Zobraziť přihlasovací formulár

Zlé svetlo, zlý make-up

  • Publikované:
Zlé svetlo, zlý make-up

V kúpeľni je všetko v poriadku, ale potom už nikde inde? Ak sa ráno líčite pri umelom svetle, je veľmi pravdepodobné, že práve tam je pes zakopaný. Je to prostá optika, denné svetlo má iné spektrum ako umelé, každé umelé je iné a farby jednoducho vyzerajú tiež inak. Čo spôsobujú konkrétne farby svetla vášmu make-upu?

K rannej rutine mnohých žien patrí líčenie. Make-up, púder, farby na líca, tiene, maskara, rúž, lesk. Či už používate všetko alebo len niečo, správne osvetlenie je pri líčení základ. Ak sa vám zdá, že trebárs váš make-up má inú farbu, ako mal v obchode, že vaše tiene nie sú tak sýte, ako to pôvodne vyzeralo, možno je na vine práve nevhodné osvetlenie.

Fluorescenčné, biele až modré svetlo

Biele až modré svetlo, teda svetlo v chladných odtieňoch, vezme vašej tvári všetku farbu. Pod takým svetlom nevyzerá nikto dobre, pleť je bezfarebná, bledá, vlasy nevýrazné. To nás núti používať čo najviac farieb – farby na líca, bronzery, líca príliš konturujeme, nanášame neadekvátne množstvo očných tieňov. A to všetko preto, aby sme kompenzovali zdanlivý nedostatok zdravej farby našej tváre. A vonku na slniečku, kde je svetlo oveľa teplejšie, potom vyzeráme ako strašidlá.


Príliš žlté svetlo

V žltom svetle vyzeráme unavene až choro. Je to preto, že zvýrazní napríklad kruhy pod očami a iné pigmentové nezrovnalosti. A to nás zvádza k zosvetľovaniu, používaniu príliš veľkých vrstiev korektorov a make-upu, pretože chceme zamaskovať vlastne neexistujúce tmavé miesta.


Ružovkasté svetlo

Ružové svetlo je veľmi obľúbené, vyzeráme v ňom zdravo, sýto a oddýchnuto. Znie to skvelo, ale je to tak trošku lož. Na rozdiel od predchádzajúcich dvoch, ružové svetlo nás robí trošku lepšími, než v skutočnosti sme. Takže sa zase vystavujeme riziku, že prehliadneme nedokonalosti, ktoré by sme inak chceli zamaskovať. Kruhy pod očami, pupienky... to všetko vyzerá v ružovom svetle oveľa menej podstatne než v skutočnosti.

Zlý uhol osvetlenia

Ideálne svetlo pre líčenie na nás svieti priamo, aj preto sú čím ďalej populárnejšie zrkadlá so zabudovaným osvetlením, ktoré býva dobre rozptýlené (na rozdiel od bodových zdrojov svetla) a svojím spektrom čo najviac podobné tomu dennému. Zvlášť osvetlenie zospodu robí pri líčení neplechu. Akonáhle dáme svetlu možnosť, aby vrhalo tiene, vystúpia na povrch naše vrásky, kruhy pod očami alebo pupienky a my vyzeráme o mnoho staršie. Takže zase nastupuje korektor, make-up, rozjasňovače a bronzery.

Tip Mimibazara: Aj pri líčení na dennom svetle je dobré svoje dielo ešte skontrolovať. Výsledný dojem by mal byť dokonalý zhruba zo vzdialenosti necelého jedného metra, bližšie si ľudí cez deň moc k telu nepustíte.

A ako sa doma líčite vy? Dávate prednosť dennému svetlu alebo osvetleniu v kúpeľni? Zaznamenali ste vplyv svetla na nalíčenie? A už ste sa niekedy skúšali nalíčiť napríklad počas jazdy v aute? Máte nejaký tip na to, ako skontrolovať a prípadne opraviť výsledok? Podeľte sa s ostatnými!



Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku

kikina 30. 8. 2015, 9:09
Jednoznacne uprednostnujem prirodzene denne svetlo. Ale v zime, ked je rano dlho tma a neda sa inak, tak kupelna. Ale mam tam specialnu ziarovku s dennym svetlom :-).