Zobraziť přihlasovací formulár

Atraktívna a krásna alebo O vzhľade to nie je

  • Publikované:
Atraktívna a krásna alebo O vzhľade to nie je

Asi ste už čítali hŕbu článkov o tom, čo je atraktívneho na mužoch. A keď aj o tom, čo je atraktívneho na ženách, týkalo sa to šiat, tela, vlasov, nechtov, pier a podobne. Lenže rovnako, ako u mužov, ani u žien zďaleka nejde len o vzhľad. Aké sú vlastnosti žien, ktoré mužom pripadajú obzvlášť atraktívne? Je to vlastne jedno klišé za druhým, ale nie je snáď základnou vlastnosťou klišé jeho všeobecná platnosť?

Žena chce byť príťažlivá nielen na tej animálnej úrovni. Žena málokedy hľadá len živočíšne povyrazenie, žena chce uchvátiť, očariť, imponovať a neodísť z hlavy ani srdca. K tomu však červený rúž nestačí. Atraktivita tohto typu totiž vychádza zvnútra (z najväčšej časti. Podpätky ešte nikdy neuškodili.)

Láskavosť. Tej je v dnešnej dobe znepokojujúci nedostatok. Žena, ktorá je láskavá k svojej rodine, priateľom a partnerovi, to je jedna vec. Ale žena, ktorá sa neodtrhne na predavačku, hovorí pekne s obsluhou v kaviarni a dokáže sa cudzieho človeka opýtať, či nepotrebuje pomôcť, to je druh láskavosti, o ktorej hovoríme. A s tým ide ruka v ruke ešte iná vec, ktorou je úsmev. Ten je totiž tou najmenšou láskavosťou, ktorú môže žena svojmu okoliu dopriavať.

Pozitivita a zmysel pre humor. Psychohygiena by mala byť pre každého prioritou. Až keď sme vyrovnaní sami so sebou, vedia sa s nami vyrovnať aj ostatní (a my s nimi). Vedieť sa smiať a užiť si voľný čas sa zdá možno ako banalita, ale zďaleka to tak nie je. Ľudia (a muži nie sú výnimkou) si nechcú pridávať starosti, chcú pomôcť s ich riešením - pozitívny pohľad na svet a humor sú pre to asi najdôležitejšie.

Vášeň. A nie, neznamená to len erotiku, ale zápal. Schopnosť ísť si za svojím, nestrácať motiváciu a nadchnúť ostatných. Či už je žena maliarkou, lekárkou, má butik alebo navrhuje topánky, časť jej atraktivity spočíva aj v tom, že sa jej darí dosahovať vecí, po ktorých túži. Aj keby to malo znamenať nadšené pestovanie kvetín alebo skvelú domácu kuchyňu.

Umenie vychádzať s ľuďmi. A ešte k tomu s partnerovými priateľmi. Je jednoduché ľudí zavrhnúť podľa svojich vlastných kritérií. Ale prijať ľudí, ktorých si do svojho okolia zvolila milovaná osoba podľa tých vlastných, to už si vyžaduje nutnú dávku spoločenskej obratnosti. Rešpektovať výber partnerových priateľov, vychádzať im v ústrety a rozumieť si s nimi je veľmi podstatné. A vlastne ani nie toľko napodiv.

Sebavedomie. Práve sme narazili asi na to najväčšie klišé. Ale žena, ktorá nepredstiera, že je niečo, čo nie je, je pre mužov veľmi atraktívna. Sebavedomie ide totiž ruka v ruke s vnútorným pokojom, respektíve je jeho prejavom. Možno by to máloktorý muž priznal, ale páni tiež hľadajú silného partnera, pred ktorým môžu prejaviť slabosť bez strachu.

Vedomie vlastnej sexuality. Žena, ktorá vníma a má rada svoju vlastnú sexuálnu energiu, je pre mužov maximálne príťažlivá. Je to niečo, čo funguje na veľmi podvedomej báze, ale byť spokojná so svojou vlastnou sexualitou, to je vlastne univerzálny magnet. Aj dnes, vo svete veľkej sexuálnej otvorenosti, je ťažké mať sa rada a nebáť sa prejaviť.

Rozhodnosť. „Žena nevie, čo chce, ale nedá pokoj, kým to nedostane.“ Znie vám to povedome? Áno, má to byť vtip, ale je to smutná realita. Človek, ktorý nevie, čo chce, to ani nemôže získať, a tým pádom ani byť spokojný. A už vôbec sa mu nechce prijímať zodpovednosť za vlastné rozhodnutia - pretože si v nich je neistý. Ak by vám táto vlastnosť lepšie pasovala k mužskej populácii, vedzte, že muži po nej u svojich náprotivkov túžia tiež. Ale rozhodne nehovoríme o absolútnej emancipovanosti alebo pokusoch prevziať opraty nad rodinným životom a „nosiť nohavice“.

Vlastný štýl. Myslíte si, že niečo ako konzistenciu štýlu muži moc neriešia? Možno nie do detailu, ale sú to vizuálne založené tvory. Rozpoznateľnosť samičky a schopnosť ju na prvý pohľad odlíšiť od zvyšku kŕdľa nepatrí len do zvieracej ríše. Ak má žena vlastný štýl a nie je zameniteľná s každou druhou, priláka takého muža, ktorému sa jej konkrétne vyjadrenie osobnosti páči.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku