Zobraziť přihlasovací formulár

Ako bojovať s vráskami a akné súčasne

  • Publikované:
Ako bojovať s vráskami a akné súčasne

Pre väčšinu žien (aj niektorých mužov) je starostlivosť o pleť súčasť ich každodennej rutiny, takže sa trošku orientujú v tom, ako ktorý prípravok na pleť pôsobí. Ťažko rozlúsknutelná situácia však je, keď je potrebné pleť vysušovať lokálne kvôli akné, zároveň ju ale zásobovať hutnými živinami pre vyhladenie prvých a prevenciu ďalších vrások. S týmto problémom sa stretávajú ženy okolo dvadsiatky, tridsiatky aj ďalej. Ako môžeme takto problematickej pleti pomôcť? Máme pre vás pár tipov.


Vyberajte čistiacu kozmetiku starostlivo

Ak sa stretávate s akné, je absolútne nevyhnutné oblúkom sa vyhýbať mydlu a všetkému, čo z pleti zmyje prirodzený ochranný film a núti ju viac sa mastiť. Zároveň však potrebujete ako na boj proti akné, tak na boj proti zanášaniu pórov a matneniu kože preparát, ktorý pleť precízne vyčistí. Treba sa zmieriť s tým, že na odličovanie a rannú hygienu už nebude stačiť iba jeden prípravok. Najmä na
okolie očí používajte špeciálne odličovače, ktoré majú v sebe potrebnú starostlivosť pre vráskami ohrozenú pleť.

Nevyhnutný prísun antioxidantov

Zaujmavým, avšak nijako príjemným faktom je, že pleť začína strácať na svojej kvalite okolo 21. roku veku. To je tiež doba, kedy je treba začať aspoň zľahka bojovať proti starnutiu pleti, ale zároveň je to doba rozpuku postpubertálneho akné. Toxíny a voľné radikály spôsobujú (okrem iného) ako starnutie pleti, tak niektoré typy akné. Zaistite preto, aby vaše telo malo príjem antioxidantov zvonku aj zvnútra. Zaraďte do svojej stravy rôzne bobule (černice, maliny, čierne ríbezle, hrozno), sušené marhule, granátové jablko... atď. Pozerajte sa, či vaše krémy obsahujú alfa lipovú kyselinu, extrakt z borovicovej kôry, astaxantín, vitamín C. Pre očné krémy je zase podstatný koenzým Q10 a vitamíny E a B.


Hydratácia

je všetko! Vďaka nej predchádzate vzniku vrások a miernite vznik i prejavy akné - znižuje pnutie na povrchu kože. Vaša pleť zostane hydratovaná predovšetkým vďaka
ceramidom a kyseline hyalurónovej.

 

Nezanedbávajte ochranný faktor

Číslo jedna v príčinách vrások? Poškodenie pleti slnečným žiarením. Pri opaľovaní narážame pravdepodobne na najväčší rozpor ochrany pleti proti vráskam a proti akné. Napriek všeobecnému presvedčeniu ale existujú ochranné opaľovacie krémy, ktoré nespôsobujú akné. Poraďte sa pri výbere v lekárni s odborníkmi. Skúste zvoliť krémy bez vône na minerálnej báze, ktoré blokujú škodlivé slnečné lúče a zároveň nemajú vplyv na vrchné vrstvy kože - neupchávajú póry a nezanechávajú pleť zbytočne mastnú.


Krása odpočinku

Tzv. beauty sleep nie je žiadny výmysel. Samozrejme všetko súvisí so všetkým, ale zdravý a dostatočne dlhý spánok je základom zdravej životosprávy. A tá sa zase prejavuje na vašej pleti. Nedostatok spánku spôsobuje/je spôsobený stresom, ktorý sa nepriaznivo prejavuje na pleti predovšetkým v tvorbe akné.

Životospráva je samozrejme dôležitá nielen pre zdravie vašej pleti, ale aj psychiku a celé telo. Samozrejmosťou by mal byť dostatočný pitný režim a strava bohatá na ovocie a predovšetkým zeleninu.

 

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku