Jahodová bublanina pána Cuketky: Vymazlená dobrota, ktorú si zamilujete
- Autor: Lenka Ch. (LenkaCh)
- Publikované:

Bublanina patrí k najobľúbenejším letným múčnikom na plech. Nadýchaná piškóta je jednoduchá na prípravu, rýchlo hotová a použiť do nej môžete v podstate akékoľvek čerstvé ovocie, ale napríklad aj rebarboru. Receptov sú stovky, vyskúšajte ale tentoraz ten podľa populárneho pána Cuketky, ktorý do cesta pridáva smotanu a rozpustené maslo. Zaručujeme vám, že takú dobrotu ste ešte nejedli.
Recept na jahodovú bublaninu podľa pána Cuketky
Suroviny (rozpis je pre menší plech alebo pekáč s rozmermi cca 24 x 32 cm)
- 800 g jahôd (príp. ďalšie letné ovocie)
- 250 g polohrubej múky
- 150 g cukru kryštálu
- 125 g rozpusteného masla
- 125 ml smotany
- 3 vajcia
- 6 g kypriaceho prášku
- maslo a hrubá múka na vymazanie formy
Postup
1. Rúru rozohrejte na 180 °C.
2. Maslo rozpustite a nechajte mierne vychladnúť.
3. Jahody očistite a zbavte stopiek (väčšie jahody rozkrojte).
4. Múku preosejte do misy a premiešajte s kypriacim práškom a štipkou soli.
5. Plech na pečenie vymažte maslom a vysypte hrubou múkou (príp. krupicou, strúhankou).
6. Vajcia rozšľahajte v mise s cukrom do penista.
7. Pridajte smotanu s múkou a opatrne rozmiešajte.
8. Úplne na koniec tenkým pramienkom zašľahajte aj rozpustené maslo.
9. Pripravené cesto vylejte na vysypaný plech.
10. Pridajte ovocie a dajte piecť do rúry asi 25 až 30 minút.
Náš tip:
Namiesto jahôd skúste do bublaniny dať kúsky broskýň.
Páčil sa vám článok? Podeľte sa oň s priateľmi
Chcete naozaj zmazať článok?
Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia