Zobraziť přihlasovací formulár

4 najlepšie recepty na dezerty s čerešňami: Nadýchané cupcakes, fit košíčky alebo báječná zmrzlina

  • Publikované:
4 najlepšie recepty na dezerty s čerešňami: Nadýchané cupcakes, fit košíčky alebo báječná zmrzlina

Sezóna sladkých šťavnatých čerešní je v plnom prúde, pretože ale za chvíľku skončí, bola by škoda si toto báječné letné ovocie nevychutnať aj v dezertoch. Tentokrát ale zabudnite na tradičnú bublaninu a vyskúšajte niečo nové. Na svoje si prídu milovníci populárnych tortičiek s krémom, zdravého životného štýlu, ale aj deti.

 

Perfektne nadýchané čerešňové cupcakes

Suroviny na cesto

  • 220 g hladkej múky
  • 110 g masla
  • 85 g cukru kryštál
  • ½ hrnčeka kyslej smotany
  • 2 hrnčeky čerešní (cca 25 ks)
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • štipka jedlej sódy
  • štipka soli
  • 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 čajová lyžička mandľovej arómy

Suroviny na krém

  • 250 g cukru múčka
  • 230 g masla
  • 120 ml smotany na šľahanie
  • červené prírodné farbivo
  • čerešňový extrakt
  • vanilkový lusk
  • štipka soli
  • čerešne na ozdobenie

Postup:

1. Predhrejeme si rúru na 160 °C. Čerešne rozmixujeme na jemno, v mise zmiešame s múkou, práškom do pečiva, jedlou sódou a soľou.

2. V druhej mise vymiešame zmäknuté maslo s cukrom, postupne zapracujeme vajcia a premiešame s múkou a čerešňami. Nakoniec dochutíme vanilkovým extraktom a mandľovou arómou.

3. Cesto plníme do muffinových košíčkov a do každého schováme jednu vykôstkovanú čerešničku.

4. Pri príprave krému začneme vyšľahaním masla do hladka. Pridáme polovicu celkového množstva cukru a smotany a dobre zapracujeme. Potom pridáme druhú polovicu cukru a smotany, vanilku, čerešňový extrakt, štipku farbiva a soli. Vyšľaháme do hladkého kompaktného krému.

5. Hotové cupcaky zdobíme pomocou trezírovacieho vrecka. Posypeme cukrovými striebornými gulôčkami a ozdobíme zvyšnými čerešňami.

 

Čerešňová zmrzlina s banánmi a jogurtom

Suroviny

  • 100 g čerešní
  • 50 g banánu
  • 15 g bieleho jogurtu
  • 1 lyžica limetovej šťavy

Postup:

1. Vykôstkované čerešne rozmixujeme spolu s banánom do hladka, pridáme biely jogurt a dochutíme šťavou z limetky podľa chuti.

2. Zmes nalejeme do formičky na nanuky, do každého kalíška prihodíme pár pokrájaných čerešní a v mraziacom boxe necháme celé stuhnúť cez noc.

 

Čerešňovo-avokádový fit dezert

Suroviny

  • 150 g ovsených vločiek
  • 60 g masla
  • 2 lyžice cukru
  • 5 lyžíc kakaa
  • 1 avokádo
  • 2 lyžice agávového sirupu
  • vykôstkované čerešne

Postup

1. Ovsené vločky rozomelieme dohladka na múku, pridáme maslo, cukor a 2 lyžice kakaa.

2. Prstami premiešame a potom riadne vtlačíme do formičiek na mini tortičky, tartaletky. Vytvoríme tak základný korpus, ktorý dáme piecť na 180 ° C počas približne 15 minút.

3. Medzitým si pripravíme čokoládový krém. Zmiešame vylúpané avokádo, agávový sirup a 3 lyžice kakaa, ak preferujete kyslejšie chute, pridajte zopár kvapiek citrónovej šťavy. Všetko zmixujeme do hladkého krému.

4. Vychladnuté korpusy plníme krémom a navrch zdobíme čerešňami.

 

Čerstvé čerešňové lízanky (cherry pops)

Rýchle ovocné očká, ktorými potešíte hlavne deti, pretože pripomínajú toľko obľúbené cake pops – tortové lízanky. Vytvorte niekoľko variant a uvidíte, ktoré u malých nenásytov zabodujú.

Suroviny

  • Čerešne
  • Želatína
  • Čokoláda
  • Cukor múčka
  • Farebné posýpky

Postup

1. Čerešne môžete namáčať do horúcej želatíny, potom už len necháte vychladnúť a získate lákavo blyštiace dobroty.

2. Výborné sú tiež s čokoládou – čerešne namáčajte do rozohriatej mliečnej čokolády a potom obaľujte v kokose, práškovom cukre, griliáši alebo farebných posýpkach.

3. Vytvoriť môžete aj variant pre dospelých. Stačí vymeniť za horkú čokoládu alebo pridať trochu obľúbeného alkoholu. Obaľujte ich napríklad v okvetných lístkoch sedmokrások. Tu sa fantázii medze nekladú!

Len na záver nezabudnite do každej čerešne zapichnúť špáradlo.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku