, ktorý Vás bude sprevádzať na výletoch a radostne vítať, keď prídete domov. Bude s Vami behať po parku a postráži Vám dom.
Teoreticky :) V praxi sa totiž stáva, že psík v aute zvracia viac než Vy po dvoch fľašiach bieleho a toľko miluje návštevy, že prípadného zlodeja prevedie po dome. Ukáže mu, kde máte schované šperky po babičke a následne sa nechá ukradnúť :)

Obstarajte si mačičku!
Mačka je perfektná voľba. Sú tiché, maznavé, majú hebkú srsť. Vydržia samy doma a tiež chytajú myši. Sú proste úžasné! Jeden im, pre ich roztomilý pohľad obalený hromadou mäkkých chlpov, odpustí skoro všetko. Cez pozvracaný gauč sa položí vankúšik, ten ohryzený kvietok už stejne bol na vyhodenie... a čo už, na večeru si pokojne môžeme dať aj chleba s paradajkou, keď rezeň zmizol za gaučom :)


Obstarajte si hlodavca!

A tí sú proste úžasní. Mala som v detstve džungaráka, ktorý cez deň spal a celú noc mlátil miskou do skla. Bol vážne rozkošný :) Potom som mala tiež osmáky degu. Neviem, prečo som uverila tomu, že sa nechajú vycvičiť na zavolanie. Týto konkrétni osmáci boli divokí magori, moje spomienky sa najviac viažu k momentom, kedy sme ich v obave o bytovú kabeláž v ranných hodinách naháňali po obývačke s metlou v ruke a oni - úplne proti prírode - bez zaváhania behali kolmo po skriniach a z horných poschodí sa nám vysmievali, levitujúci meter pod lustrom. Dodnes z toho mám tik v oku :)

Obstarajte si rybičky!

Rybičky. Tie sú príma. Pekne to svieti, rybičky s neónkou ... plávajú sem a tam .... aha slimák.. Pekné je to. Normálne ma nenapadá žiadna ohovárka na rybičky :)

No dobre, je s nima trošku nuda, ale neohrýzajú nábytok a večera je pred nimi tiež vcelku bezpečná :) A teraz som si spomenula, ako sme mali rybičky a jedna z tetier už mala dosť biedneho života v našom krásnom akváriu a rozhodla sa pre samovraždu výskokom na pevninu. Bohužiaľ, práve vo chvíli jej životného zlomu, som utierala prach pod akvárkom, takže mi dopadla priamo na krk. Skoro som z toho mala infarkt a po chvíli hysterického jačania a skákania na jednej nohe som rybku sebevražedkyňu zase vrátila pekne do akvária. Vyskočilo ich v priebehu roka zrejme viac, ale nikdy sme žiadnu nenašli... asi by som sa mala opýtať mačiek.


Ako sami vidíte, nech si zaobstaráte akékoľvek zvieratko, váš život už nikdy nebude taký, ako predtým. Bude oveľa pestrejší, farebnejší a zábavnejší. A čo je ožuvaná papuča, rozhrabaný kvetináč, rozospaté prskanie škrečka alebo ... plávanie ... proti tomu, že ste získali nového kamaráta, ktorý vás má rád takých, akí ste!

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku