Zobraziť přihlasovací formulár

Chcete si nechať dorásť hustejšie obočie?

  • Publikované:
Chcete si nechať dorásť hustejšie obočie?

Pre ženy, ktoré s úpravou obočia začali v deväťdesiatych rokoch, je súčasný trend pestovaného, hustého a silného obočia nočnou morou. Vtedy totiž bola móda presne opačná. Obočie upravené v čo najtenšej linke, ideálne v dokonalom oblúčiku. A poznáte to, akonáhle chĺpkom dávate trhaním dostatočnú dobu najavo, že ich nechcete, jednoducho rásť prestanú. Tak ako ich prinútiť znova narásť a doplniť tak obočie do požadovaného tvaru? Stačia dva až tri mesiace. A trocha cibule.

v jednom z predchádzajúcich článkov sme písali, ako cibuľa, respektíve cibuľová šťava, podporuje rast vlasov. A čo viac - zabraňuje ich vypadávaniu. Je to predovšetkým vďaka obsahu síry, ktorá je pre vlasové folikuly až zázračná, revitalizuje ich a dokonca ich vie nakopnúť k novému životu.

Okrem síry obsahuje cibuľa tiež vitamíny C, B, E aj provitamín A, z ktorých väčšina sú silné antioxidanty, ďalej obsahuje prospešný niacín, draslík,
horčík a karotén. To všetko je prospešné nielen zvnútra, ale aj zvonku.

Ako na to?

To, že cibuľová šťava podporuje rast vlasov, je starý trik mnohých vizážistov. Bolo len otázkou času, kedy ju niekto aplikuje aj na iné časti tela.
Ale pozor! S cibuľovou šťavou v okolí očí opatrne. Naozaj nechceme buľvy kúpať v látkach, ktoré spôsobujú ale naozaj veľa nepríjemné slzenie.

Na aplikáciu teda použijeme vatovú tyčinku, ktorú namočíme v cibuľovej šťave práve tak, aby ani po väčšom tlaku šťava neodkvapkávala. Vatovou tyčinkou potom cibuľovú šťavu vmasírujeme do obočia a po aplikácii necháme aspoň 15 minút pôsobiť. Umyjeme micelárnou alebo obyčajnou studenou vodou.

Rozhodne sa ráno neprebudíte s očakávaný porastom. Cibuľu je potrebné aplikovať ideálne denne po dobu dvoch až troch mesiacov. Čo je to ale v porovnaní s rokmi, kedy nám preriedené a štrajkujúce obočie vadilo?

Cibuľa je pre svoje výnimočné účinky testovaná aj ako prírodný boj s alopéciou. Výsledky sú skvelé, avšak môžu byť trošku skreslené. Cibuľa má totiž významné protizápalové účinky, preto môže mierniť podráždenie, ktoré lokálne vypadávanie vlasov alebo chĺpkov spôsobuje.

Tip Mimibazara: Môžete sa spoľahnúť aj na chémiu. Účinná látka na obnovu vlasového porastu je predovšetkým Minoxidil, prípravkov s rôznou jeho koncentráciou je na trhu veľa. Niektoré sú práve kvôli koncentrácii na predpis, niektoré voľne predajné. Postup pri aplikácii Minoxidila je rovnaký ako u cibuľovej šťavy, avšak s tým rozdielom, že ho nemusíme oplachovať.



Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku

livia76 14. 7. 2016, 17:25
(Y)