Zobraziť přihlasovací formulár

Zanedbávané erotogénne zóny

  • Publikované:
Zanedbávané erotogénne zóny

Aby nedošlo k fatálnemu omylu - rutina v partnerskom sexuálnom živote nie je nevyhnutne zlá vec. Rovnako, ako všetky stereotypy, má aj veľmi pozitívnu vlastnosť, upokojuje nás, dáva nám pocit bezpečia, ktorý proste a jednoducho potrebujeme. Čo zabíja predovšetkým ženskú sexualitu, to je stres. Existuje na tele niekoľko miest, ktoré, keď sa na ne zameriame (respektíve partner), prinesú nečakane blahodarné účinky na náš sexuálny apetít. Aké to sú?

Chodidlá

Trend masáži chodidiel k nám možno ešte tak úplne nedorazil, ale kto už vyskúšal, vie, že je to úplne na nezaplatenie. Keď opomenieme relaxáciu a uvoľnenie napätia po dlhom dni, je to tiež záležitosť veľmi intímna. Naviac chodidlá sú veľmi dobre prekrvené a nachádza sa na nich mnoho akupunktúrnych a akupresúrnych bodov, ich stimulácia môže viesť aj ku vzrušeniu. Rozhodne by ste nemali vynechávať prsty, priehlavky a členky!

Špičky prstov

Špičky prstov na rukách sú hneď po jazyku najcitlivejším miestom na tele. Obsahujú neuveriteľné množstvo nervových zakončení, sú vlastne primárnym zdrojom hmatu. Využívame ich obrátene, ich pomocou vnímame ostatné predmety (a telesné časti), ale keď to skúsime naopak a zameriame pozornosť na ich pasívnu úlohu, nebudeme sa stačiť čudovať, koľko vnemov nám prosté hladenie a masírovanie špičiek prstov môže priniesť.

Hlava

Tiež spokojne pradiete, keď vám kaderník poctivo, poriadne, ale citlivo umýva hlavu? Aj pokožka hlavy je veľmi citlivá, preto je mnohým z nás masáž hlavy extrémne príjemná. Ale zďaleka nemusí byť tak strojená, ako by sa mohlo zdať... pokojne si s partnerom skúste trebárs pri spoločnom sprchovaní navzájom umyť vlasy. A dajte si záležať na poriadnom premasírovaní hlavy.

Za kolenami

Na podkolennej jamke je veľmi tenká koža a je to na nohách pravdepodobne to najcitlivejšie miesto. Možno vám to pripadá aj trošku smiešne, ale ruku na srdce - kto z nás už vyskúšal sa tomuto miestu venovať, trebárs len ľahko? Kto neskúsil, nepochopí.

Bruško

Ak je žena na bruchu šteklivá (a pátrajte v pamäti, koľkokrát už ste sa zahnala, keď vás na bruchu pošteklili partnerove fúzy?), znamená to, že pri „správnom zaobchádzaní“ môže byť bruško jej výrazná erotogénna zóna. Je ale treba vychytať správny čas i správny tlak aj povrch. Pre ženu môže byť ale pomerne stresujúcim faktorom, ak si myslí, že má na bruchu nejaký ten okrasný záhyb navyše. Odbúrať tento blok, to už má na starosti partner.

Vnútorná strana zápästia

Pamätáte si na rodinu Addamsovcov? Ako vášnivý Gomez bozkával svojej desivej žene celé paže? Zápästie rozhodne nevynechal. Je to miesto s veľkou citlivosťou a vďaka správnemu zaobchádzaniu môže byť tiež zdrojom veľmi, ale veľmi príjemných pocitov.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku