Zobraziť přihlasovací formulár

Zubná pasta a nechty

  • Publikované:
Zubná pasta a nechty

Začarovaný kruh - lakovanie nechtov spôsobuje ich žltnutie. Čím viac žlté máme nechty, tým pravdepodobnejšie sa ich budeme snažiť zakrývať... lakovaním. Žltnutie a škvrny na nechtoch ale spôsobuje mnoho ďalších vecí, od fajčenia po nedostatok vitamínov alebo upratovacie prostriedky. Keď opomenieme prípady, že je niečo v neporiadku z lekárskeho hľadiska, z toho kozmetického vám bude stačiť na vybielenie nechtov naozaj veľmi jednoduchý trik.

S nechtami môže byť v neporiadku naozaj kadečo a ich zlý stav môže zapríčiňovať hryzenie, acetón, šampón, ale aj obyčajná voda. Viac o tom, čo by mohlo byť zle, si môžete prečítať v jednom z našich predchádzajúcich článkov
. Ak si chcete ale nechty pekne vyčistiť, zjednotiť ich farbu a vybieliť ich...

...budete potrebovať

  • Zubnú kefku

  • Zubnú pastu


Áno, to je všetko. Ak chcete extra výsledok, môžete pridať trošku citrónovej šťavy. Množstvo veľkosti hrášku naneste na každý necht a chvíľku necht čistite mäkkou zubnou kefkou. Toť vše. Zubná pasta obsahuje takzvané abrazíva, látky, ktoré mechanicky odstraňujú v našom prípade pigment. Aj keď to funguje, je práve v tomto mechanizme háčik. Aký?

Ale pozor

Mechanické odstraňovanie si nevyberá, či to, čo so sebou nesie, je to zlé, alebo to dobré. Používaním tejto metódy si teda môžeme teoreticky nechty oslabiť - doslova „šmirglujeme“ ich vrchnú vrstvu a to ako mechanicky, tak chemicky (ostatné látky v zubnej paste). A tak sa môžu viac lámať a štiepiť. Dobré je tento systém doplniť o vnútornú (vitamíny a minerály) aj vonkajšiu (oleje, vyživujúce séra) starostlivosť.

Postup by sme nemali opakovať moc často - maximálne dvakrát týždenne, akonáhle dosiahneme požadovanú farbu, znížime frekvenciu na raz týždenne, neskôr praktizujeme len „občas“.

Zubná pasta odstráni z nechtov aj trblietky

Kto si už nechal aplikovať na nechty trblietky, flitre a podobné veci, asi vie, že pomocou odlakovača a vatových tampónov je vlastne nemožné sa ich zbaviť. A tak nakoniec skončíte pri tom, že si nechty oškrabete (pretože kto by si ich chcel baliť do alobalu plného acetónu, ako sa občas na internete dozviete?). Ak si chcete veľmi šetrne odlakovať viac vrstiev laku s trblietkami, budete potrebovať:

  • Zubnú pastu

  • Trochu vody

  • Kefku

  • Vazelínu

  • Odlakovač (ale nebojte, odlakovávať sa bude pastou)

Pomocou odlakovača iba jednoduchým priložením vatového tampónu odstráňte vrchný priehľadný lak, ak ho máte. Ak nie, tento krok môžete preskočiť. Naneste na nechty a kožičku vrstvu vazelíny. Zmiešajte zubnú pastu (opäť - ľubovoľne s trošku citrónovej šťavy) s vodou, nech vznikne redšia konzistencia. No a potom naneste zmes na kefku a aj s vazelínou si poriadne nechty vydrhnite. Akonáhle je lak preč, umyte si ruky a opäť naneste vazelínu. Mechanické odstránenie takejto vrstvy laku je šetrnejšie ako kúpať nechty v odlakovači. Tak ako tak by ste to ale nemali robiť moc často (a už vôbec nie bez adekvátnej regenerácie).  

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku