Zobraziť přihlasovací formulár

Suchý lak ľahko a rýchlo

  • Publikované:
Suchý lak ľahko a rýchlo

Kvôli zhonu už sme si zničili nejednu manikúru, zažil to snáď každý. Buď sme naniesli príliš silnú vrstvu, nechty poriadne pred lakovaním neočistili, alebo sa jednoducho len pozabudli. Stačí neopatrné poškriabanie sa na hlave alebo nazutie topánky, a celá námaha bola k ničomu. Niekedy je ale treba boj s časom vyhrať. Ako schnutie laku urýchliť?

Aby vaša manikúra dlho vydržala, je potrebné sa zmieriť s tým, že jednoducho zaberie dosť času. Ale rozhodne nie toľko, ako návšteva profesionálneho salónu. Nemenšou výhodou je, že pri domácej manikúre tiež dosť ušetríte. A keď sa vyvarujete niektorých bežných chýb, ktoré pri manikúre robí skoro každý, môžu byť vaše nechty perfektné. Ak sa však neponáhľate. Čas, ktorý manikúra zaberie, je ale možné trošku oklamať. Ako na to?

  • Tip Mimibazara: To, že je lak naozaj suchý, spoznáte tak, že ťuknete dvoma nalakovanými nechtami o seba. Ak len máličko lepia, je potrebné ešte počkať.

Vrchná vrstva. Takzvaný Top Coat je asi najrýchlejší trik na zaschnutie laku. Vrchný lak ale slúži nielen k rýchlejšiemu usychaniu, ale tiež dodáva viac lesku a chráni nechty pred mechanickým poškodením. K dostaniu sú ale napríklad aj kvapky alebo spreje na urýchlenie schnutia laku.

Vezmite si na pomoc fén. Ale pozor, teplo schnutie laku bráni, preto je potrebné použiť čo najstudenejší vzduch. Silné prúdenie studeného vzduchu schnutie laku podstatne urýchli, simuluje sušičky, ktoré používajú profesionáli v salónoch.

Ľadová voda. Čím studenšia, tým lepšie. Ideálne je zaliať v miske kocky ľadu studenou vodou, nalakovať si nechty a potom ich ponoriť do ľadového kúpeľa. Malo by stačiť zhruba 20 sekúnd. Lak stuhne a stvrdne behom chvíľky, a to nielen na povrchu, ale pekne v celej vrstve. Nechajte potom nechty od vody voľne uschnúť, a máte hotovo.

  • Tip Mimibazara: Funguje to aj naopak. Keď nechty zahrejete, budú sa lepšie odlakovávať (a to ako za pomoci fénu, tak za pomoci teplej vody). Ak máte na nechtoch napríklad trblietky alebo silnú vrstvu laku, je dobré nechty pred odlakovaním zahriať, pôjde to ľahšie.

Spreje. Áno, existujú špeciálne profesionálne spreje na rýchlejšie zaschnutie laku. Ale rovnako dobre môžete použiť niečo, čo už máte doma. A to buď obyčajný olej na varenie v spreji (ak máte), alebo dezodorant (ale musí byť bez alkoholu). Po pár minútach od nalakovania a zo vzdialenosti asi desiatich centimetrov nechty nasprejujte, potom si ruky opatrne umyte. Lak by mal byť pekne suchý.

Skladujte laky v chladničke. Alebo ho tam majte aspoň 2 hodiny pred lakovaním. Studený lak schne oveľa rýchlejšie.

Tenkej vrstvy! Hrubá vrstva laku na nechty schne nekonečne dlho. Navyše je stále mäkká, takže sa do nej kadečo odtlačí. Chce to trpezlivosť a aspoň dve čo najtenšie vrstvy!

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku