Zobraziť přihlasovací formulár

Rýchly letný make-up

  • Publikované:
Rýchly letný make-up

Aj make-up by sme mali prispôsobovať sezóne. Nielen, že v slnečných mesiacoch potrebuje pleť nutne ochranu pred slnkom, ale zároveň sa významne viac potíme, pretože sa potrebujeme ochrániť pred vysokými teplotami. Tieto dve podmienky sa nemusia tak úplne zlučovať s našou každodennou skrášľovacou rutinou, takže čo, ako a prečo zmeniť?

Začnite čistením. Cez noc sa v lete potíme (a nielen v lete), navyše naša pokožka produkuje viac mazu. Leto rozhodne patrí k obdobiam, kedy sa nehodí preskočiť ranné umytie tváre. Použite ľahké čistiace emulzie, tvár v lete rozhodne nechcete zbaviť prirodzenej obranyschopnosti.

Základ je podklad. V lete sa sústreďte predovšetkým na podkladové bázy alebo ľahké denné krémy, ktoré dodávajú pleti vlhkosť a majú čo najvyšší ochranný faktor. Minimum je 15 SPF. Podkladová báza pre make-up je v lete viac ako dobrý nápad. Ak investujete čas na výber tej pravej pre vás, odmenou vám bude pekne stály make-up aj cez vysoké teploty.

...ale môžete ho preskočiť. Krém nie, ten nikdy. Ale podkladovú bázu áno, a to v prípade, že nepotrebujete zakrývať nedostatky pleti. V tom prípade stačí naniesť len púder prípadne ľahký BB krém.

Nepredbiehajme. Pretože na letné líčenie sa veľmi hodí sústrediť sa najskôr na nalíčenie očí. Preskočte podkladovú bázu a make-up, a začnite s očami. Akonáhle budete mať hotovo, vezmite papierovú vreckovku alebo ideálne kúsok vaty, zotrite prípadné očné tiene alebo maskaru, ktoré popadajú na líca. Papierovou vreckovkou potom vysajte prípadný pot a naneste podkladovú bázu. Akonáhle máte hotovo, ide sa na make-up.

Make-up. Ten je v lete trošku oriešok. Púdrové bázy majú v lete v spojení s potom tendencie tvoriť „ostrovčeky“, jednoducho sa zrážajú. Zvážte, ako veľmi potrebujete, aby bol make-up krycí, v lete nemusíte brať toľko ohľady na jeho zmatňujúce vlastnosti, potí sa každý, takže trochu lesku naozaj nevadí, naopak, je prirodzený.

Bronzer len uveriteľne. V lete pokožka samozrejme mení farbu, aj keď sa cielene neopaľuje. Skúste kriticky zhodnotiť, či váš bronzer (zdravíčko, ale koniec koncov aj make-up) ladí s vašou prirodzenou „letnou farbou“.

Vyhnite sa trblietkám a perleti. Lesk je v lete síce prirodzený, ale trblietania pomenej. Predsa len nechcete sa lesknúť ľahkým potom a do toho ešte hádzať prasiatka od trblietok alebo perlete.

Menej je viac. A to v lete pri make-upu platí dvojnásobne. Ťažké líčenie je nežiaduce, odľahčujete šatníku, odľahčite aj nalíčeniu!

Čo bledne, to zdôraznite. V lete prirodzene bledne obočie a mihalnice. Oboje je vhodné prirodzene dofarbiť, aby tvár získala späť svoje kontúry. Tiež sa stiera kontrast medzi perami a zvyškom pokožky, avšak u nich je vhodné sa vyvarovať príliš hutným farbám a radšej zvoliť nude odtiene.

Krémová konzistencia. Je pre všetko v lete lepšia než tá púdrová. Zdravíčka, očné tiene, čo možno aplikovať náterom a nie posypom, aplikujte. Púdrová konzistencia do seba nasáva vlhkosť a bude sa oveľa viac zrážať a mazať.

Vodeodolný tovar. A to nielen pre impulzívne nápady ísť po práci na kúpalisko. Dnes zoženiete vo vodeodolnej variante takmer akúkoľvek kozmetiku. Maskara je základ, ale môžete mať aj očné linky a tiene. Len bude treba prikúpiť aj vhodný odličovač.

Majte potrebné veci v kabelke. A tým myslíme predovšetkým zmatňujúce obrúsky alebo aspoň papierové vreckovky. A pamätajte si, pleť nešúchame, obrúsky iba prikladáme. Tiež nezaškodí mať so sebou očné tiene na doplnenie.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku