. .. .. .. .. .. .. .
. .

Jahodová bublanina pána Cuketky: Vymazlená dobrota, ktorú si zamilujete Jedlo

Bublanina patrí k najobľúbenejším letným múčnikom na plech. Nadýchaná piškóta je jednoduchá na prípravu, rýchlo hotová a použiť do nej môžete v podstate akékoľvek čerstvé ovocie, ale napríklad aj rebarboru. Receptov sú stovky, vyskúšajte ale tentoraz ten podľa populárneho pána Cuketky, ktorý do cesta pridáva smotanu a rozpustené maslo. Zaručujeme vám, že takú dobrotu ste ešte nejedli.

 

Recept na jahodovú bublaninu podľa pána Cuketky

Suroviny (rozpis je pre menší plech alebo pekáč s rozmermi cca 24 x 32 cm)

  • 800 g jahôd (príp. ďalšie letné ovocie)
  • 250 g polohrubej múky
  • 150 g cukru kryštálu
  • 125 g rozpusteného masla
  • 125 ml smotany
  • 3 vajcia
  • 6 g kypriaceho prášku
  • maslo a hrubá múka na vymazanie formy

Postup

1. Rúru rozohrejte na 180 °C.

2. Maslo rozpustite a nechajte mierne vychladnúť.

3. Jahody očistite a zbavte stopiek (väčšie jahody rozkrojte).

4. Múku preosejte do misy a premiešajte s kypriacim práškom a štipkou soli.

5. Plech na pečenie vymažte maslom a vysypte hrubou múkou (príp. krupicou, strúhankou).

6. Vajcia rozšľahajte v mise s cukrom do penista.

7. Pridajte smotanu s múkou a opatrne rozmiešajte.

8. Úplne na koniec tenkým pramienkom zašľahajte aj rozpustené maslo.

9. Pripravené cesto vylejte na vysypaný plech.

10. Pridajte ovocie a dajte piecť do rúry asi 25 až 30 minút.

Náš tip:
Namiesto jahôd skúste do bublaniny dať kúsky broskýň.

 

Publikované



ČLÁNKY MOHOU KOMENTOVAT POUZE PŘIHLÁŠENÍ UŽIVATELÉ
Registraci provedete ZDE
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Kontakt

© 2004-2022 CZECH NEWS CENTER a.s.