Zobraziť přihlasovací formulár

Staronový hit v starostlivosti o pleť

  • Publikované:
Staronový hit v starostlivosti o pleť

Život niektorých zaručených rád pre krásne *** (doplňte podľa ľubovôle - vlasy, pleť, obočie, nechty...) býva v súčasnej dobe internetu doslova jepičí. Vo svete, kedy má doslova každý možnosť podeliť sa so širokým publikom o svoje nápady, prežijú len tie rady, ktoré sú maximálne účinné (do doby, než ich marketingom prevalcuje niečo iné). Ale aj na tie najúčinnejšie sa občas pozabudne. Aj keď ich poznajú ľudia tisíce rokov. Takže nezostáva, než ich sem tam pripomenúť.

V súčasnej dobe môžete na každom virtuálnom kroku uvidieť zvláštne, žltohnedé masky na tvár. Ich základom je
zázračná kurkuma, ale ani ostatné ingrediencie svojimi účinkami nezaostávajú.

Kurkuma v skratke

Kurkumu používajú ľudia na celom svete už tisíce rokov. Je to korenina, ktorá má skvelé vnútorné i vonkajšie účinky na krásu i zdravie. Pomáha spaľovať tuky, je prírodné antidepresívum, mierni zápaly kože i ekzémy, je prírodným liekom proti bolesti, dezinfikuje, lieči akné a zmierňuje pehy. Zdá sa vám to ako dobrý súbor vlastností pre pleťovú masku / peeling? Tak k tomu ešte pripočítajte:

  • Kokosový olej a všetky jeho čarovné účinky.

  • Cícerovú múku pre schopnosť nalepiť na seba kožu, ktorú odstránia peelingové zložky.

  • Soľ vám pomôže s jemným obrusovaním kože, ale zďaleka nielen s ním!

  • Cukor kryštál na dodanie ďalšej exfoliačnej zložky.

  • Vitamín E (ideálne rozdrvená alebo rozpustená tableta)

  • Pár kvapiek esenciálneho citrónového oleja (rozjasňuje pleť)

Postup

Spojivom je kokosový olej. Vezmite lyžicu kokosového oleja, pridajte lyžičku kurkumy, pol lyžičky soli i cukru, jednu tabletu vitamínu E, dve kvapky citrónového oleja. Podľa hutnosti pridávajte cícerovú múku. Konzistencia masky by mala byť taká, aby dobre držala na tvári, ale bola skôr redšia. Nezabudnite, že čím viac pridáte múky, tým dlhšie by ste mali nechať masku pôsobiť (až 15 minút) - múka totiž do seba nasaje ostatné ingrediencie, ktoré sa potom ťažšie dostávajú do pleti.

Ideálne využite na dvakrát, zmes rozdeľte napoly, na vyčistenú pleť použite ako peeling, potom opláchnete vodou. Bezprostredne potom zvyšok zmesi použite ako masku. Nechajte pôsobiť aspoň desať minút a dajte si pozor, aby sa vám nedostala do očí ( predsa len kurkuma ani soľ nie sú veci, ktoré by sme v očiach znášali úplne najlepšie).

K čomu je takáto maska dobrá?

Všeobecne úplne ku všetkému. Kombinácia ingrediencií je natoľko šalamúnska, že z nej budú ťažiť všetky typy pleti, od
mastnej a problematickej po suchú a citlivú. Pôsobí proti vráskam, akné, zmierňuje podráždenie, vyrovnáva farebný tón pleti (k tomu slúži citrónový olej).

Znie vám to ako zázrak? On to totiž tak trošku je.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku