Zobraziť přihlasovací formulár

Vyťažte z antiperspirantu maximum

  • Publikované:
Vyťažte z antiperspirantu maximum

Ste sem tam rozladení z toho, ako sa výsledok používania dezodorantu alebo antiperspirantu ale ani trošku nepribližuje účinkom avizovaným v reklame? Že ako obmedzenie potenia, nepodráždenie pokožky a prekrytie nežiaduceho zápachu sa tak úplne nekoná? Aj v tak obyčajnej veci, ako je aplikácia dezodorantu alebo antiperspirantu, sa dá „chybovať“. Je možné, že totiž očakávania, ktoré máme, nemôže splniť produkt, ktorý používame. Alebo mu bránime tým, ako ho používame.

Používanie dezodorantu/antiperspirantu je v dnešnej dobe jedným zo základných prvkov osobnej hygieny, je to niečo ako čistenie zubov. Jednoducho automatika. Každý máme obľúbenú značku aj formu, jednoducho ráno pretrieme alebo nastriekame do podpazušia, a ideme. Lenže - už na poslednej vete je hneď niekoľko vecí chybne.

Antiperspirant vs. dezodorant

O rozdielnych mechanizmoch pôsobenia týchto kozmetických prípravkov sme písali už skôr
. V skratke - dezodorant prekrýva pach, antiperspirant zabraňuje poteniu. Takže záleží vlastne na vás, čo zvolíte. Len je dobré vedieť to dopredu a nečakať od dezodorantu, že zamedzí vzniku prepotených škvŕn. Je teda možné, že robíme niečo nesprávne my sami. Čo napríklad?

Používame nesprávny produkt. Ako sme spomenuli pred chvíľou (alebo viac rozviedli v inom článku), dezodorant a antiperspirant sú dve rozdielne veci. Spája ich boj so zápachom, oba obsahujú parfumované zložky, ktoré ho prekrývajú, avšak dezodorant ich obsahuje viac a obsahuje ich výhradne. Pach vzniká rozpadom organických látok v pote, antiperspirant s týmto efektom bojuje tak, že zabraňuje samotnému poteniu. Záleží vlastne na vašej fyzickej dispozícii - voľte produkt podľa toho, ako veľmi sa potíte.

Aplikujeme v nesprávnu dobu. Opäť - o aplikácii antiperspirantu vrátane toho, prečo niektoré avizujú dvadsať štyri až štyridsať osem hodinovú účinnosť sa dočítate inde. Dezodorant môžeme aplikovať alebo doaplikovávať kedykoľvek cez deň, záleží, ako sme na tom s nežiaducim pachom potu. Najlepší čas na aplikáciu antiperspirantu je však večer, než ideme spať. A nevadí ani prípadná ranná sprcha - účinnej látky majú na svoje pôsobenie dosť času.

Nedávame si ho dosť. U väčšiny antiperspirantov je potrebné pretrieť (alebo prestriekať) pomerne dosť veľkú časť podpazušia. A to celkom hrubšou vrstvou. Aplikácia by mala pokryť podpazušnú jamku a jej okolie zhruba desať centimetrov.

Používame moc parfumovaný antiperspirant. S citlivou pokožkou alebo ekzémami môžu byť parfumované zložky antiperspirantov to, čo pokožku dráždi a vysušuje. Ak máte problémy s citlivou pokožkou, siahnite radšej po neparfumovaných prípravkoch.

Od školy používame rovnaký prípravok. Svoju značku sme si vybrali často už pri prvom nákupe vlastného dezodorantu/antiperspirantu - pekne voňal (a vonia) alebo mal peknú farbu. Ak máte obľúbenú značku a formu, ktorú používate už roky, je vysoko pravdepodobné, že si k nej vaše telo dávno vypestovalo rezistenciu. Ako na všetky účinné látky a zloženie, aj na tie v antiperspirantoch si vie telo jednoducho zvyknúť.

Tipy Mimibazara:

  • Aplikujte na noc.

  • Podpazušie poriadne vysušte pred tým, než aplikujete.

  • Ak ste zabudli aplikovať, krátkodobým riešením je dezinfekčný gél na ruky (tiež zničí baktérie a predíde zápachu).

  • Rovnako tak pomôže číry alkohol, ideálne vodka (kľudne s citrónom).

  • Ak antiperspirant nefunguje tak, ako by ste si predstavovali, aplikujte ho viac alebo zmeňte značku.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku