Zobraziť přihlasovací formulár

Čo s jemnými a rýchlo sa mastiacimi vlasmi? Vyskúšajte umývanie naruby!

  • Publikované:
Čo s jemnými a rýchlo sa mastiacimi vlasmi? Vyskúšajte umývanie naruby!

Mastia sa vám rýchle vlasy? Máte ich tak jemné, že sa vám nedarí dodať im objem, nech robíte čokoľvek? Chyba môže byť v postupe pri ich umývaní! Čo tak to odteraz skúsiť inak? Riešením je reverzná metóda umývania vlasov.

Že ste o reverznej metóde umývania vlasov ešte nepočuli? Potom je najvyšší čas ju vyskúšať. Nie je na nej nič komplikované, nepotrebujete ani žiadne špeciálne prostriedky či výrobky. Proste len vymeníte poradie nanášania prípravkov na vlasy, konkrétne teda kondicionéru (masky) a šampónu.

Ako a prečo to funguje?

Táto metóda je ideálna pre ženy, ktoré bojujú s riedkymi vlasmi, s vlasmi jemnými, ľahko elektrizujúcimi alebo rýchlo sa mastiacimi. Riziko nanášania hutnejšej starostlivosti na vlasy, ako je maska a kondicionér, ako posledné, spočíva v tom, že v prevažnej väčšine prípadov ich dosť dobre nezmyjeme. Balzamy potom na vlasoch zostávajú, vlasy oťažievajú a rýchlejšie sa mastia, pretože sa chcú cudzej látky „zbaviť“.

A ak si nanášate vlasové balzamy až k hlave, tj. k vlasovým korienkom (čo je jedna z najčastejších chýb starostlivosť o vlasy), máte pri nedostatočnom opláchnutí zaručene mastné vlasy už deň po umytí.

Reverzná metóda umývania vlasov: Ako na to

Krok 1: Namočte si vlasy, prepláchnite ich teplou vodou a ako prvý naneste kondicionér alebo masku. Podľa návodu ich nechajte niekoľko minút pôsobiť. Ale pozor! Vlasové balzamy nanášame zhruba na dolné dve tretiny vlasov, nikdy nie k pokožke vlasov!

Krok 2: Potom vlasy dôkladne opláchnite a naneste šampón. Ten, na rozdiel od balzamov, nanášame ku korienkom vlasov, masírujeme pokožku hlavy a na dĺžku vlasov necháme šampón ztiecť len pri oplachovaní.

Krok 3: Vlasy opláchnite a vysušte, ako ste zvyknutí. Vďaka tomu, že nanášame šampón ako posledný, si zaistíme, že nám pri korienkoch ani na dĺžke vlasov nezostanú zvyšky vlasovej starostlivosti, ktoré by vlasy zaťažovali.

Skúsenosti žien, ktoré túto metódu vyskúšali, sú úžasné. Už po pár týždňoch majú vlasy viditeľne lesklejšie, nemajú taký problém s ich elektrizovaním a hlavne - vlasy sa zďaleka tak rýchlo nemastia.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku