Zobraziť přihlasovací formulár

Preč s kruhmi pod očami!

  • Publikované:
Preč s kruhmi pod očami!

Nevyspanie, únava, genetika, vek, stravovanie, životný štýl... všetky tieto faktory sa prejavujú nielen na našom zdraví, ale aj na našej pleti. A málo čo je tak dobrým indikátorom telesného a duševného stavu, ako tenká koža pod očami. Tmavé kruhy pod očami nepristanú nikomu, preto je potrebné s nimi niečo robiť. Ideálne je im samozrejme predchádzať, ale keď už sú tu, vieme si s nimi poradiť.

Chráňte sa proti slnku. Vzhľadom na to, že je koža pod očami tak tenká, má sklony k hyperpigmentácii. Nezabúdajte preto na krémy proti slnku. Rovnakú funkciu samozrejme plní tiež makeup. V lete si ale dávajte pozor na podráždenie očí, ak sa viac potíte, je dobré použiť textúry, ktoré sa nerozpíjajú - napríklad v tuhej forme.

Odličovač vyberajte starostlivo. Ak musíte moc tlačiť, aby šiel makeup, liny, maskara tiene vôbec dole, spôsobujete si tak podráždenie kože a poškodenie drobných žiliek. Oboje vedie k začervenaniu a tvorbe malých modriniek, teda aj tmavnutiu kruhov pod očami. Skúste voliť skôr odličovače s prímesou olejov.

Umývajte si tvár studenou vodou. Studená voda sťahuje póry a tým pádom aj ľahko spomaľuje prúdenie krvi - čím viac máme kožu pod očami prekrvenú, tým tmavšie sú kruhy.

Hľadajte správny zosvetľovač. Ingredienciami ťažiskovými pre zosvetlenie kože sú arbutín, kojová kyselina, sladkého drievka a vitamín C. Akonáhle nájdete očné krémy a séra s týmito prísadami, neváhajte. Ak však trpíte závažnejším stavom kože pod očami, doktor vám môže predpísať špeciálne preparáty k lokálnemu zosvetleniu kože.

Ak máte alergiu, berte prášky poctivo! Ak neberiete antihistaminiká, môže vám koža opúchať a tým pádom aj praskať malé žilky. A čo viac, koho by v sezóne jeho alergénov nesvrbeli oči! Časté šúchanie očného okolia tiež spôsobuje poškodenie v podobe drobných modriniek a popraskaných žiliek.

Zakrývať starostlivo, ale správne! Kruhy pod očami je potrebné niekedy jednoducho zamaskovať. Na to voľte špeciálne tuhé makeupy alebo korektory, určené práve na tento účel. Vďaka svojej hutnejšej a lepkavejšej konzistencie výborne držia a navyše väčšinou obsahujú vyšší ochranný faktor.

Farba je dôležitá. Vedeli ste, že veľkou pomocou pri zakrývaní kruhov pod očami je červený rúž? Kombinácia farieb je totiž maximálne dôležitá. Korektory, ktoré v sebe majú prevažne broskyňový tón, krásne neutralizujú modrú farbu žiliek, ktorá tenkou kožou pod očami presvitá.

Aplikujte v tenkej vrstve. Ako krém, tak korektor. Pri kréme je podstatné, aby nedochádzalo k prehnanému upchávaniu pórov, ale pri korektoroch alebo rozjasňovačoch ide o čistú estetiku. Nanášajte vždy poklopkávaním prstom, začnite v najtmavšom mieste a pamätajte - dostratena.

Nevynechajte ani miestečko. A to konkrétne miestečko pri vnútornom kútiku oka. Tmavá koža je aj tam, naneste trochu rozjasňovača alebo korektoru aj na neho a rozotrite dostratena pozdĺž línie nosa.

Cez deň nedoplňujte, ale opravujte. Ďalšia vrstva korektora je vždy na škodu. Lepšie je čistými prstami miesta okolo očí ľahko poklepať, ideálne obnoviť vrstvu korektora a svieži vzhľad očí pomocou trošky očného krému.

Vyberte si správnu farbu očných tieňov. Farebná kombinatorika je trošku mágia, keď ide o makeup. Ak používate „nude“ očné tiene, hnedé alebo šedé odtiene, pamätajte si, že vaše oči rozjasnia iba v prípade, že budú ľahúčko tmavšie, než je váš prirodzený tón pleti. Svetlejšie tiene iba tvoria kontrast k tmavým kruhom!

Používajte klieštiky na mihalnice. A nielen preto, že vaše oči potom vyzerajú väčšie a tým pádom tiež rozžiarenejšie. Dôvod je úplne jednoduchý - mihalnice vrhajú tieň! A nielen na kožu pod očami, ale aj na beľmo. Natáčanie mihalníc je teda vhodné pre všetkých, ktorí chcú oči opticky zväčšiť a rozjasniť.

Používajte telové linky. Broskyňový odtieň spodnej vnútornej linky urobí zázraky s celkovým vzhľadom. Zosvetlí celé okolie očí, ale tiež zamaskuje prípadné začervenanie.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku