Zobraziť přihlasovací formulár

12 nečakaných možností využitia detského púdru

  • Publikované:
12 nečakaných možností využitia detského púdru

Detský púder sa dnes v domácnostiach bez malých detí vyskytuje len zriedkavo. Všetci ale milujeme jeho vôňu, ktorá nás prenesie späť do najkrajších okamihov, ktoré sme kedy prežívali. Okúzľuje nás predovšetkým tým, že ju máme všetci spojenú z absolútnou a dokonalou čistotou malého bábätka. Prečo ho teda nepoužívať častejšie? Viete, že detský púder vám môže pomôcť pri bežných denných záležitostiach?

Našli a vyskúšali sme pre vás celých 12 spôsobov, ako detský púder využiť pre krásu, upratovanie i triky, ktoré vám uľahčia život.

Zhustí riasy

Poprášte svoje riasy púdrom pred tým, než nanesiete riasenku. Púder bude slúžiť ako báza, ktorá predĺži životnosť riasenky, tá sa nebude rozmazávať a vaše riasy budú hustejšie a plnšie.

Funguje ako suchý šampón

Ak vám dôjde suchý šampón, naneste na korienky svojich vlasov trošku obyčajného detského púdru. Ten absorbuje prebytočnú mastnotu. Nevýhodou je, že púder je biely, ale aj to sa dá riešiť! Ak máte tmavé vlasy, zmiešajte púder s trochou kakaového prášku, ak ste ryšavka, tak s trochou škorice.

Poradí si s mastnými škvrnami

Mastné škvrny na oblečení občas nevyperie ani v práčke. Skúste ale pred praním do škvrny zapracovať trošku púdru - ten mastnotu vsaje a bielizeň potom normálne vyperte ako obvykle. Tentoraz ale so skvelým výsledkom.

Bojuje s pieskom

Ak trávite leto niekde pri vode na pláži, určite vám vadí všade prítomný piesok. Ak si ale predtým, než vojdete do domu, posypete ruky prípadne iné časti tela detským púdrom, piesok z nich doslova opadne. Púder totiž nenasáva len mastnotu, ale aj vlhkosť, vďaka ktorej piesok na koži drží.

Klimatizácia v posteli

Jemne poprášte posteľné plachty a obliečky detským púdrom. Oceníte to obzvlášť v horúčavách, kedy púder cez noc absorbuje pot a schladí vaše telo.

Pre domácich maznáčikov

Detský púder funguje skvele tiež ako „umývanie“ medzi kúpaním. Vmasírujte svojmu chlpatému kamarátovi do srsti detský púder, nechajte pôsobiť 5 minút a vykefujte. Srsť bude vyzerať skvele a maznáčika zbavíte akéhokoľvek zápachu.

Na unavené nohy

Rovnako ako jedlá sóda, vie si aj detský púder poradiť s chodidlami unavenými po celom dni v topánkach. Namasírujte si nohy detským púdrom a trochu ho môžete nasypať tiež do topánok. Púder absorbuje vlhkosť a odstráni prípadný zápach.

Do gumových rukavíc

Či už používate gumové rukavice pri práci na záhrade, umývaní riadu alebo upratovaní, poprášte si najskôr ruky detským púdrom! Rukavice sa vám potom neprilepia na ruky a pôjdu ľahko zložiť.

Stop zlepeným kartám

Možno sa vám už stalo, že sa vám v peňaženke platobné, zľavové a klubové karty zlepia k sebe a idú ťažko von. Aj od toho vám pomôže detský púder - stačí jemne karty pošúchať v rukách s detským púdrom a už sa nezlepia.

Na cibuľky pred vysadením

Dajte pred vysádzaním cca 5 cibuliek kvetov do sáčku spoločne s 3 - 4 lyžičkami detského púdru a jemne pretrepte. Púder obalí cibuľky, zníži riziko plesní a zmenšuje riziko hniloby.

P
o holení

Ako pre mužov, tak pre ženy. Aplikujte na čerstvo oholené miesta detsky púder - zamedzíte zarastaniu chĺpkov a prípadnému vzniku vyrážok, pokožka bude jemná a pekne voňať.

Uvoľní uzly na retiazke

Nestrácajte čas s rozmotávaním zauzlovaných retiazok, proste len posypte uzlík detským púdrom a špáradlom alebo špendlíkom ho rozmotáte ako nič!

 

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku