Zobraziť přihlasovací formulár

Aj štipka pomôže ku zhadzovaniu kíl

  • Publikované:
Aj štipka pomôže ku zhadzovaniu kíl

Keď sa rozhodneme chudnúť, je pravdepodobné, že obmedzíme stravu takú, ako ju poznáme, a prejdeme na inú, zdravšiu a bohatšiu. Alebo aj nie - mnoho z nás siaha po doplnkoch stravy, aby pri zhadzovaní prebytočných kíl uchránili imunitu, zrýchlili metabolizmus a vôbec, dostali do tela všetko potrebné zabalené do čo najmenšieho počtu kalórií. Ale na všetko nám bude stačiť štipka tohoto a štipka tamtoho. Prírodného.

Citrónová šťava na prirodzenú imunitu. Citróny telo detoxikujú a sú nabité vitamínom C. Oboje pomôže nielen imunitnému systému, ale aj zdravšiemu zažívaniu. Ako? Ak chcete zároveň čo najviac nakopnúť metabolizmus, pridávajte panáka citrónovej šťavy do teplej vody a pite každé ráno. Ak si šťavu chcete vymačkať dopredu, mala by vám v chladničke vydržať celý týždeň bez straty účinných látok.

Škorica nielen na reguláciu krvného cukru. Škorica slúži ako prirodzený regulátor hladiny cukru v krvi, ale vďaka svojim antibakteriálnym, antimikrobiálnym a antiparazitickým vlastnostiam vie zahýbať aj s cholesterolom, tlakom a imunitou. Ako? Akokoľvek - do jogurtu, do kávy, do smoothie, ale tiež môžete zmiešať s lyžičkou medu v teplej vode.

Lyžička medu pre starostlivosť o metabolizmus. Vďaka medu do seba dostanete desiatky esenciálnych aminokyselín, ktoré telu pomôžu so spaľovaním tukov. Len je potrebné sa postarať, aby konzumovaný med bol čo najkvalitnejší. Ako? Akokoľvek bez tepelnej úpravy. Pokojne aj len tak na chuť na lyžičku.

Jablčný ocot na potlačenie hladu. Ak vás prenasleduje chuť na sladké, dajte si lyžicu jablčného octu (aby vás chuť neprešla definitívne, dajte si ju do pohára vody). Enzýmy, minerály a vitamíny dodajú telu potrebné živiny na potlačenie akútneho hladu, ale vedia tiež pomôcť telu spáliť tuk z nasledujúceho jedla. Ako? Pridajte lyžicu jablčného octu do pohára teplej vody a vypite ju zhruba pol hodiny pred jedlom.

Kokosový olej pre zdravý príjem tukov. Kokosový olej nám dodá potrebné mastné kyseliny a dokonca potlačí naše baženie po nezdravom jedle. Potláča chute, povzbudzuje metabolizmus a je stabilný aj pri vysokých teplotách. Ako? Skúste kokosovým olejom nahradiť niektoré bežné tuky používané pri varení, pečení a vyprážaní (dá sa zohnať aj jeho variant bez vône). Ale aj len tak samotný na lyžičku nechutí zle!

Kurkuma ako silný antioxidant. Kurkuma môže byť váš veľmi dobrý sprievodca na ceste za vysnívanou váhou. Telo skvele detoxikuje, má protizápalové účinky, bojuje tak s cholesterolom a posilňuje imunitu. Niekedy vynakladá telo zbytočnú energiu na boj s infekciami, o ktorých ani neviete - preto je dobré dodať mu na pomoc mocné zbrane a energiu si schovať na spaľovanie tukov. Ako? Okrem pridávania do jedla ako korenie môžete kurkumu zmiešať spolu s kokosovým olejom a mliekom - tzv. zlaté mlieko je hit!

Zázvor pre maximálne dobré zažívanie. Zázvor je na úpravu zažívania ako robený, navyše zrýchľuje metabolizmus a obsahuje nemalé množstvo vlákniny. Potláča hlad, má protizápalové účinky a reguluje hladinu krvného cukru. Ako? Môžete ho pridať ako prísadu do polievok, k mäsu... receptov nájdete veľa. Zo zázvoru je tiež vynikajúci čaj, ale najviac účinkov bude mať, ak ho budete konzumovať celý.

Kakao ako trik proti chutiam. Najväčší problém s priberaním je často v takom tom „maškrtení“, ktoré sa nepočíta ako jedlo. Kakao potlačí chuť na sladké a prirodzene upokojí apetít. Navyše antioxidanty a ďalšie látky upravujú náladu, pomáhajú spaľovať tuky a vôbec, sú pre telo prospešné. Ako? Kakaový prášok je niečo iné než čokoláda. Ak si ho budete kupovať, ideálne opäť čo najkvalitnejšie! Zmiešajte lyžičku s teplým mliekom (alebo jeho alternatívami) a vypite.

Ľanové semienko na dostatočný prísun vlákniny. Vďaka omega tri mastným kyselinám a dvadsiatich piatich percentám vlákniny pomáhajú ľanové semienka potlačiť hlad, upravujú zažívanie. Ako? Tak predovšetkým je potrebné ich pomlieť alebo rozdrviť, celé totiž často len prejdú telom bez valnejších účinkov. Nadrvené semienka potom môžete pridať takmer kamkoľvek - do jogurtu, ovsenej kaše, polievok, šalátov...

Cesnak na vyplavovanie tukov. Cesnak má na telo neuveriteľné množstvo pozitívnych účinkov - od nakopnutia metabolizmu, po spaľovanie tukov a detoxikáciu. Ako? Cesnak je ideálne konzumovať tepelne neupravený. Tak smelo do toho!

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku