Zobraziť přihlasovací formulár

Reálne problémy všetkých blondínok

  • Publikované:
Reálne problémy všetkých blondínok

Nič sa nedá robiť, väčšina naozaj blond žien sa pre svoju farbu skôr rozhodla, než by im ju nadelila matka príroda. Za väčšinou podarených aj nepodarených sa teda skrýva skôr kaderníčka, prírodné blondínky sú naozaj vzácne. Ale čo iného máte robiť, keď už ste vyskúšala skoro všetky farby, ale blond vám jednoducho pristane najviac? Ak sa v blond cítite dobre a chcete si ju naďalej udržiavať, je potrebné sa zmieriť s množstvom vecí...

...pretože udržiavať blond vlasy, to nie je len tak. A to už nehovoríme o tom, že sem tam sa nájde spoločnosť, ktorá si do vás kvôli farbe vlasov a jej pripisovaným vlastnostiam rada rypne. Takže čo je na blond skoro na nevydržanie?

Vlasy vyzerajú mastne asi za pol hodiny po umytí. A je to vidieť. Mastné korienky sú totiž nutne tmavšie, než o poznanie suchší zvyšok vlasov. A tak sa musíte neustále rozhodovať medzi častým umývaním a suchým šampónom (vďaka bohu za neho).

Prekliate korienky. Keď idete od kaderníka a hlavu máte krásne nafarbenú až ku korienkom, vyzerá to divne. Vlasy ale rastú a zhruba jeden týždeň, kedy odrastú asi milimeter, vám začne pripadať, že konečne vyzerajú trošku prirodzene. No a potom sa jedno ráno zobudíte a vidíte, že už by ste zase mala navštíviť kaderníka. V takýchto prípadoch počkáte ešte tak dva tri týždne, pretože nechávať sa farbiť každý mesiac je extrémne neekonomické a k vlasom tiež dost nešetrné.

Chlór nie je kamarát. A to obzvlášť v prípade, že ste od kaderníka relatívne čerstvo. Pretože to, že blond vlasy reagujú s chlórom a farbia sa nazeleno, nie je žiadna mestská legenda. Mnoho blondínok si na kúpaliskách vypestovalo zelené ombré, pretože plávalo s rozpustenými vlasmi.

A teplo je vyložený nepriateľ. Áno, farbenie na blond ničí vlasy naozaj dosť. Takže fénovanie, žehlenie alebo kulmovanie (alebo akákoľvek „tepelná úprava“) je potom dvojnásobné zlo. Rozštiepené končeky sú smutnou realitou už pár dní po zastrihnutí.

Potrebujete naozaj kvalitné regeneračné prípravky. A ideálne tiež šampóny a všetko, čo sa starostlivosti o vlasy týka. Pretože farbením a úpravou im dávate natoľko zabrať, že regenerácia musí byť adekvátna. A tak skúšate a skúšate - od prírodných olejov po veľmi drahé masky, ale bez regenerácie to nejde.

Máte problémy s ružovou. Pretože ak vám pristane blond, pravdepodobne vám pristane aj ružová (je to dané farebným typom pleti, nie samotnou farbou vlasov). No a tak... pretože vám pristane, by ste si ju rada občas vzala na seba. Ale to nepôjde bez toho, aby ste vyzerala ako Barbie.

...a vôbec, nepôsobíte dostatočne seriózne. Asociácie, ktoré sú v dnešnej dobe s blond farbou vlasov spojené, moc nenahrávajú dôstojnému vystupovaniu. Či chcete, alebo nie, podvedome vás ľudia zaradia do inej kategórie, než by ste si tak úplne priala. A nič s tým nenarobíte.

Čo je to ten fialový šampón? Väčšina blondínok, ktoré sa chcú starať o svoju farbu vlasov, najviac bojuje s tým, že farba žltne. A to nie je moc pekné. A čo proti tomu pôsobí? Ľahučko farbiaci šampón temne fialovej farby. A ten zafarbí viac končeky než vršok hlavy. A vie urobiť pekný neporiadok v kúpeľni.

Bez zvýraznených očí vyzeráte, ako by ste vlastne nebola. Čím svetlejšia je vaša prirodzená farba vlasov, tým svetlejšie je aj vaše obočie a mihalnice. A keďže ste sa rozhodla pre blond, pravdepodobne nebudete disponovať hustými čiernymi a natočenými mihalnicami (ak áno, máte veľké šťastie!). A keďže blond vás tak úplne nezvýrazňuje, bez aspoň maskary vyzeráte, že vlastne ani nemáte tvár.

Moc vám nepristanú rúže. Zase je to dané tónom pleti, ale zatiaľ čo brunetkám pristane kdejaká farba, vám pravdepodobne najviac... no áno, ružová.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku